Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 03 /19:09

„Žalgirį“ į LKL finalą palydėjo Ž.Skučo išprovokuotas Š.Jasikevičiaus įniršis

Žygimanto Skučo išprovokuotas Šarūnas Jasikevičius nesuvaldė emocijų ir baigė rungtynes „Žalgirio“ arenos užkulisiuose, tačiau LKL čempionams trečioji akistata su Panevėžio „Lietkabeliu“ didelio vargo nesukėlė. „Žalgiris“ įveikė „Lietkabelį“ rezultatu 83:64 (18:7; 24:17; 24:15; 17:25) ir pusfinalio seriją laimėjo 3-0.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žinojom, kad nebus lengva su „Žalgiriu“, bet netikėjau, kad taip beviltiškai žaisim kaip šiandien. Nesuprantu, kodėl mūsų žaidėjams trūko motyvacijos. Keista“, – nusivylęs po rungtynių buvo Darjušas Lavrinovičius.

Būtent D.Lavrinovičius keturiais iš eilės taškais pradėjo rungtynes, tačiau „Lietkabelis“ jau pirmajame kėlinyje įkrito į duobę, leisdamas „Žalgiriui“ susikrauti dviženklę persvarą (18:7).

Vėliau panevėžiečiai taip ir neatsitiesė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Lietkabelis“ pataikė tik 3 iš pirmųjų 18-ikos metimų. R.Butautas aktyviai rotavo žaidėjus, tačiau jo kariaunai ypač trūko atsarginių žaidėjų indėlio. Jie iki pertraukos tepelnė 1 tašką, kai nuo suolo pakilę „Žalgirio“ krepšininkai surinko 23.

Puikiai į žaidimą įsiliejo A.White'as, 8 taškus pelnęs iki pertraukos, o galiausiai su 21 tašku tapęs rezultatyviausiu mačo žaidėju.

Panevėžiečiai rezultatyviau sužaidė antrą kėlinį, tačiau „Žalgiris“ atakavo dar geriau ir įpusėjus susitikimui turėjo 18 taškų pranašumą (42:24).

Trečiajame kėlinyje kauniečiai, vedami P.Jankūno, prie savo persvaros pridėjo dar 9 taškus ir pradėjo triuškinti savo varžovus (66:39).

Ketvirtasis kėlinys liko tik formalumas, tačiau teisėjų sprendimais nepatenkintas Š.Jasikevičius būtent jo metu gavo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Lietkabelis“ pasinaudojo kauniečių atsipalaidavimu ir ketvirtąjį kėlinį laimėjo 25:17.

Š.Jasikevičius pratrūko po M.Sajaus pražangos prieš Ž.Skučą. Šis paplojo teisėjams už sprendimą, ir tai įsiutino „Žalgirio“ trenerį.

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 21 (8/10 dvit., 26 n.b.), Paulius Jankūnas 14 (6 atk. kam.), Kevinas Pangosas 8, Antanas Kavaliauskas 7, Artūras Milaknis 6.

„Lietkabelis“: Donatas Tarolis ir Žanis Peineris po 13, Lorenzo Williamsas 11, Arnas Velička 6.

Komandų palyginimas
„Žalgiris“ „Lietkabelis“
83 Taškai 64
4/14 Tritaškiai 4/19
43 Atkovoti kamuoliai 29
15 Klaidos 14
14 Taškai po klaidų 15
8 Taškai greitose atakose 8
10 Taškai antruoju bandymu 9
49 Atsarginių žaidėjų taškai 20
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Lietkabelis“ [2018-06-03]

Primename, kad pirmose serijos rungtynėse „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė varžovus 93:69, o antrame mače Panevėžyje laimėjo 94:79.

„Žalgiriui“, kuris bandys aštuntą kartą iš eilės tapti Lietuvos čempionais, beliko sulaukti savo varžovų finale, kuriais taps Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ serijos nugalėtojai.

Šiuo metu vilniečiai serijoje pirmauja 2-1. Pirmosios finalo rungtynės vyks kitos savaitės šeštadienį Kaune.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Rungtynių eiga:

40 min. Dar viena techninė pražanga: K.Lavrinovičius nesuvaldė emocijų. Komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis ir baigė šią seriją (83:64).

36 min. M.Sajus nusiėmė kamuolį po varžovų krepšiu ir pelnė ketvirtąjį savo tašką, o A.Velička atsakė tritaškiu – 76:51.

32 min. Š.Jasikevičius į aikštę metė M.Sajų, ir netrukus pats turėjo palikti areną. Teisėjai skyrė pražangą M.Sajui, kai šis bandė sustabdyti centravusį Ž.Skučą. Ž.Skučas paplojo arbitrams, ir tai įsiutino „Žalgirio“ trenerį. Nubaustas technine pražanga Š.Jasikevičius nenurimo ir užsidirbo dar vieną – „Žalgirio“ strategas buvo priverstas apleisti komandos suolą.

30 min. A.Kavaliauskas dar kartą pamaitino A.White'ą perdavimu – dėjimas iš viršaus ir rezultatas 66:39.

29 min. Vos aikštėje pasirodęs A.White'as smeigė tritaškį, ir tai jau triuškinimas – 62:36.

28 min. P.Jankūnas pratęsė fantastišką savo kėlinį pelnydamas penkis taškus iš eilės. Veterano sąskaitoje jau 14 taškų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

27 min. K.Pangosas „pakabino“ G.Leonavičių ore ir išprovokavo šio pražangą atakuodamas iš toli. Trys iš trijų ir rezultatas 54:32.

26 min. P.Jankūnas tapo svarbiausiu „Žalgirio“ žaidėju trečiajame kėlinyje. Veteranas baudų metimais rinko taškus ir padidino pranašumą iki 51:30. Blankiai pusfinalio serijoje žaidžiantis V.Čepukaitis sužibėjo efektingai blokuodamas A.Kavaliausko metimą.

24 min. Ž.Skučas kelis kartus iš eilės sublizgėjo gynyboje, tačiau L.Aukštikalnis dar kartą suklydo driblinguodamas – „Žalgirio“ persvara netirpo (49:30).

21 min. Trečiasis kėlinys prasidėjo Ž.Skučo taškais iš po krepšio ir dviem „Žalgirio“ atkovotais kamuoliai po varžovų krepšiu. L.Aukštikalnis suklydo vidury aikštės – į priekį nurūkęs P.Valinskas įkrovė iš viršaus (46:26).

20 min. Kėlinio pabaigoje komandos apsikeitė klaidomis, įpusėjus mačui „Žalgiris“ priekyje 42:24.

19 min. Ž.Peineris sėkmingai centravo prieš K.Pangosą, tačiau K.Lavrinovičius nusprendė atakuoti iš toli, o ne perduoti kamuolį po krepšiu. Metimas nebuvo tikslus, o „Žalgiris“ baudų metimais padidino skirtumą iki 40:23.

17 min. A.Milaknis dar kartą pataikė iš toli – 36:21.

16 min. B.Daviesas pastatė užtvarą K.Pangosui ir liko be priežiūros – „Žalgirio“ vidurio puolėjas įsibėgėjo ir sudrebino krepšį dėjimu.

15 min. D.Tarolis sužibėjo dėjimu, tačiau pavieniai „Lietkabelio“ žaidėjų blykstelėjimai Panevėžio ekipos negelbėjo – „Žalgiris“ tolo (29:16).

13 min. Idealiai atliktas „Žalgirio“ derinys išvedė į laisvą poziciją A.Milaknį, kuris smaigė tritaškį (25:14).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: B.Udrih ir A. White orinukas

12 min. B.Udriho ir A.White'o „alley-oop“ dėjimas pradėjo antrąjį kėlinį, o panevėžiečių atkarpą be taškų nutraukė L.Aukštikalnis. D.Tarolis pelnė taškus greitajame puolime ir „Lietkabelio“ puolimas atsigavo (22:14).

10 min. A.Kavaliauskas nepataikė iš po krepšio, bet A.White'as pataisė metimą, įsirašydamas jau 6-ąjį tašką. „Lietkabelis“ per pirmą kėlinį pataikė tik 3 metimus iš 18 – tai leido „Žalgiriui“ įgyti dviženklę persvarą (18:7).

9 min. K.Lavrinovičius išprovokavo kelias pražangas iš eilės, bet tai nepadėjo „Lietkabeliui“ nutraukti taškų bado – Brolis prametė abi baudas (15:7).

8 min. „Lietkabeliui“ mėtant pro šalį, „Žalgiris“ suorganizavo greitą išpuolį, kurį metimu iš po krepšio užbaigė A.White'as (13:7).

5 min. L.Williamsas ir K.Pangosas apsikeitė tritaškiais (7:7).

4 min. „Žalgirio“ pirmosios atakos klampios. Vos 2 taškai per 4 minutes (2:4).

2 min. „Lietkabelis“ rungtynes pradėjo keturiais D.Lavrinovičiaus taškais. Tuo tarpu D.Tarolį nuo rungtynių pradžios į aikštę metęs R.Butautas greitai jį pakeitė Ž.Skuču.

„Žalgiris“ trečiąsias rungtynes pradėjo tradiciniu starto penketu: K.Pangosas, A.Toupane'as, E.Ulanovas, P.Jankūnas, B.Daviesas.

R.Butautas rungtynes pradėjo su D.Taroliu ir L.Aukštikalniu starto penkete, kuriame taip pat buvo L.Williamsas, Ž.Peineris, D.Lavrinovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius