Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 21

„Ryto“ tikslai ir biudžetas – D.Gudelis susimažino atlyginimą iki minimumo

Vilniaus „Rytas“ džiaugiasi ne tik padidėjusiu klubo biudžetu, bet ir žymiai sumenkusiomis skolomis. Sostinės klubas detaliai pristatė kito sezono finansus ir užsibrėžė tikslus. Reprezentacinė miesto komanda turi žaisti LKL ir Mindaugo Karaliaus taurės finaluose bei kovoti dėl vietos Europos „Top 8“ etape.
Darius Gudelis
Darius Gudelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Simbolinis žingsnis ir mažėjančios skolos

Pasitelkęs molbertą Vilniaus klubo generalinis direktorius Darius Gudelis vaizdžiai pristatė 200 tūkst. didesnį biudžetą nei prieš metus – 4,4 mln. eurų. Klubas planuoja subalansuotą biudžetą ir skaičiuoja tirpstančias skolas.

Komandos išlaikymui bus skirta 3,15 mln., o iš jų žaidėjų atlyginimams – 2 mln. eurų.

„Džiaugiuosi, kad Linas ir Dainius planingai žiūrėjo į komandos komplektaciją ir aiškiai žinojome, ką galime sau leisti. Manau, kad pagal turimą biudžetą turime gerą sudėtį“, – džiaugėsi D.Gudelis.

Vilniaus „Rytas“
Vilniaus „Rytas“

Vilniaus klubo biudžetas ateinantį sezoną bus mažesnis tik už principinio varžovo Kauno „Žalgirio“, kuris surinko rekordinį 10,7 mln. biudžetą. Iš jų 7,4 mln. bus skirta žaidėjams.

Palyginus su 2016-17 m. sezonu Vilniaus klubo pajamos praėjusį sezoną išaugo nuo 5,1 iki 7,5 mln. eurų. Didžiausia dalis atiteko skolų gražinimui. Jos sumenko nuo 3,4 iki 0,87 mln. eurų.

Pagal vilniečių planą, skolų turėtų nelikti per dvejus metus – šį sezoną numatoma grąžinti 450 tūkst., dar tiek pat – kitą sezoną.

Rėmėjų parama sudarys 3,5 mln. viso 4,4 mln biudžeto. Iš jų – 1,25 mln. atkeliaus iš Vilniaus savivaldybės. Palyginimui, Kauno „Žalgiris“ iš Kauno savivaldybės gaus 2 mln.

Iš bilietų pardavimų ir atributikos klubas tikisi surinkti 700 tūkst. Eurolygoje žaidžiantis „Žalgiris“ iš to tikisi uždirbti net 2,9 mln.

300 tūkst. Vilniaus klubui atsieis „Siemens“ arenos nuoma. Joje vyks Europos taurės rungtynės ir kai kurios LKL kovos – su Kauno „Žalgiriu“, Klaipėdos „Neptūnu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“.

Administracinės išlaidos sieks 250 tūkst. eurų, bet jos bus mažesnės nei pernai, nes pats generalinis direktorius susimažino atlyginimą iki minimumo: „Direktorius vis tiek turi gauti atlyginimą pagal mūsų įstatymus, bet nusprendžiau, kad kiekvienas turime įdėti ir savo indėlį.“

„Tol kol mes būsime klube ir dalininkų struktūra nesikeis, manau, biudžetas tikrai nepatirs didelių sukrėtimų. Mes turime aiškų planą ir trejų metų ciklą. Manau, kad kitą sezoną mes turėsime 5,5 ar 6 mln. eurų“, – optimistiškai skaičiavo generalinis klubo direktorius.

Vilniaus „Rytas“
Vilniaus „Rytas“

Tikslai ir vykstančios derybos

Sporto direktorius Linas Kleiza atskleidė klubo sezono tikslus – patekti į LKL ir Mindaugo Karaliaus taurės finalus ir tarp aštuonių stipriausių komandų Europos taurėje.

Prieš metus tuometinis komandos treneris Rimas Kurtinaitis kalbėjo, kad tikisi, jog klubas grįš į elitą ir kovos dėl čempionų vardo. Vilniaus klubas po pertraukos pateko į LKL finalą, bet jame 1:4 neturėjo šansų prieš Kauno „Žalgirį“.

Europos taurėje Vilniaus klubas antrus metus iš eilės pateko į „Top 16“, bet aukščiau nepalypėjo. L.Kleiza tikisi, kad šį prakeiksmą pavyks įveikti.

„Tikslai yra aukšti, bet manau, kad jie yra įgyvendinami. Mūsų laukia nepaprastai sunkus sezonas. Turime naują komandą, naują komandą ir užtruksime laiko, kol pajusime vienas kitą. Bet mes esame patenkinti kol kas. Viskas pasimatys varžybose. Vasaros laikotarpis buvo ilgai, mes pasirengę žaisti“, – šypsojosi L.Kleiza.

Kartu su treneriu D.Adomaičiu komandą lipdantis L.Kleiza kalbėjo, kad dar deramasi su keliais žaidėjais: „Mes pasirengę pradėti sezoną, bet dar laukiame pastiprinimo. Derybos jau vyksta seniai, bet mes norime įsigyti aukštos klasės žaidėjus. Šiuo metu dauguma jau klubus susiradę, bet kai kurie negavo brangesnių kontraktų. Tai buvo mūsų tikslas. Mes rizikavome.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Kleiza
Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Kleiza

L.Kleiza įvardijo ir praėjusio sezono klaidas: „Pernai buvo per daug vienodų žaidėjų. Mums trūko aštrumo ir kuriančių žaidėjų. Turėjome tik Chrisą, kuris viską daro. Šį sezoną norime turėti ir antroje pozicijoje žaidėją, kuris gali kurti kitiems pikenrolą. Daugiau aštrumo sukurs Dominique Suttonas. Pernai komanda neprogresavo taip, kaip norėjome. Buvo pasiektas limitas. Šiais metais norėjosi jaunesnės komandos, kuri progresuotų viso sezono metu. “

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius