-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 09 /19:15

„Žalgiris“ A.Milaknio tritaškiais ir B.Davieso dėjimais patiesė į atlapus kibusį „Lietuvos rytą“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ kibo Kauno „Žalgiriui“ į atlapus, tačiau sustojo antroje rungtynių pusėje – pergale Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją pradėjo Šarūno Jasikevičiaus kariauna. „Žalgiris“ laimėjo rungtynes 96:83 (24:26, 26:19, 22:17, 24:21).
LKL finalas: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“
LKL finalas: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Reto grožio rungtynėse komandos keitėsi sėkingomis atkarpomis ir rezultatas svyravo it ant svarstyklių, tačiau po pertraukos vilniečių taikikliai nusimušė ir „Žalgiris“ tuo pasinaudojo.

Artūro Milaknio tritaškių ir Brandono Davieso dominavimo baudos aikštelėje dėka kauniečiai įgijo dviženklę persvarą (72:62) ir iniciatyvos ketvirtajame kėlinyje nebepaleido.

Po virtinės nesėkmingų „Lietuvos ryto“ atakų „Žalgirio“ pranašumas pasiekė netgi 20 taškų ribą (87:67), tad paskutinės minutės tapo formalumu.

A.Milaknis pataikė net 6 tolimus metimus iš 7, iš viso surinkdamas 24 taškus ir sužaisdamas rezultatyviausias sezono rungtynes.

Iš viso „Žalgiris“ realizavo 11 tolimų metimų iš 19 (57 proc.).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ [2018-06-09]

„Paleidome A.Milaknį... Leidome jų geriausiam metikui mesti laisvam, turime daryti išvadas“, – po rungtynių apie pralaimėjimo priežastis kalbėjo Mindaugas Lukauskis.

„Panašu, kad antroje rungtynių pusėje nustojome tikėti, kad galime laimėti. Bet tai tik pirmos rungtynės, dabar serija kelsis į Vilnių“.

Tai jau 15-asis „Lietuvos ryto“ pralaimėjimas LKL finaluose iš eilės. Pastarąją pergalę finaluose vilniečiai iškovojo 2011 metais.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 24 (6/7 trit., 27 naud.), Brandonas Daviesas 21 (7 atk. kam., 27 naud.), Edgaras Ulanovas 12, Paulius Jankūnas ir Vasilije Micičius po 11.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 17, Mindaugas Girdžiūnas 13, Travisas Petersonas ir Loukas Mavrokefalidis po 11.

Komandų palyginimas
„Žalgiris“ „Lietuvos rytas“
96 Taškai 83
11/19 Tritaškiai 13/31
32 Atkovoti kamuoliai 31
10 Klaidos 7
5 Taškai po klaidų 16
6 Taškai greitose atakose 13
7 Taškai antruoju bandymu 11
46 Atsarginių žaidėjų taškai 45
VIDEO: A.Milaknis: apie prarastą ritmą ir tritaškių rekordą
VIDEO: E.Ulanovas: rūbinėje rimtai pasikalbėjome
VIDEO: B.Daviesas: apie kertinius 9 taškus į vilniečių krepšį

Rungtynių eiga:

40 min. Paskutinės mačo minutės tapo formalumu, „Žalgiris“ laimėjo rungtynes.

39 min. M.Girdžiūnas tritaškiu sumažino skirtumą (89:76).

37 min. Laimėtojas aiškus? Š.Jasikevičius į aikštę metė P.Valinską, G.Masiulį, „Lietuvos ryto“ sudėtyje – E.Mockevičius.

36 min. „Lietuvos rytas“ niekaip nerado būdų atgaivinti atakas, o įsibėgėjęs „Žalgiris“ nemažino apsukų. Pataikė P.Jankūnas, E.Ulanovas, spurtas 11:0 ir persvara jau triuškinanti – 87:67. A.Kavaliauskas ir M.Echodas pasidarbavo rankomis kovoje po krepšiu ir buvo nubausti abipusėmis pražangomis.

35 min. A.Milaknis nesustabdomas – dar vienas jo tritaškis (6/7).

34 min. „Lietuvos rytas“ toliau gadino pataikymo procentą, o B.Davieso ir A.Milaknio taškai didino skirtumą (80:67).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: A. White'o ir B. Davieso žemė oras derinukas

30 min. „Lietuvos rytas“ ėmė strigi pozicinėse atakose, o A.Milaknis net ir dengiamas M.Lukauskio pataikė iš toli (72:62).

28 min. Du A.Milaknio tritaškiai pakėlė „Žalgirio“ sirgalius iš vietų (67:60).

26 min. Greitą varžovų ataką stabdęs V.Mičičius nubaustas nesportine pražanga, bet R.Giedraitis prametė abu baudos metimus. Tačiau apie save priminė T.Petersonas, pataikęs du tritaškius iš eilės (61:60).

25 min. B.Daviesas tapo nesustabdomas. Du taškai su pražanga ir jau devyni jo taškai trečiajame kėlinyje (61:54).

24 min. A.Jomantas „atstovėjo“ prieš P.Jankūną, o R.Giedraitis prisiminė tritaškio skonį (58:54).

22 min. M.Girdžiūnas tritaškiu nutraukė „Lietuvos ryto“ badą, tačiau B.Daviesas dar kartą galingai įkrovė iš viršaus (56:50).

21 min. E.Ulanovas ilgai išsilaikė ore ir pelnė du taškus. „Lietuvos rytas“ pirmos trečio kėlinio atakos per 24 sek. nespėjo suregzti. B.Daviesas įdėjo iš viršaus ir pratęsė „Žalgirio“ spurtą iki 13:0 (54:45).

20 min. A.Milaknį laisvą prie tritaškio linijos palikę vilniečiai sumokėjo visą kainą – 50:45. Kėlinio pabaigoje „Lietuvos ryto“ taikiklis nusimušė – prametė tris tritaškius iš eilės.

19 min. Ch.Kramerio bandymai imtis iniciatyvos „Lietuvos rytui“ naudos nedavė. A.White'as pelnė keturis taškus iš eilės, netrukus tą patį padarė E.Ulanovas, abu kartus prasiveržimais sudraskęs svečių gynybą (47:45).

16 min. Dukart suklydęs „Lietuvos rytas“ leido priartėti „Žalgiriui“ , tačiau R.Giedraitis atsakė tritaškiu (39:43). „Lietuvos ryto“ tritaškių pataikymas – 7/11.

15 min. B.Madgenas pataikė tritaškį iš krašto ir „Lietuvos rytas“ kiek nutolo (34:40).

13 min. M.Lukauskis smeigė tritaškį greitajame puolime (31:35). Tai 9-as „Lietuvos ryto“ taškas greitose atakose („Žalgiris“ – 0). „Lietuvos rytas“ per pirmąsias 13 minučių nesuklydo nė karto.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“

12 min. Antrasis kėlinys prasidėjo L.Mavrokefalidžio dėjimu. Įspūdingo tempo ir grožio dvikovoje komandos toliau keitėsi rezultatyviomis atakomis. Savo žodį tarė ir nuo suolo pakilęs A.Milaknis, pelnęs 5 taškus iš eilės (31:30).

10 min. Fantastiškai kėlinį užbaigė „Lietuvos rytas“ – trys rezultatyvios atakos iš eilės ir įspūdingas M.Lukauskio tritaškis aidint sirenai (24:26).

9 min. Dar vieną „Žalgirio“ klaidą vilniečiai pavertė taškais – greitą ataką dėjimu užbaigė M.Lukauskis. Tačiau netrukus M.Lukauskį „išmaudė“ V.Mičičius – serbas nepasinaudojo A.Kavaliausko užtvarą, prasiveržė į priešingą pusę ir dar kartą pelnė du taškus su pražanga (24:19).

8 min. Įspūdingai dvi atakas iš eilės sužaidė V.Mičičius. Pataikė iš toli, o vėliau centruodamas pelnė du taškus su J.Barono pražanga (21:17).

7 min. Rezultatas tarsi ant svarstyklių: R.Giedraičio tritaškis persvarą grąžino „Lietuvos rytui“ (15:17). Vilniečiai pataikė pirmus 7 metimus iš 11-ikos.

5 min. „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai T.Petersonas ir M.Echodas taškais baigė tris atakas iš eilės. P.Jankūnas pataikė iš toli (11:12)

3 min. K.Pangosas „atsidarė“ tritaškiu (8:5).

VIDEO: T. Petersonas kabina kamuolį M. Echodui

2 min. Įspūdingai prasidėjo rungtynės. M.Girdžiūnas smeigė tritaškį, o po bloko P.Jankūnui „Lietuvos rytas“ pabėgo į greitą ataką, kurią užbaigė M.Echodo „alley-oop“ dėjimu. „Žalgiris“ atsakė B.Davieso dėjimu (5:5).

Rimas Kurtinaitis į starto penketą metė Artūrą Jomantą. Kartu su juo: M.Girdžiūnas, B.Madgenas, T.Petersonas ir M.Echodas.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo su K.Pangosu, A.Toupane'u, E.Ulanovu, P.Jankūnu ir B.Daviesu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“
Tarpusavio rungtynės 2017-18 m. LKL reguliariajame sezone
„Liietuvvos rytas“ 67:70 „Žalgiris“
„Žalgiris“ 63:65 „Liietuvvos rytas“
„Liietuvvos rytas“ 75:68 „Žalgiris“
„Žalgiris“ 77:66 „Liietuvvos rytas“

VIDEO: Prie Žalgirio arenos – „Lietuvos ryto“ sirgalių vikingų skanduotė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius