-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 08

Tritaškiais prapliupęs Artūras Milaknis – dėl nepataikymų įtampos jis nejautė

Kauno „Žalgiriui“ prireikė savo patikimo snaiperio paslaugų, kad palaužtų amžinus varžovus. Artūras Milaknis pelnė 14 taškų ir padėjo LKL lyderiams Kaune 78:72 sutramdyti Vilniaus „Rytą“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savaitės pradžioje apie A.Milaknį Kauno arenoje skambėjo anekdotas.

Per geriausių Lietuvos krepšininkų pagerbimo šventę jos vedėjas Mindaugas Stasiulis, gerai informuotas apie „Žalgirio“ tritaškių sausrą Eurolygoje, pajuokavo, kad A.Milaknio nėra renginyje, nes jis nepataikė pro duris.

Tačiau savaitės pabaigoje paskutinis turi teisę juoktis „Žalgirio“ snaiperis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Jis prisiminė tritaškių skonį dar ketvirtadienį Eurolygos mače su CSKA, kuriai „Žalgiris“ pralaimėjo tik po pratęsimo. O dar labiau taiklus A.Milaknis pravartė sekmadienį, kai jo tolimi metimai padėjo Kauno komandai LKL amžinų varžovų rungtynėse palaužti „Rytą“.

Kauno klubo treneriams tausojant Paulių Jankūną, vyriausio žaidėjo perėmė A.Milaknis. 33 metų snaiperis trimis tolimais šūviais atgaivino „Žalgirį“, kai „Rytas“ netikėtai buvo nutolęs rungtynių pradžioje ir pirmavo 15 taškų.

Antrojoje mačo dalyje A.Milaknio prasiveržimas ir net blokas Tu Holloway (tegu ir su teisėjų užfiksuota pražanga) išjudino žaliai baltus sirgalius.

A.Milaknis sekmadienį pataikė visus metimus! Visi keturi tritaškiai ir vienas dvitaškis sukrito į „Ryto“ krepšį. Su 14 taškų Milas buvo rezultatyviausias Kauno komandos žaidėjas.

– Artūrai, kas lėmė lėtą rungtynių pradžią jūsų komandai?

– Manau, kad energijos stoka. Nežengėme taip, kaip turėtume išeiti rungtynėse su „Rytu“. Buvo daug akcentuota ir kalbėta, kad derbis visiems labai svarbus – miestui ir sirgaliams. Bet matyt kažkiek ši informacija nepriėjo iki žaidėjų galvų. Dėl to ta pradžia tokia ir buvo.

To pasekoje „Rytas“ pagavo žaidimo ritmą, pabėgo 10 taškų ir tada reikėjo dėti didesnes pastangas, kad sugrįžtume į žaidimą.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Rytas“ [2019-12-08]

– Ką pakeitėte, kai antrojo kėlinio viduryje žaidimas apsivertė ir pradėjote vytis?

– Pirmiausia atsirado energija ir rimtesnis užsivedimas. Tada reikalai iškart pradėjo taisytis. Dar pakeitėme gynybą ir išmušėme juos iš vėžių. Jie pradėjo klysti, o mes įgijome pranašumą.

– Ką pakeitėte gynyboje?

– Gynybos sistemą. Pradėjome keistis ginamaisiais.

– Pačiam tai buvo geros rungtynės. Ar jaučiatės nusimetęs nestabilių metimų serijos naštą?

– Čia tik jūs jaučiate labiausiai. Aš tai nejaučiu.

– Minėjote, kad tai derbis, svarbi kova miestui, bet arena nebuvo pilna. Ar iš tiesų šių rungtynių reikšmė vis dar tokia didelė?

– Vis dėlto tai reguliariojo čempionato antrosios rungtynės. Kažkiek padėtis LKL lentelėje diktuoja žmonėms mintis, yra buvę ir finalų, kur žaidėme ne su „Rytu“ ir laimėjome, bet derbis niekur nedingsta.

Jei vis kelsite klausimą, kad šios rungtynės nebe tokios, tai žmonės ir galvos, kad nebe tokios. Mes patys turime parodyti – rungtynių pradžia buvo nederbiška, bet dvasia buvo – manau, kad visos rungtynės bus įdomios, jei nusiteiksime kaip derbiui.

VIDEO: Artūras Milaknis teigė, nejautęs slėgusių minčių dėl tritaškių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius