Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

5 geriausios Jono Valančiūno rungtynės NBA per 5 metus

ESPN apžvalgininkas Zachas Lowe praėjusios nakties Jono Valančiūno rungtynes pavadino, ko gero, geriausiomis per visą jo karjerą, todėl iškilo klausimas: o kokie lietuvio pasirodymai išties buvo patys įsimintiniausi? Pateikiame 5 geriausias JV rungtynes NBA beveik per 5 metus šioje lygoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Atkovotų kamuolių rekordas

Praėjusios nakties rungtynės su „Celtics“ išties buvo vienos geriausių J.Valančiūno karjeroje. Lietuvis beveik per 28 minutes praleistas aikštėje pelnė 18 taškų, pasiekė savo atkovotų kamuolių rekordą (23) ir atliko 2 blokus. Tiesa, vidurio puolėjas šias rungtynes galėjo sužaisti ir dar geriau, nes įmetė tik 6 metimus iš 18 bandymų.

Laimei, visi 6 baudų metimai pasiekė tikslą. Be to, lemtingame ketvirtajame kėlinyje vienas J.Valančiūnas atkovojo daugiau kamuolių (10) nei visa „Celtics“ komanda (7). Jis vienas pralenkė visą Bostono ekipą ir pagal puolime atkovotus kamuolius (11-6).

Beje, 23 atkovoti kamuoliai – trečias geriausias rezultatas „Raptors“ istorijoje.

VIDEO: Rekordinės J.Valančiūno rungtynės

Rezultatyvumo rekordas sezono starte

Šį sezoną J.Valančiūnas sužaidė ir dar vienerias puikias rungtynes, kurios pateko į penkių geriausiųjų sąrašą.

Vidurio puolėjas 2016-2017 metų sezoną pradėjo įmesdamas 32 taškus ir atkovodamas 11 kamuolių mače su „Pistons“. Jis pataikė 10 dvitaškių iš 15 ir realizavo 12 baudų metimų iš 14.

Tai pradėjo „Raptors“ sezoną su trenksmu ir atrodė, jog JV pagaliau gaus didesnį vaidmenį puolime. Tačiau dabar sklando gandai, kad Toronto klubas ieškos pastiprinimo, tad saugus Kanadoje negali jaustis net ir „centras“ iš Lietuvos.

VIDEO: Rezultatyviausios Jono Valančiūno karjeros rungtynės (32)

Šou atkrintamosiose varžybose

J.Valančiūnas praėjusio sezono atkrintamąsias varžybas pradėjo puikiu žaidimu, tačiau patyrė traumą trečiose serijos rungtynėse su „Heat“. Labiausiai išsiskyrė jo pasirodymas pirmame Rytų konferencijos pusfinalio mače, kuriame jis, nepaisydamas Hassano Whiteside'o gynybos, sugebėjo pelnyti 24 taškus, atkovoti 14 kamuolių ir „išrašyti“ 3 blokus.

JV šiose rungtynėse aikštėje praleido net 41 minutę, o per šį laiką pataikė 10 metimų iš 16, visus keturis baudų metimus ir dar pridėjo 2 perimtus kamuolius bei 3 rezultatyvius perdavimus.

„Raptors“ tą seriją laimėjo 4-3, o J.Valančiūnas po traumos sugrįžo tik į dvikovas su „Cavaliers“, tačiau jau nebuvo toks efektyvus.

VIDEO: Jono Valančiūno pasirodymas prieš „Heat“ (24 tšk., 14 atk. kam.)

Solidus debiutas atkrintamosiose

Šis J.Valančiūno mačas vyko 2014 metais, o tai dar buvo laikai, kai nemažai NBA gerbėjų „Raptors“ pašiepė už tai, kad jie niekuomet neperžengia pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo.

Būtent taip atsitiko ir serijoje su „Nets“, tačiau pirmose šios serijos rungtynėse, beje, pirmosiose lietuvio karjeroje atkrintamosiose varžybose, J.Valančiūnas per 35 minutes surinko 17 taškų, atkovojo 18 kamuolių ir atliko 2 blokus.

JV iš 13 mestų metimų pataikė 7, sumetė 3 baudų metimus iš 4 ir dar atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, tą susitikimą „Raptors“ pralaimėjo 7 taškais.

VIDEO: Jono Valančiūno pasirodymas prieš „Nets“ (17 tšk., 18 atk. kam.)

Ankstesnis rezultatyvumo rekordas

Prieš prasidedant šiam sezonui J.Valančiūno rezultatyvumo rekordu buvo 31 taškas, tačiau tai buvo ir efektyviausios lietuvio rungtynės jo karjeroje. JV iš 15 mestų metimų prametė vos vieną, sumetė 3 baudų metimus iš 4, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 1 bloką.

Tiesa, tas rungtynes „Raptors“ pralaimėjo, tačiau J.Valančiūnas padarė viską, ką galėjo, jog padėtų savo komandai iškovoti pergalę.

VIDEO: Jono Valančiūno pasirodymas prieš „Pistons“ (31 tšk., 12 atk. kam.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius