-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 09

„Žalgiriui“ atsidūrus ant prarajos krašto – neramus K.Maksvytis: „Yra ta panika“

Per visą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) istoriją Kauno „Žalgiris“ nėra buvęs situacijoje, kai vienas pralaimėjimas gali užbaigti sezoną jau ketvirtfinalyje.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Antrą sykį Klaipėdos „Neptūnui“ pralaimėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiadienį namuose turės žaisti lemiamą serijos mačą, nes po keturių susitikimų poros rezultatas yra lygus 2-2.

„Manau, kad „Neptūnas“ nusipelnė šios pergalės. Mūsų žaidimas buvo tik šiek tiek pagerėjęs trečiajame kėlinyje, bet to neužtenka“, – po 78:87 pralaimėtų rungtynių Klaipėdoje atsiduso K.Maksvytis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Žalgiris“ [2022-05-09]

„Niekaip nesuprantu – iš kur tie kalneliai? Kodėl praėjusiose rungtynėse buvo gera energija, geras fokusas, o šiandien to nebuvo. Nenoriu perkelt ant nusiraminimo, neįvertinimo – turėjo atvažiuoti ir užbaigti seriją. Bet yra taip, kaip yra“, – tęsė „Žalgirio“ strategas.

„Taip, yra ta panika, daug klaidų, nėra užtikrintumo“, – pripažino K.Maksvytis.

„Nesame tokio meistriškumo, kad mums užtektų tik atvažiuoti į Klaipėdą, „Neptūnas“ iškeltų rankas pilnoje arenoje ir mes pasiimtume pergalę. Mums pergalę reikia išsikovoti. Šiandien to nebuvo.

Nesu priartėjęs prie atsakymų. Ieškosime. Nesijaučiu užtikrintai. Laukia lemiamos rungtynės, o kai viską sprendžia lemiamas mačas – pasidaro labai trapu. Užmirštame šitas rungtynes ir ruošiamės kitoms.

Kai dirbi „Žalgiryje“ – visada jauti spaudimą. Bet tam ir esame čia, kad su juo susitvarkytume ir jį įveiktume“, – pridūrė K.Maksvytis.

Labiausiai „Žalgirį“ pirmadienį baudė 21-erių Nojus Mineikis, pataikęs 6 tritaškius iš 7, surinkęs 23 taškus ir sužaidęs gyvenimo rungtynes LKL.

„Visi jo metimai yra iš to, ką sukuria kiti. Metimai greitose atakose, po derinio. Mes negalime jam leisti išsimesti 7 metimų. Prie jo visada turime būti prilipę, žaistu su kontaktu, geriau leisti jam veržtis. Tai yra rungtynių plano neišpildymas“, – pabrėžė K.Maksvytis.

VIDEO: K.Maksvytis: „Neptūnas“ šiandien nusipelnė pergalės“

„Neptūnas“ prieš „Žalgirį“ pirmadienį laimėjo ir be pagrindinio savo įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, susižeidusio trečiajame sezono mače.

„Mūsų žaidimo organizavimas buvo didelis klaustukas. Adomas (Sidarevičius) nebuvo gavęs daug minučių, kitus žaidėjus perstūmėme į įžaidėjo poziciją, bet Jogis (Matas Jogėla) ir Deivis (Deividas Gailius) puikiai su tuo susidorojo. Sveikinimai žaidėjams, žinojome, kad energija bus pats svarbiausias dalykas“, – džiaugėsi Dainius Adomaitis.

Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis

„Trečias dalykas – sena gera atmosfera Klaipėdos arenoje. Tai be galo svarbu mums visiems, ypač žaidėjams. Sirgaliai perdavė savo energiją. Labai norėčiau, kad kiekvienose rungtynėse būtų tokia atmosfera.

Nugalėjome „Žalgirį“ ir turime teisę džiaugtis. Iš kitos pusės – serijoje yra 2-2 ir mes turime padaryti viską, sužaisti geriausiai, kaip galime, kaip Jogis ir Nojus šiandien, ir tada vėl – viskas priklausys nuo „Žalgirio“. Nepamirškime, kad jie yra komanda su penkiais Lietuvos rinktinės žaidėjais ir keturiais kitų rinktinių. Tai labai aukšto lygio žaidėjai.

Vienu metu „Žalgiris“ jau buvo mus pačiupęs už gerklės. Mums buvo sunku. Tuomet Nojus mus labai gerai truktelėjo, po to – Deivis“, – tęsė „Neptūno“ strategas.

Jis negalėjo pasakyti, ar trečiadienį lemiamą mačą galės žaisti Ž.Janavičius. „Labai didelis klaustukas. Dėl Adomo (susižeidė ketvirtajame kėlinyje, bet baigė mačą, – aut. past.) dabar taip pat didelis klaustukas. Mes dabar tokie, kaip iš bokso ringo. Mus mušė, mušė, bet mes kažkokiu būdų laimėjome kovą“, – vaizdingai lygino D.Adomaitis.

„Dėl Žygio – šansų labai mažai. Jam – dvigalvio raumens patempimas. Dėl Adomo – klaustukas, ar nėra įplyšęs raumuo. Dar dėl poros žaidėjų sveikatos sužinosime tik rytojaus treniruotėje“, – rankomis skėstelėjo „Neptūno“ strategas.

LKL.lt nuotr./Nojus Mineikis
LKL.lt nuotr./Nojus Mineikis

Po pergalės Klaipėdoje D.Adomaitis negailėjo komplimentų rungtynių herojui, 6 tritaškius iš 7 pataikiusiam ir rezultatyviausias karjeros rungtynes (23 taškai) LKL lygoje sužaidusiam 21-erių Nojui Mineikui.

„Pasikartosiu – tai yra ateities žaidėjas. Duok jam, Dieve, sveikatos, kad nebūtų traumų. Ir, aš manau, kad jis eis labai toli. Jis turi gerą IQ, savybes, su kuriomis gali eiti labai toli – net iki rinktinės. Būdamas jo vietoje, aš sau kelčiau tokius tikslus – aukštyn, aukštyn ir aukštyn. Jis turi elitinių savybių, kas šiuolaikiniame krepšinyje – labai svarbu. Jis šiandien mums labai padėjo, viską sumetė. Matėt, kuris žaidėjas ėjo mesti baudos už techninę pražangą. Tokie dalykai daug ką parodo – charakteris yra tinkamas“, – teigė D.Adomaitis.

Komplimentų „Neptūno“ strategas negailėjo ir kitam savo auklėtiniui, taip pat geriausias sezono rungtynes sužaidusiam M.Jogėlai – 19 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Jis buvo fantastiškas. Ypač kai buvo sunku, kai varžovai pradėjo keistis ginamaisiais, jis sužaidė vienas prieš vieną, atliko perdavimus ten, kur reikia“, – tęsė D.Adomaitis.

„Paskutinėse rungtynėse mes turėsime viską padaryti maksimaliai, kas priklauso nuo mūsų, bet, pasikartosiu, viskas priklausys nuo „Žalgirio“. Mes suprantame, į kokią situaciją įstūmėme „Žalgirį“ ir patys įsistūmėme. Mums tai – fantastiška situacija. Jokio spaudimo mums. Tikrai važiuosime kovoti, bet neturime galvoti apie visas 40 minučių – tik apie kitą ataką puolime ir gynyboje. Bus labai sunku. Mes tą suprantame, bet tikėdami tuo, ką darome... Aikštelėje žaidi penki prieš penkis“, – užbaigė D.Adomaitis.

Lemiamas serijos mačas trečiadienį vyks Kaune. Nugalėtojas LKL pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“, kuris savo seriją su Utenos „Juventus-Uniclub Casino“ užbaigė 3-0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius