-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

Triumfuojantis ir permirkęs Šaras: apie N.Hayeso dušą, įspūdingą dėjimą ir D.Adomaitį

Nigelas Hayesas išmaudė Karaliaus Mindaugo taurės čempionu tapusį Šarūną Jasikevičių tiesiog ant „Švyturio“ arenos parketo, kai treneris davė interviu LKL reporteriui. Tai buvo linksmas ir kokybiškas vakaras Kauno „Žalgiriui“, kuris 80:60 nukovė Vilniaus „Rytą“.
Šarūnas Jasikevičius
Kova dėl KMT aukso: „Žalgiris“ – „Rytas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Garsiausias Lietuvos kovotojas ir Klaipėdos metų žmogus Sergejus Maslobojevas sutiko abi komandas prieš rungtynes ant „Švyturio“ arenos parketo.

Lietuvos kovos menų žvaigždė ringe garsėja pagarba oponentui, didžiule širdimi ir negailestingais smūgiais. Toks sekmadienio vakarą buvo ir Kauno „Žalgiris“ KMT finale.

Šarą Darius Maskoliūnas prilaikyti turėjo jau trečiąją rungtynių minutę, kai teisėjai skyrė žaibišką techninę pražangą Artūrui Milakniui už kalbas.

Netrukus, vos pirmajam kėliniui įpusėjus, Š.Jasikevičius net bėgo paskui teisėją išskėstomis rankomis ir reikalavo žaidimo koja. Ne tik kad taisyklių pažeidimo neužfiksavo arbitrai, bet ir patį „Žalgirio“ trenerį pavaišino technine pražanga. Teko nurimti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Žalgiris“ neleido „Rytui“ atakuoti geru procentu kibios gynybos dėka – tuo Šaras turėjo būti patenkintas, o jo auklėtiniai, per pirmąją pusę susidėję 3 taškų persvarą, puikiai pradėjo antrąją mačo dalį ir greitai padidino pranašumą iki dviženklės ribos.

Būtent gynyba žaliai balti ir laimėjo šias rungtynes. Rungtynes papuošė nuostabus Zacho LeDay dėjimas per Mareką Blaževičių, komandas, likus žaisti beveik kėlinį, jau skyrė 20 taškų ir intrigos nebeliko.

Švęsti pergalę Šaras pradėjo, kai laikrodis dar rodė keturias likusias minutes. Treneris metė į aikštę Roką Jokubaitį, o ant suolo grįžtantį Thomasą Walkupą pasitiko su šypsena ir apkabinimu.

Netrukus strategas žvelgė į tribūnas ir kėlė kumštį į viršų, sveikino savo žaidėjus, o tada dar maudėsi N.Hayeso suorganizuotame duše.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kova dėl KMT aukso: „Žalgiris“ – „Rytas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kova dėl KMT aukso: „Žalgiris“ – „Rytas“

„Tikrai malonus vakaras. Sveikinu „Žalgirio“ sirgalius su pirmu sezono titulu, noriu visiems padėkoti susirinkusiems, jautėmės lyg namuose žaisdami. Aišku, labai geras jausmas dirbti organizacijoje, kuri kiekvienais metais turi realius šansus iškovoti trofėjus. Jaučiam didžiulį užnugarį.

Jei apie rungtynes, tai jos buvo, kokių ir tikėjomės. Buvo viena geriausių žaidėjų reakcijų po pertraukos į tai, ko neatlikom pirmoje pusėje, kur nenubaudėm „Ryto“. Trečiam kėlinyje žaidėm solidžiai, gal buvo situacijų, kur ir jie mūsų nenubaudė“, – sakė Š.Jasikevičius spaudos konferencijoje.

– N.Hayesas jus vandeniu sulaistė, panašu, kad jis moka pergales švęsti...

– Nieko jis nemoka, su vandeniu stovi pastoviai.

Nieko jis nemoka, su vandeniu stovi pastoviai

– Kiek džiugu už tuos legionierius, kurie laimėjo pirmą savo trofėjų čia?

– Pakeičiant 7 žaidėjus nėra lengva, kad jie įeitų į kolektyvą, pajustų „Žalgirio“ dvasią. Jie labai geri žmonės, nesinori tiek naujokų, bet yra, kaip yra. Gal tai jiems bus dar didesnis žingsnis įsiliejant į klubą ir postūmis dirbti dar daugiau. Nėra lengva tuos titulus iškovoti.

– Ar MVP titulo nereikėtų pervadinti Edgaro Ulanovo titulu?

– Čia labai didžiuliai žodžiai, bet jis buvo vienas tų, kuris antro kėlinio pabaigoje nesuprato, ko mes norim kaip komanda, o galiausiai su Luku buvo vienas iš tų, kurie su agresija prisidėjo prie perlaužimo. Išėjo su labai geru mentalitetu trečiam kėlinyje, jis nubaudė varžovus, žaidė kantriai, ėjo link baudų metimo linijos, kur mes galėjom sustatyti gynybą, kuri trečiam buvo nerealiam lygyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Kaip iš šalies jums atrodė tas LeDay dėjimas?

– Gražu, nu ką. Tokie dėjimai puošia. Žiūrint iš savo komandos pusės, malonu, kad jį atlieka tavo žaidėjas. Turim aibę jaunų žaidėjų, kaip jau per daug konferencijų pabrėžiu, kad po to dėjimo jam rungtynės baigėsi, nes pametė galvą absoliučiai.

– Ką „Rytas“ gerai darė pirmoje pusėje?

– Turime gerbti „Rytą“, komanda yra treniruojama vieno geriausių Europos trenerių, manau. Jie gerai žaidžia taktiškai, mes su jais žaidžiam daug ir jie pirmoje pusėje žaidė su savo ginklais, keitė gynybos sistemą, kažkur nesupratom, kaip reikia gintis kai kuriose situacijose.

Aš manau, kad „Rytas“ negauna tokios pagarbos, kokios nusipelnė šiais metais ir nuo tol, kol Dainius ten.

VIDEO: Paulius Jankūnas: apie titulą ir protestą dėl MVP prizo

– P.Jankūnas vienu naudingumo balu surinko daugiau nei E.Ulanovas, sakė skundą LKL rašys dėl MVP titulo. O jei rimtai, tai kiek jis buvo naudingas šį savaitgalį?

– Paulius žino sistemą, mums reikia praeiti šituos dalykus. Iš paprastųjų sistema nėra... Jis prisideda savo fiziškumu, išplečia aikštę, kai pataiko du tritaškius, bet šituose dalykuose, ką daugiausiai Edgaras, Artūras ir Paulius duoda, tai „Žalgirio“ dvasia ir pagalba treneriui.

– Ar pirmą kartą buvote vandeniu išmaudytas?

– Ne pirmą. Bet čia nesąmonė. Mano dukra šampano ant galvos gavo, o aš vandenį...

– Kuo dar esat buvęs apipiltas?

– Sunku atsakyti net. Buvo visokių. Norisi švęsti su vyrais, stumiam juos į priekį, norėtųsi, kad ilgiau išliktų branduolys, kad jaustume šitą atmosferą kartu. Labai svarbu, kad praėjome šį turnyrą ir kaip komanda. Kaip nauja komanda.

VIDEO: Nuotaikingas N.Hayeso interviu su pirmuoju titulu rankose
VIDEO: Karaliaus Mindaugo taurės MVP - Edgaras Ulanovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius