Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10

Svajonių sugrįžimas: LKL vadovų apklausoje – absoliutus V.Kariniausko dominavimas

15min surengė vidurio sezono LKL klubų direktorių apklausą, kurioje dešimties komandų vadovai atsakė į 14 vienodų klausimų, tarp kurių – pirmosios sezono pusės MVP, geriausias jaunasis žaidėjas, labiausiai nustebinęs krepšininkas, geriausias snaiperis, treneris ir t. t. Gautus atsakymus 15min išskirstė į du tekstus, o pirmajame jų – absoliutus Vaido Kariniausko dominavimas. Dar prieš dvejus metus lažybų kontekste mirgėjęs, bet vėliau išteisintas įžaidėjas surengė svajonių sugrįžimą ir triumfavo net penkiose individualiose kategorijose.

15min apklausoje dalyvavo visi 10 LKL klubų vadovai – Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“), Donatas Zavackas (Vilniaus „Rytas“), Martynas Purlys (Panevėžio „Lietkabelis“), Eimantas Skersis (Utenos „Juventus“), Arūnas Burkevičius (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Dainius Vaitelis (Klaipėdos „Neptūnas“), Adomas Kubilius (Prienų „CBet“), Virginijus Bulotas (Kėdainių „Nevėžis“), Antanas Sakavickas jaunesnysis (Alytaus „Dzūkija“) ir Mindaugas Žukauskas („Šiauliai“).

Vieni jų mintimis dalijosi anonimiškai, kiti į 14 pateiktų klausimų atsakė iškart ir tiesiogiai.

Vienintelė balsavimo taisyklė – negalima rinktis savo komandos ar jos atstovo.

Šiandien pristatome pirmąją apklausos dalį, kurioje – individualios krepšininkų kategorijos, o jau ketvirtadienio vakarą skaitytojų akis pasieks LKL vadovų mintys apie komandas, varžovus, trenerius ir įsimintiniausias sezono rungtynes.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas

LKL klubų vadovus sužavėjo fantastiška Vaido Kariniausko pirmoji sezono pusė.

Prieš dvejus metus į lažybų skandalą patekęs, bet vėliau išteisintas krepšininkas surengė pasakišką sugrįžimą į LKL pirmenybes ir triumfavo net penkiose 15min rengtos apklausos kategorijose.

27-erių įžaidėjas sezoną pradėjo Kėdainių „Nevėžyje'“, bet galingas startas pirmą kartą „Juventus“ istorijoje privertė klubą patuštinti piniginę ir mokėti išpirką, taip perviliojant 199 cm ūgio atakų organizatorių į Uteną.

Beje, 15min žiniomis, praėjusią vasarą Klaipėdos „Neptūnas“ rinkosi tarp Žygimanto Janavičiaus ir Vaido Kariniausko. Retorinis klausimas: ar klaipėdiečių sprendimas buvo teisingas?

Įspūdingiausias LKL žaidėjas:

Vaidas Kariniauskas (Utenos „Juventus“) – 40 proc.

Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“) – 30 proc.

Žygimantas Skučas (Utenos „Juventus“) – 10 proc.

Arielis Hukportis (Kėdainių „Nevėžis“) – 10 proc.

Elvaras Maras Fridrikssonas („Šiauliai“) – 10 proc.

LKL klubų direktorius šį sezoną labiausiai žavi Vaido Kariniausko ir Mariaus Grigonio žaidimas, kurių kovoje vieno balso persvara laimėjo „Juventus“ gynėjas.

Tai viena iš trijų kategorijų, kurioje V.Kariniauskas už nugaros nežymia persvara paliko savo bičiulį iš Kauno.

Šį sezoną vietiniame čempionate V.Kariniauskas žaidžia po beveik 31 minutę, pelno po 17,4 taško, atkovoja po 3,3 kamuolio, perima po 1,5 kamuolio, atlieka 6,6 rezultatyvaus perdavimo, klysta po 4 kartus ir renka po 19,1 naudingumo balo.

„Vaidas išaugo LKL lygį“, – 15min sakė vienas vadovų ir pridūrė, jog „Žalgirio“ ir Eurolygos lygio šis krepšininkas galbūt dar nepriaugo, bet jis turėtų persikelti į geresnį užsienio klubą, nei kad likusios 9 LKL komandos.

„Žalgiris“ savus žaidėjus tausoja vietinio fronto kovose, koncentruodamasis į Eurolygą. Tai atsispindi Mariaus Grigonio žaidžiamų minučių skaičiuje (vid. 21 minutės per rungtynes), per kurias jis pelno po 12,6 taško, atkovoja po 2,1 kamuolio ir atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Po balsą gavo ir karjeros sezoną (vid. 14,6 naud. bal.) šįmet žaidžiantis bei abejingų niekada nepaliekantis LKL „blogiukas“ Žygimantas Skučas, 18-metis Kėdainių „Nevėžio“ talentas iš Vokietijos Arielis Hukporti, kuris vasarą turėtų praverti NBA duris, taip pat pagal naudingumą lygoje pirmaujantis „Šiaulių“ vijurkas Elvaras Maras Fridrikssonas.

Šiuos penkis krepšininkus LKL vadovams stebėti šį sezoną yra maloniausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius