-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 14

Šūsnimi progų išsigelbėti nepasinaudojęs „Neptūnas“ krito prieš „Juventus“

Klaipėdos „Neptūnas“ (9-20) turėjo daugybę progų išplėšti pratęsimą ar net pergalę paskutinėmis rungtynių sekundėmis, bet nė viena iš jų nepasinaudojo ir patyrė jau trečią pralaimėjimą iš eilės. Uostamiesčio ekipa namuose 89:91 (26:25, 21:16, 18:20, 24:30) nusileido Utenos „Juventus“ (19-10) ekipai.
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Rungtynių baigtis sprendėsi paskutinėmis ketvirtojo kėlinio sekundėmis.

„Juventus“ po Igno Vaitkaus pataikytų baudų turėjo 3 taškų persvarą (89:86), tačiau tas pats I.Vaitkus prasižengė prieš tritaškį metantį Deividą Gailių, kuris gavo šansą išlygino rezultatą likus žaisti 16 sek.

Visgi „Neptūno“ lyderio trečiasis metimas skriejo pro šalį ir „Juventus“ išsaugojo vieno taško pranašumą (89:88). Tačiau netrukus klaipėdiečiai gavo dar vieną dovanėlę.

Baudas metęs Gintautas Matulis pirmąjį iš jų prametė, o Martynas Mažeika puldamas krepšį likus 13 sek. išprovokavo varžovo pražangą, gaudamas dar vieną šansą išlyginti rezultatą.

Vis tik situacija pasikartojo – kaip ir D.Gailius, taip ir M.Mažeika prametė vieną baudą ir „Juventus“ išsaugojo persvarą. Bet ir tai dar nebuvo pabaiga.

I.Vaitkus vėl pataikė tik vieną metimą nuo baudų linijos, o „Neptūnas“ paskutinei atakai turėjo beveik 12 sekundžių.

Komandą ėmėsi gelbėti Matas Jogėla, prasiveržęs ir nepataikęs iš baudos aikštelės. „Neptūnas“ kamuoliui palikus aikštę nuo „Juventus“ krepšininkų turėjo dar vieną, jau paskutinę galimybę, bet M.Jogėlos tritaškis irgi skriejo pro šalį ir Utenos komanda išsaugojo dramatišką pergalę.

Įspūdingai šiose rungtynėse pasirodė „Juventus“ vedlys Vaidas Kariniauskas. Jo sąskaitoje – 26 taškai (5/9 dvit., 4/7 trit., 4/4 baud.), 7 rezultatyvūs perdavimai ir 25 naudingumo balai. Jam puikiai talkino ir atitinkamai 21, 17 ir 16 taškų pelnę Mindaugas Kupšas, I.Vaitkus bei Žygimantas Skučas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas

„Neptūno“ gretose 20 taškų pelnė neseniai į komandą grįžęs Deividas Gailius, tačiau tikslą pasiekė vos 33 proc. puolėjo metimų iš žaidimo (4/11 dvit., 2/7 trit., 6/7 baud.).

„Juventus“ po šių rungtynių pergalėmis pavijo Panevėžio „Lietkabelį“ (19-9), kuris yra trečias ir žaidė vieneriomis rungtynėmis mažiau. „Neptūnas“ yra priešpaskutinis ir lenkia vienintelį Kėdainių „Nevėžį“ (8-21).

„Neptūnas“: Deividas Gailius 20 (6/18 metimai), Simas Galdikas 14, Klaidas Metrikis ir Martynas Mažeika po 13, Norbertas Giga 11.

„Juventus“: Vaidas Kariniauskas 26 (4/7 trit., 7 rez. perd., 25 naud. bal.), Mindaugas Kupšas 21 (8/13 dvit., 8 atk. kam.), Ignas Vaitkus 17, Žygimantas Skučas 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius