Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 22

Vilniaus „Ryto“ taikinyje – prieš „Žalgirį“ žibėjęs galiūnas iš Šiaulių

Vilniaus „Rytą“ gali papildyti vienas fiziškai tvirčiausių LKL žaidėjų. 15min žiniomis, sostinės klubas domisi 25 metų 206 cm ūgio vidurio puolėju Roku Gusčiu.

Krepsinis.net žurnalistas Edgaras Pulkovskis pirmadienio rytą pranešė, kad R.Gustys turėtų užsivilkti „Ryto“ marškinėlius.

15min šaltinių teigimu, „Rytas“ išreiškė susidomėjimą „Šiaulių“ krepšininku, tačiau susitarimas dar nepasiektas.

15min žiniomis, R.Gustys šiuo metu veda derybas su „Šiauliais“, su kuriais jį dar sieja vienerių metų sutartis ir išpirka, kurią už perėjimą į Vilniaus ar bet kurį kitą klubą gautų Šiaulių ekipa.

VIDEO: „urBONUSas“: Eurolygos skandalas, neeilinė „Ryto“ konferencija ir kitos intrigos

R.Gustys 2019-2020 m. sezoną LKL čempionate per 22 minutes pelnė vid. 11,3 taško (61,5 proc. dvit.), atkovojo 6,5 kamuolio (vid. 2,6 puolime), atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 13,4 naudingumo balo. Pagal +/ – rodiklį, R.Gustys buvo antras „Šiaulių“ komandoje.

LKL čempionate R.Gustys buvo ketvirtas pagal bendrai atkovotus kamuolius, antras pagal sugriebtus kamuolius puolime, antras pagal dvigubus dublius ir dvyliktas pagal naudingumą.

Dar įspūdingiau jo skaičiai atrodė dvikovose su Kauno „Žalgiriu“ ar Vilniaus „Rytu“. Penkeriose iš šešerių LKL rungtynių su favoritais, Šiaulių uola rinko vid. po 17 taškų, 7,6 atkovoto kamuolio ir 21,2 naudingumo balo.

Tuo tarpu Karaliaus Mindaugo taurėje du mačai su „Žalgiriu“ R.Gusčiui buvo geriausi šį sezoną.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Gustys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Gustys

Pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse į „Žalgirio“ krepšį jis įmetė 22 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir surinko 37 naudingumo balus, o „Šiauliai“ pakuteno nervus žalgiriečiams 79:85. Atsakomosiose rungtynėse R.Gustys su „Žalgiriu“ surinko 19 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 32 naudingumo balus.

R.Gustys baigė Hofstros universitetą ir pernai debiutavo Europoje, antrojo Ispanijos diviziono ekipoje Palensijoje, kurioje rungtyniavo kartu su būsimu žalgiriečiu Steve'u Vasturia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius