Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 21

Vilniaus „Lietuvos rytas“ oficialiai paskelbė naują klubo pavadinimą

Ketvirtadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ oficialiai uždarė sezoną ir paskelbė, kaip jį vadinsime kitą sezoną. Nuo šiol sostinės klubas nešioja pavadinimą Vilniaus „Rytas“.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Daugybę metų didžiausiose sostinės arenose Vilniaus krepšinio aistruoliai skandavo žodį „Rytas“, todėl renkantis naują pavadinimą buvo nuspręsta likti ištikimiems savo tradicijoms bei atsižvelgti į sirgalių lūkesčius.

„Lietuva – krepšinio valstybė, o sostinę daugybę metų simbolizuoja bei visame pasaulyje garsina žodis „Rytas“, – pasakojo Vilniaus meras Remigijus Šimašius. – Džiaugiuosi, kad naujasis klubo pavadinimas išliko artimas visiems Vilniaus gyventojams, kurie ir toliau padės komandai siekti saldžių pergalių vietinėse bei tarptautinėse pirmenybėse.“

Lietuva – krepšinio valstybė, o sostinę daugybę metų simbolizuoja bei visame pasaulyje garsina žodis „Rytas“

Penkis kartus šalies čempionu tapęs Vilniaus „Rytas“ dienos šviesą išvydo 1963-aisiais metais. „Statybos“ pavadinimu žinomas klubas atstovavo sostinei daugiau nei tris dešimtmečius.

Legendinėje juodai-baltų komandoje rungtyniavo ne vienas krepšininkas palikęs gilų pėdsaką šalies krepšinio istorijoje: Rimas Girskis, Šarūnas Marčiulionis, Jonas Kazlauskas, Artūras Karnišovas bei daugelis kitų.

1997-aisiais klubas vertė naują puslapį savo komandos istorijoje ir tapo „Statyba-Lietuvos rytu“. Komanda tapusi „Lietuvos rytu“ ir iškovojusi penkis LKL bei du Europos taurės trofėjus nuo šiol vadinsis kiek trumpiau.

„Mūsų visų mylimai Vilniaus komandai atėjo laikas pradėti naują etapą ir pavadinimą rinkomės labai atsakingai, – pasakojo klubo direktorius Darius Gudelis. – Norėjome, kad jis ir toliau simbolizuotų sostinės krepšinį, jo vertybes, todėl palikome kiekvieno vilniečio kraujyje esantį žodį – „Rytas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ komandos sezono uždarymo šventė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos ryto“ komandos sezono uždarymo šventė

Dėkojame buvusiam klubo bendrasavininkiui Gedvydui Vainauskui, kuris prisidėjo prie daugybės gražių pergalių ir trofėjų. Šią kolekciją su visa sostinės krepšinio bendruomene tikimės didinti jau artimoje ateityje.“

Naująjį sezoną „Ryto“ klubas pasitiks su nauju šūkiu. Aistruolių jau pamėgtą „Kartu Mes Komanda“ pakeis šūkis „Kartu Mes Rytas“.

Yla iš maišo išlindo anksčiau nei norėjo pats klubas. Naujasis pavadinimas paaiškėjo, kai kito sezono komandas paskelbė Europos taurės turnyras. Ten jau Vilniaus klubas buvo įvardytas kaip „Rytas“.

Nuo kito sezono komandai vadovaus Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis. Klubas bus vienintelė Lietuvos komanda Europos taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius