-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 12

Ž.Urbonui nepatiko „suminkštėjusios galvelės“ ir futbolo elementai: „Vienas Ronaldo, kitas Rivaldo“

Žydrūnas Urbonas su Utenos „Juventus“ pergalingai pradėjo LKL ketvirtfinalio etapą, tačiau nebuvo patenkintas savo komandos atsipalaidavimu, kai skirtumas jau buvo susikrautas.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Uteniškiai laimėjo rungtynes namuose 86:72 ir serijoje iki dviejų pergalių yra priekyje 1-0.

Bet gyvenimas trečiadienio vakarą galėjo būti ramesnis Ž.Urbonui, jei jo komanda nebūtų išbarsčiusi 18 taškų pranašumo. Skirtumas buvo sumažėjęs iki 2 taškelių, bet galiausiai „Juventus“ perlaužė rungtynes savo naudai.

„Nieko mes dar nenusprendėm. Jei būtų antros rungtynės ar trečios, būtų smagiau. Dabar žengtelėjom žingsnį“, – sakė Ž.Urbonas po pergalės.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Net 58 taškus iš baudos aikštelės rinko Utenos komanda, terorizavusi varžovus po krepšiu viso mačo metu.

„Visada ieškai situacijų, kur varžovui skaudžiau. Kažkas gavosi, kažkas – ne. Manau, kad puolime išpildėme apie 70 proc. galimybių“, – tikino Ž.Urbonas.

Jis nebuvo itin patenkintas Mindaugo Kupšo pasirodymu. Mėnesio MVP prizą atsiėmęs centras pelnė 4 taškus ir atkovojo 4 kamuolius per 20 minučių.

Ž.Urbonas pokštavo, kad lyg su „Grammy“ statulėle jo bokštas sėdėjo ant suolo. Trenerio teigimu, tokie asmeniniai prizai dažnai žaidėjams kiek susuka galvas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kupšas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kupšas

15 kartų kamuolį prarado „Juventus“ krepšininkai, o strategas svarstė: krepšinio ar futbolo jis komandą treniruoja?

„Mes vienu metu, pirmaudami 15 ar 16 taškų, išmetėm kelis kamuolius kaip kokie futbolininkai. Futbolo komandą treniruoju! Eik tu sau! Vienas Ronaldo, kitas Rivaldo! Bėga ir nežiūrėdamas Žygis meta į užribį. Kaip ir Bryantas. Gali taip prisidurnavoti“, – skambias frazes įprastai sau mėtė Ž.Urbonas.

Kalbėjo treneris ir apie prieniškių sugrįžimą bei tikino, kad kartais jo žaidėjų „galvelės minkštokos“ būna.

„Tikrai kartais suminkštėja. Kaip maži vaikai... Šiaip ir yra. Visiem atrodo, kad čia vyrai mušasi. Vyrai, vyrai, bet, kai ateina momentai tokie, tada: „Oi, treneri! Kas yra, ką darom? Dabar, treneri, padėkit! Mama, tėti, gelbėk!“ Mane tas erzina be proto. Vėl belsim per galvas. Tas koncentracijos pametimas varo į neviltį“, – skundėsi Ž.Urbonas.

„CBet“ treneris Mantas Šernius po pralaimėjimo akcentavo patirties trūkumą, nuo kurio neišgelbėjo ir 27 Igno Sargiūno taškai.

„Tokio didelio ažiotažo nepadarėm, kad pralošėm rungtynes. Sakyčiau, kad mes labiau nelaimėjome. Šioje serijoje favoritas aiškus. Šioje serijoje net Igno benefisas nepadėjo, nes nuo pradžių rungtynių neatėjome su teisinga mintimi, su teisingu mentalitetu.

Po rungtynių paskaičiavau, kas yra žaidęs tokioje sezono stadijoje. Tai tikriausiai, kad tik vienas Egidijus Dimša. Tai yra natūralu. Turi suprasti, kad rungtynių metu mes galime įveikti „Juventus“ savo energija, komandiškumu. Taktiškai mes jų neapžaisime, jie yra patyrę, psichologiškai jie yra tvirtesni“, – sakė M.Šernius.

Antrosios serijos rungtynės šeštadienį vyks Prienuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius