-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

„Žalgirio“ veteranai spaudimo finale nejus: „Kas sakė, kad būtina laimėti?“

„Situacija visiems aiški: „Žalgiris“ yra favoritas. Jie yra favoritai, jie privalo laimėti“, – po pergale pasibaigusio Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio sakė Vilniaus „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis. Nors sostinės krepšininkų finale favoritų etiketė neslėgs, tačiau spaudimo iškovoti titulą nejaučia ir žaliai balti. Daugkartiniai Lietuvos čempionai prieš lemiamą taurės mūšį spinduliuoja ramybe.
Kauno „Žalgiris“
Kauno „Žalgiris“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kas sakė, kad būtina laimėti?“ – 24sek po pergalės prieš Panevėžio „Lietkabelį“ klausė 33-ejų snaiperis Artūras Milaknis.

„Žalgiris“ penktą kartą pateko į penktą kartą rengiamos Karaliaus Mindaugo taurės finalą, tačiau bilietas į pagrindines sekmadienio rungtynes „Švyturio“ arenoje lengvai atiduotas nebuvo.

„Lietkabelis“ daugkartiniams Lietuvos čempionams už ūsų tampė du kėlinius, tačiau dvikovą žalgiriečiai perlaužė trečiajame ketvirtyje, kurį laimėjo 27:14, o galutinis rezultatas švieslentėje skelbė „Žalgirio“ pergalę 82:72.

„Sudėtingos rungtynės, kaip ir visada, su „Lietkabeliu“. Jie žaidė tikrai gerai, bet laimėjome dėl trečio kėlinio. Gerai dirbome gynyboje, apsigynėme, atkovojome ir perėmėme kamuolius, tada ir puolime pasidarė lengviau“, – 24sek sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Sekmadienį 17.50 val. ginklus surems ekipos, kurios dėl KMT titulo kovėsi ir pernai Vilniuje, ir užpernai Klaipėdoje, – tai „Žalgiris“ bei „Rytas“.

Šiuo metu Vilniaus ir Kauno klubai trofėjų lentynoje turi po du KMT titulus, tad sekmadienio vakarą viena iš šių ekipų lenktynėse išsiverš į priekį.

„Nėra papildomo spaudimo, yra tik šansas. Džiaugiamės, kad turime tokį šansą, o spaudimas būna kiekvienose rungtynėse“, – pridėjo Edgaras Ulanovas, su 25 naudingumo balais tapęs efektyviausiu žaidėju pusfinalyje.

28-erių puolėjo galingas žaidimas finalo ketvertuose tampa įprastu reiškiniu.

Jis sulaukė MVP pripažinimo abu kartus, kai „Žalgiris“ triumfavo KMT turnyruose 2017-aisiais ir 2018-aisiais. Jis tapo naudingiausiu 2017-ųjų LKL finalo serijos bei 2015-ųjų Lietuvos krepšinio federacijos taurės finalo žaidėju.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Edgaras Ulanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Edgaras Ulanovas

P.Jankūnas savo kolekcijoje neturi KMT finalo ketverto MVP pripažinimo, tačiau turi daugybę titulų, medalių ir apdovanojimų, o dar vieną trofėjų į namus parsigabenti jis tikisi ir sekmadienio vakarą.

„Taurę reikia laimėti visada. Spaudimas vienoks ar kitoks, gal kažkas ir jaučia. Bet mes žinome, ko čia atvažiavome. Finale turėsime žaisti geriau negu pusfinalyje, jei norime kautis dėl titulo“, – sakė 35-erių „Žalgirio“ kapitonas.

Pastaroji principinių varžovų akistata KMT finale buvo permaininga, nuspalvinta kroato Roko Stipčevičiaus tritaškių salve ir netikėtu „Ryto“ triumfu.

„Galime pasimokyti nebent to, jog negalime daugiau žaisti taip, kaip tą darėme ketvirtojo kėlinio pabaigoje“, – sakė P.Jankūnas, per kurio rankas lemtingoje atkarpoje skrido ne vienas Vilniaus ekipos įžaidėjo tritaškis.

Tuo metu kitas „Žalgirio“ veteranas, 33-ejų A.Milaknis, nebuvo linkęs dairytis į praėjusio vasario įvykius „Siemens“ arenoje ir ieškoti ten papildomos motyvacijos.

„Ką čia pasimokysi, nėra ką, – teigė žaliai baltų snaiperis. – Kiekvienas finalo ketvertas yra atskira istorija – kita komanda, kiti žaidėjai. Turime patyrusių krepšininkų, dalyvavusių nemažai finalo ketvertų, turime ir žaidėjų, kuriems tai yra pirmasis finalo ketvertas. Nėra ko mokytis.

Kiekvieną mačą turime pradėti nuo pradžių. Nebus taip, kad per pirmą kėlinį sudaužysi varžovą, ypač finale. Turime eiti poziciją po pozicijos – tiek puolime, tiek gynyboje. Išnaudoti savo pliusus, savo resursus ir paprasčiausiai siekti trofėjaus.“

VIDEO: „Kidy Tour“ KMT finalo rungtynių apžvalga: „Žalgiris“- „Rytas“ [2019-02-17]

Šie du labiausiai patyrę „Žalgirio“ vilkai per ilgus metus užsiaugino storą ir atsparią pralaimėjimams ir spaudimui odą, tad į aikštelę eina tiesiog atlikti savo darbą.

„Bet kuris pralaimėjimas yra skaudus, – pernykštės nesėkmės Vilniuje neišskyrė Milas. – Žinoma, negalėčiau pasakyti, kad praeitų metų pralaimėjimas finale buvo malonus. Atrodė, kad viskas buvo mūsų rankose, bet tai jau yra istorija. Nesinori keliauti po praeitį ir dairytis atgal. Atvažiavome kovoti, kaip ir pernai. Darysime viską, kad pasiektume pergalę. Linkiu visiems pajusti, ką reiškia laimėti taurę.“

Galbūt neiškovotas KMT titulas „Žalgirio“ sezono nesumenkintų, nes pagrindinis Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių dėmesys skiriamas Eurolygai, o vėliau – LKL finalo serijai, tačiau sugrąžinti taurę į Nemuno saloje įsikūrusią „Žalgirio“ areną Šaro vyrukams turi būti principo reikalas.

„Jei jaunas ar net ir nebūtinai jaunas žaidėjas nejaučia, kad gali rytoj paimti titulą, jam reikia baigti užsiimti šia profesija“, – po pergalės pusfinalyje žinutę kariaunai siuntė Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius