Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 05 18

Zavackui – „Žalgirio“ sirgaliaus smūgis (papildyta 23.30 val. nuotraukos, žemėlapis, skaitytojo VIDEO)

Po Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos triumfo Lietuvos krepšinio lygos finale sostinės klubo atstovai informavo LKL varžybų direktorių Tomą Rimkų, kad vienas jų žaidėjų Donatas Zavackas išeidamas iš aikštės buvo sumuštas vietos sirgaliaus.
Vilniečių triumfas LKL finale
Įėjęs į drabužinę D.Zavackas užtraukė čempiono dūmą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vilniečių triumfas LKL finale
Vilniečių triumfas LKL finale

„Žodinį pareiškimą jau turiu, tačiau jokio oficialaus skundo raštu, tad nieko konkrečiai komentuoti negaliu“, – 15min.lt sakė T.Rimkus.

Beje, incidento metu vienas rezultatyviausių krepšininkų vilniečių gretose, atrodo, stipriai nenukentėjo, o naujieji LKL čempionai į policiją nesikreipė.

Taip pat skaitykite: Zavackas Kauną pavadino mėšlo krūva

D.Zavackas rungtynių metu pats provokavo „Žalgirio“ sirgalius. Iš pradžių po taiklaus tritaškio rungtynių pabaigoje parodė pirštu į kauniečių tribūną, o vėliau iškėlė „Žalgirio“ sirgaliams“ vidurinį pirštą. Šį vaizdą galite pažiūrėti paspaudę čia.

Papildyta 21.30 val. Sirgalių šturmas.Keliasdešimties „Žalgirio“ komandos sirgalių armija išpirko visus greta Kauno halės esančioje parduotuvėje buvusius kiaušinius, kišenes prisipildė akmenų ir ruošėsi apšaudyti autobusą, vežantį „Lietuvos ryto“ komandą. Tai pastebėję policijos pareigūnai nubėgo iki išvažiuoti besirengiančio autobuso ir jo vairuotojui bei komandos vadovams pranešė apie agresyviai nusiteikusių kauniečių ketinimus. Tuo metu du aukštas pareigas einantys Kauno policijos pareigūnai tarpusavyje intensyviai tarėsi, kaip saugiai iš Halės prieigų išlydėti autobusą. Buvo nutarta bandyti ieškoti kelio per kitoje Halės pusėje esantį Ąžuolyno parką.

VIDEO: 15min.lt - sirgaliai

Keli policininkai sėdo į tarnybinį „VW Golf“, kartu pasiėmė autobuso vairuotoją ir pėsčiųjų takais pasuko ieškoti kelio, kuriuo per parką galėtų pravažiuoti didžiulis autobusas. Tuo metu „Žalgirio“ sirgaliai neramiai lūkuriavo Perkūno alėjoje, nežinodami apie policijos sukurtą „Lietuvos ryto“ komandos gelbėjimo planą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lietuvos ryto krepaininkai iavyko ia Kauno tik įsikiaus saugumo pajėgoms
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lietuvos ryto krepšininkai išvyko iš Kauno tik įsikišus saugumo pajėgoms.

Po maždaug 10 minučių klaidžiojimo po Ąžuolyną policijos ekipažas grįžo prie Halės – kelias rastas! Prieš kelionę į autobusą su nerimaujančiais krepšininkais įlipo keli Viešojo saugumo tarnybos

pareigūnai, anot liudininkų, rankose turėdami filmavimo kamerą. Lydimas policijos patrulių automobilio, autobusas pajudėjo siauru pėsčiųjų taku. Paskui važiavo dar vienas lengvasis automobilis, kuriame sėdėjo „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius Martynas Purlys ir vadybininkas Giedrius Aidietis. Prie kolonos prisidėjo ir brangią techniką gabenantis LRT transportas. Per Ąžuolyno parką pavažiavęs apie vieną kilometrą, autobusas saugiai išvažiavo į Vydūno alėją ir pasuko Vilniaus link. Tuo tarpu apie šį policijos surengtą gelbėjimo planą sužinoję prie Kauno halės laukiantys sirgaliai nieko nepešę išsiskirstė kas sau.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lietuvos ryto krepaininkai iavyko ia Kauno tik įsikiaus saugumo pajėgoms
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Lietuvos ryto“ krepšininkai išvyko iš Kauno tik įsikišus saugumo pajėgoms.

Papildyta 22.15. 15min.lt korespondentas pranešė, kad kai „Lietuvos ryto“ krepšininkai buvo paliekantys aikštę, Steponas Babrauskas, užkalbintas žurnalistų, kartu su visais neišėjo. Tuo metu išėjimo koridorių apstojo būrys „Žalgirio“ aistruolių. Bendromis policijos ir saugos tarnybų darbuotojų pajėgomis buvo atlaisvintas koridorius. Krepšininkui einant kliuvo gausybė gėrimų ir kitų daiktų, o prie, regis, jau saugios zonos jam dar teko susikibti su vienu iš aistruolių. Policija juos išskyrė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno sirgaliai vilniečius apmėtė gėrimais
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno sirgaliai vilniečius apmėtė gėrimais

 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno sirgaliai vilniečius apmėtė gėrimais
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno sirgaliai vilniečius apmėtė gėrimais

Autobuso kelionės dviračių takais žemėlapis


Žiūrėti Lietuvos ryto kelionė iš Kauno po pergalės LKL didesniame žemėlapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius