Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 18

Sumuštas ir išvargęs Brandonas Daviesas turi gerų žinių „Žalgirio“ sirgaliams

Ilgose kaip irklai Brandono Davieso rankose nesunkiai telpa du svarbiausi dalykai jo gyvenime – dukrelė ir čempionų titulas. Jie atspindi pagrindines „Žalgirio“ žvėriu LKL finalo serijoje tapusio centro vertybes – šeimą, profesionalumą ir begalinį norą laimėti.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Daugelis žalgiriečių apspangę nuo triumfo nuotaikų plaukiojo po „Žalgirio“ arenos parketą. Vaidas Čeponis televizijos eteryje vardijo NBA komandas, kurios domisi Brandonu Daviesu. Europos žiniasklaidoje nuvilnijo naujienos, kad Kevinas Pangosas jau turi milijoninį kontraktą su „Barcelona“, Vasilije Micičius – su turkų milijonieriais „Anadolu Efes“.

Bet Brandonas Daviesas visą tą svaiginančią atmosferą sklaidė savo skrydžiais ir riksmais baudos aikštelėje.

29 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 42 naudingumo balai uždėjo vyšnią ant torto, kurį amerikietis kepė visos finalo serijos metu. Dar joks žaidėjas LKL finalų istorijoje nebuvo toks efektyvus. Nedaug trūko ir iki rezultatyvumo rekordo, kurį – 34 taškus, yra užfiksavęs buvęs „Lietuvos ryto“ generolas Chuckas Eidsonas.

Bet tie skaičiai vis tiek buvo dinozauriški. 20,6 taško ir 27,2 naudingumo balo vidurkiu B.Daviesas nubloškė „Lietuvos rytą“ ir padėjo žaliai baltiems aštuntąkart iš eilės įlipti į LKL čempionų sostą.

Kevino Pangoso ir Pauliaus Jankūno kolonos laikė „Žalgirį“ Eurolygoje, bet sutartį su Kauno klubu iki 2020-ųjų prasitęsęs amerikietis už ausų ištraukė komandą sezono pabaigoje, kai šiai jau trūko ir jėgų, ir motyvacijos.

„Dabar aš labai pavargęs. Tai buvo velniškos pastangos. Atidavėme viską. Norėjome viską čia užbaigti, prie savų sirgalių, kurie buvo nuostabūs. Tad šis triumfas dėl to dar smagesnis“, – išvargęs 24sek ant „Žalgirio“ arenos pasakojo B.Daviesas.

Tai buvo sunkus žygis. B.Daviesas nusilenkė „Lietuvos ryto“ komandai, kuri išsunkė iš žalgiriečių visas jėgas.

Nors serijos rezultatas 4-1, kiekvienos rungtynės amerikiečiui ir visai „Žalgirio“ komandai buvo sekinantis jėgų išbandymas.

„Ši serija buvo kaip žemės gramdymas – kiekvienos rungtynės buvo didžiulė kova. Tai buvo labai sunku“, – pripažino B.Daviesas.

Bet matydamas išvargusius veidus „Žalgirio“ rūbinėje, B.Daviesas elgėsi kaip tikras lyderis. Jis pakylėjo savo žaidimą į aukščiausią lygmenį ir tempė paskui save visą komandą.

„Tiesiog įjungiau papildomą pavarą. Ypač tokioje sezono stadijoje reikėjo atiduoti viską. Buvome sumušti, pavargę, bet norėjau namo išvažiuoti aukščiausia nata“, – šyptelėjo amerikietis.

VIDEO: Pergalinga „Žalgiriečių“ rūbinė – cigarai, juokeliai ir skambutis mamai

B.Daviesas grįš namo į Solt Leik Sitį su savo žmona ir dukrele. Pagal sutartį, vasaros pabaigoje jis turėtų vėl prisistatyti „Žalgirio“ arenoje. „Žalgirio“ organizacija pasiekė didžiulį laimėjimą, pratęsdama kontraktą su B.Daviesu iki 2020-ųjų.

24sek žiniomis, metinė legionieriaus alga sieks apie 550 tūkst. eurų, bet po tokio sezono krepšininkas rinkoje galėjo tikėtis arti milijono.

Tai reiškia, kad vasarą kitos Europos komandos, gal net NBA klubai, grasins „Žalgiriui“ sumokėti milžinišką išpirką ir išsivežti žaliai baltas širdis jau spėjusį pavergti centrą.

Bet B.Davieso ketinimai turėtų patikti „Žalgirio“ gerbėjams: „Finalo metu apie tai negalvojau. Visas mano dėmesys buvo šiam titului. Atidaviau viską. Tad kai ateis tas tiltas, aš jį peržengsiu. Bet dabar esu nusiteikęs viską pakartoti su „Žalgiriu“ ir kitą sezoną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius