-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 08

„Žalgiriečio“ A.Brazio sūnus – Vilniuje, bet neapykanta „Lietuvos rytui“ nuslūgo ne dėl to

Algirdas Brazys – žmogus, kuris Kauno „Žalgiriui“ atidavė didžiąją savo – ir kaip krepšininko, ir kaip trenerio – karjeros dalį. Bendrai sudėjus – maždaug du dešimtmečius. Tačiau sekmadienį jis stebės, kaip jo sūnus Mindaugas į „Siemens“ areną žengs kostiumą papuošęs „Lietuvos ryto“ ženkleliu. Vyras pripažįsta, kad toks vaizdas jam – kiek keistas, bet problemos nemato.
Algirdas Brazys
Algirdas Brazys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ | 17:20 | Vilnius

Prieš tai su Dainiumi Adomaičiu Klaipėdos „Neptūne“ dirbęs M.Brazys dabar – Rimo Kurtinaičio asistentas. 34-erių treneris dar yra dirbęs Kauno „Žalgiryje“, kai šiam vadovavo Joanas Plaza, taip pat Panevėžio „Lietkabelyje“, Pasvalio „Pieno žvaigždėse“, o vasarą buvo pakviestas ir į nacionalinės komandos trenerių štabą. Fakto, kad sūnus dabar dirba sostinėje, A.Brazys labai nesureikšmina.

Priešingai, tikina, kad niekada nebuvo nusistatęs prieš Vilnių. „Aišku, esu kaunietis, bet čia viskas tvarkoj. Visą laiką buvau nusistatęs prieš „Lietuvos rytą“, kaip prieš laikraštį, ir prieš Vainauską. Tai yra asmeninis nusistatymas. Aš žinau jo politiką“, – 24sek kalbėjo auksinių „Žalgirio“ laikų atstovas.

Didžiausia „Ryto“ problema yra ta, kad buvo surinkti žmonės, kurie nemoka arba nenori gintis.

Todėl, kai pasitraukė Gedvydas Vainauskas, nuslūgo ir A.Brazio neapykanta Vilniaus ekipai. Dabar, kai klubo valdymas yra kitose rankose, buvęs krepšininkas vilniečiams linki gero: „Vilnius buvo nusivylęs krepšiniu. Dabar į „Lietuvos rytą“ pradėjau žiūrėti kitom akim.“

Ir ne tik todėl, kad ši komanda atrodo atsinaujinusi. A.Brazys nori ir didesnės konkurencijos Kauno „Žalgiriui“. Eurolygą, dirbdamas Jono Kazlausko asistentu, laimėjęs krepšinio specialistas sako, kad visada vyravusi priešprieša tarp Vilniaus ir Kauno yra tai, kas daro Lietuvos krepšinį įdomesnį.

„Pamenu, kad jau nuo senų laikų vyraudavo gera priešprieša tarp Kauno ir Vilniaus. Visi žmonės finale nori intrigos, o ją ta priešprieša ir sukuria. Visi laukia tokio finalo“, – apie „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynių išskirtinumą kalbėjo A.Brazys.

Susitiks startuoti pavėlavę maratonininkai

Apie sekmadienį vyksiančią pirmąją Vilniaus ir Kauno klubų akistatą paklaustas buvęs krepšininkas ir treneris pasitelkė lengvosios atletikos pavyzdį.

A.Brazio teigimu, tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Žalgiris“ pavėlavo su startu ir dėl to ne tik neparodė savo tikrojo veido, bet ir įsirašė po pirmąjį pralaimėjimą: LKL čempionai krito prieš „Neptūną“, o sostinės ekipa neparodė didesnio pasipriešinimo Panevėžio „Lietkabeliui“.

Ir nors kertine savaitės dvikova, pasak A.Brazio, buvo tapusios rungtynės Panevėžyje tarp „Lietkabelio“ ir „Neptūno“, kurie vis dar nebuvo patyrę pralaimėjimų, sekmadienio akistata turėtų būti ne ką mažiau įdomi, nes, nors startas ir pavėlavo, bet sezonas – ilgas maratonas, kuriame viskas gali keistis.

„Abi komandos šiandien dar nėra pasiekusios geros formos, todėl kiekvienos rungtynės duoda postūmį į priekį. Po fiasko su „Lietkabeliu“ neabejoju, kad „Lietuvos rytas“ padarys viską, ką gali. Jiems reikia kautis. Žiūrovai supranta, kai komanda pralaimi, bet kaunasi. Manau, kad pirmiausia „Lietuvos rytas“ sieks kibti į atlapus, ypač kai žaidžia namuose“, – 24sek sakė A.Brazys.

K.Bakūno nuotr./Šarūnas Jasikevičius
K.Bakūno nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kalbėdamas apie Kauno ekipą, specialistas paminėjo ne pačią geriausią komandos formą, tačiau A.Brazys tiki, kad Šarūnas Jasikevičius padarys tai, ką moka geriausiai: „Jis sugeba paruošti ir nuteikti komandą. Tai yra jo menas ir tokioms rungtynėms jis ruošis kruopščiai.“

Nesiryžo A.Brazys vertinti ir įdomiausių galimų mikrodvikovų. Jo teigimu, Šaras apskritai nemėgsta remtis kažkuriuo žaidėju, o į komandą žiūri kaip į visumą.

„Jis nori, kad komanda ir žaistų kaip komanda. Jis neišskiria nė vieno, užkuria mechanizmą ir stengiasi jį palaikyti. Žinant jo charakterį, jis anksčiau ar vėliau tą pasiekia. Klausimas, ar pavyks tai padaryti iki sekmadienio“, – svarstė triskart SSRS čempionu su Kauno ekipa tapęs A.Brazys.

Kai kalba pasisuko apie „Lietuvos rytą“, krepšinio specialistas tikina negalintis spręsti, koks yra šios komandos veidas, todėl ir konkrečių žmonių išskirti negalintis. A.Brazys pažymėjo, kad daug priklausys nuo to, ar į komandą jau bus įsiliejęs Loukas Mavrokefalidis, taip pat daug priklausys nuo Martyno Echodo, kuriam teks rungtyniauti prieš pirmąją savo komandą – „Žalgirį“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Echodas
Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Echodas

Bedantė gynyba ir neapsišlifavimas

Nors sezonas dar tik prasideda, tačiau „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ jau kitą savaitę pradės kovas ir Europoje, kur „palauk“ gali ir nebūti.

A.Brazys įžvelgia po vieną esminę abiejų komandų problemą. Tiesa, kauniečių bėdoms išspręsti, atrodo, reikia tik laiko, o štai sostinės ekipos problemos – kiek gilesnės.

Niekam nėra paslaptis, kad Rimas Kurtinaitis mėgsta žaisti greitą, dinamišką krepšinį. Tai nebūtų problema, jei komanda gerai gintųsi, tačiau to „Lietuvos ryto“ vyrai kol kas nedaro.

„Didžiausia „Ryto“ problema yra ta, kad buvo surinkti žmonės, kurie nemoka arba nenori gintis. Jei jie nenori, tai, žinant Kurtinaičio charakterį, jis juos išmuštruos ir anksčiau ar vėliau privers. Tačiau jei jie nemoka, tada bus didelių bėdų“, – akcentavo buvęs krepšininkas.

Jo teigimu, viskas yra gerai, kai komanda surenka daug taškų ir laimi rungtynes, tačiau, kai varžovai pastato kietas gynybos užkardas, vilniečiai „praskysta“.

Tad kur svarstyklės krypsta labiau: prie „nenori“ ar „nemoka“? A.Brazys renkasi pirmąjį variantą: „Atrodo, kad kai kurie žaidėjai atvažiavo pažaisti ir pasiimti pinigus. Kurtinaičio tas netenkins. Jei žaidėjai nesupras, ko čia atvažiavo, tai jiems komandoje ne vieta. Manau, kad Kurtinaitis tai greitai bandys sutvarkyti. Jis dabar laukia ir žiūri, kaip čia bus. Gal reikės kažką keisti.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir „Dzūkijos“ komandų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir „Dzūkijos“ komandų

Kiek mažesnės, pasak A.Brazio, yra „Žalgirio“ problemos. Specialistas mano, kad šiai komandai tiesiog reikia laiko, ypač todėl, kad kai kurie žaidėjai prisijungė prieš pat naujojo sezono startą.

Ne išimtis – ir Vasilije Micičius. Serbas į Lietuvą atvyko tik po Europos čempionato ir dar nespėjo apsiprasti prie naujos sistemos.

Akivaizdu, kad V.Micičius komandoje pakeitė Leo Westermanną. Abu šie krepšininkai – ne tokie greiti, tačiau gali žaisti keliose pozicijose, gerai dirba gynyboje. „Kai Micičius vadovauja komandai, matai solidumą, kaip ir būdavo su Westermannu“, – apie serbą kalbėjo A.Brazys.

Kitas naujasis „Žalgirio“ atakų organizatorius – Dee Bostas. Panašu, kad amerikietis pakeitė išvykusį Luką Lekavičių, mat taip pat yra veržlus ir greitas.

Ir nors kol kas atrodo, kad abu nauji įžaidėjai dar neprilygsta savo pirmtakams, A.Brazys ramina, kad šie krepšininkai – aukšto lygio, jiems tiesiog reikia laiko.

„Žalgiryje“ yra daug naujų, jaunų žaidėjų, kuriems reikia laiko apsitrinti. Jie yra alkani krepšinio, o Jasikevičius su tokiais moka dirbti. Jis juos išmuštruos ir jie žais pagal trenerį“, – kalbėjo krepšinio ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius