-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 05

Vilniečius kaip kėglius vartęs Simas Galdikas prašo klaipėdiečių maldos

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienį namuose atsigavo po ledinio dušo rungtynių pradžioje ir pergale 74:70 išplėšė lemiamas pusfinalio serijos rungtynes. Galima drąsiai sakyti, kad lyg kėglius savo varžovus po krepšiais guldantis Simas Galdikas įtemptose kovose su „Lietuvos rytu“ tapo visapusišku klaipėdiečių vedliu.
Simas Galdikas
Simas Galdikas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Simas Galdikas galingai šoko į Louką Mavrokefalidį ir pelnė du taškus, o „Lietuvos ryto“ graikas prigulė ant parketo. „Neptūno“ galiūnas iškėlė didžiulius savo kumščius ir šypsodamasis bėgo į gynybą.

Kitame epizode po akistatos su S.Galdiku parketo kietumą patikrino ir Rokas Giedraitis.

Kai Chrisas Krameris, galvodamas, jog pavyko švariai blokuoti S.Galdiko metimą, emocijas reiškė rėkdamas, klaipėdiečių „centras“ varžovų amerikiečiui atsakė tuo pačiu. Vyrai juokdamiesi sumušė rankomis.

Po 13 taškų ir 7 atšokusius kamuolius pusfinalio serijoje renkantis „Neptūno“ aukštaūgis tapo sunkiai įmenama mįsle fiziškai atstovėti negalintiems „Lietuvos ryto“ žaidėjams.

Alfredo Pliadžio nuotr./Simas Galdikas
Alfredo Pliadžio nuotr./Simas Galdikas

Gynybą laužantis milžinas yra rezultatyviausias komandos žaidėjas pusfinalio serijoje, tačiau jo indėlis matuojamas ne tik skaičiais protokole ir išplečiamu žaidimu.

Galingo stoto S.Galdikas tapo emociniu uostamiesčio komandos varikliu. Jis ne tik ragina komandos draugus ar kelia ant kojų kartkartėmis prisnūdusius žiūrovus. Pirmadienį pergalingoje „Neptūno“ rūbinėje garsiausiai skambėjo būtent S.Galdiko balsas.

Kazys Maksvytis „centrą“ giria atsargiai. Treneris šypsodamasis pasakojo, kad, kai tik Simą pagiria, šis kitose rungtynėse atrodo blankiai. Vis dėlto strategas S.Galdikui nepagailėjo gražių žodžių: „Simas tikrai labai gerai žaidžia.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas

To labai gero Simo žaidimo reikės jau trečiadienį, kai Klaipėdos „Neptūnas“ Vilniuje stos į lemiamas penktąsias pusfinalio rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Pergalės kaina – bilietas į LKL finalą.

Na ką, pradėjom kaip bailiai, nežinojom, ką daryti, kaip pulti. Mest, nemest, gintis...

– Visų pirma, kas nutiko rungtynių pradžioje? – 24sek paklausė Simo Galdiko.

– Pradžioje? Na ką, pradėjom kaip bailiai, nežinojom, ką daryti, kaip pulti. Mest, nemest, gintis... Atsipalaidavę buvom, nepikti visiškai ir gerai, kad spyris buvo. Gal treneris, gal patys vieni kitus užvedėm, parodėm, kad reikia žaisti, nes būtų buvusi komedijų šou.

– O rungtynių pabaigoje, kas lėmė tą pergalę: taktika ar ten jau labiau energija ir noras suveikė?

– Aišku, jie nuvargo, mes irgi pavargome gale, nulėmė klaidos, sprendimai. Daug priklauso nuo to, kas daugiau jėgų turi, kieno galva šviežesnė, sprendimai tikslesni ir gynyba nevėluoja. Visa tai susideda.

Buvo daug emocijų. Aišku, namuose žaidėm, tai emocijos geros, buvome užsivedę. Kai yra apylygis rezultatas, nesinori nuleisti rankų. Nors atrodo, kad jėgų nebėra, atrodo, imsi ir atsisėsi, bet tiek tereikia ir žiūrėk, jau pergalė yra.

Nors atrodo, kad jėgų nebėra, atrodo, imsi ir atsisėsi, bet tiek tereikia ir žiūrėk, jau pergalė yra.

– Mavrokefalidis paguldytas, Giedraitis paguldytas. Kas kitas?

– Kas kitas (juokiasi). Ne, aš nesistengiu paguldyti, paprasčiausiai grumiamės, paslysta, nukrenta kažkas. Aš irgi buvau nukritęs keletą kartų. Užkliuvau, paslydau, nukritau. Čia žaidybinės situacijos, niekada specialiai nieko nedarau.

– O su Giedraičiu dar kažką pasikalbėjot po to, ar ne?

– Prieš tai dvi atakas jis mane laikė, aš negalėjau leistis. Man vieną kamuolį pavogė iš derinio, nes aš leidausi, o Giedraitis mane pričiupęs buvo, antrą kartą – vėl tas pats. Teisėjai to nepamatė.

Tada jis šoko ant kamuolio, tai aš jį nukirtau. Na, abipusis toks. Jis man sako: „Kodėl tu čia taip?“ Tai sakau: „Tu juk mane irgi.“

Sumušėm penkis ir lošiam toliau.

– Tas Kramerio blokas pačiam irgi šypseną išspaudė, mačiau.

– Jis rėkė labai, aš jam atgal rėkiau, tai čia irgi emocijos. Pitakais sumušėm ir lošėm. Čia draugiškai.

Su Petersonu irgi buvo, kai dėl kamuolio kovojom, bet ten jokios agresijos. Susitiko dvi komandos ir nė vieni nenori pralaimėti. Yra emocijos, noras, viskas proto ribose. Kol kas jokių konfliktų nemačiau per šitą seriją, kad būtų specialiai kažkas daroma.

Mes kol kas sunkiai iš toli pataikom, gal pasimels visa Klaipėda už mus, gal pataikysim dabar nuvažiavę ir žiūrėsim, kaip čia išeis.

– Laukia penktos rungtynės. Ko reikės Vilniuje, kur bus pagrindiniai akcentai?

– Kieno galva švaresnė, kieno kojos stipresnės, kam noro daugiau bus, kas pataikys, kas nepataikys. Mes kol kas sunkiai iš toli pataikom, gal pasimels visa Klaipėda už mus, gal pataikysim dabar nuvažiavę ir žiūrėsim, kaip čia išeis.

– Sekmadienį pasirodė žinia apie Rimą Kurtinaitį, kad po sezono jį pakeis Dainius Adomaitis. Kaip pačiam atrodo, ar gali tai paveikti varžovus?

– Aš nežinau, mes nesikišam nei į „Ryto“ reikalus, nei į tai, kas Panevėžy vyksta. Mes žiūrim savo.

Patys pragyvenom, viską perėjom šiais metais: ir šiltą, ir šaltą. Mums nereikia kitų intrigų, turim savo problemų – kaip laimėti kitas rungtynes.

– Treneris sakė, kad Simo negirs, nes, kai pagiria, tai Simas blogai sužaidžia, bet spaudos konferencijoj vis tiek pagyrė.

– Ką čia girti... Mus visus reikia girti, kad mes kovojam ir norim laimėti. Mūsų tokia komanda, kad nuolatos kas nors iššauna. Vieną dieną vienas geriau sužaidžia, vieną dieną vienam blogai, kitą dieną kitam geriau. Mes ne kažkokios superžvaigždės, mes visi esame lygūs ir tas yra įdomiausia, kad jie nežino, kas gali iššauti šiandieną.

VIDEO: „Ginčas“: R.Kurtinaičio ateitis „Lietuvos ryte“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius