Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12

5 NBA krepšininkai, kurie yra per žingsnį nuo „Visų žvaigždžių“ rungtynių

Kitą savaitgalį Naujajame Orleane įvyks 66-osios NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės, kuriose dalyvaus 24 geriausi stipriausios pasaulio krepšinio lygos žaidėjai. Tiesa, keletas itin talentingų ir perspektyvių krepšininkų liko už šios šventės borto, o savo laimę jie dar sykį bandyti galės nebent kitąmet. Kokie penki krepšininkai yra vos per plauką nuo šio elitinio statuso? Pateikiame „Bleacher Report“ nuomonę.
Kristapas Porzingis
Kristapas Porzingis / „Scanpix“/AP nuotr.

Kristapas Porzingis

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

Krepšininkas iš Latvijos nenori, kad Niujorką paliktų Carmelo Anthony, o tam yra pagrindo. Be savo komandos žvaigždės K.Porzingis dar nė sykio neatvedė savo komandos į pergalę (0-8).

2015 metų ketvirtasis naujokų biržos šaukimas be C.Anthony prasčiau meta ir tolimus metimus (32,8 proc.). Jei puolėjas rungtyniauja, tai K.Porzingio pataikymas iš toli pakyla iki 39,4 proc.

Tačiau „Knicks“ ir toliau bandys išmainyti C.Anthony tam, kad K.Porzingis taptų žvaigžde „Madison Square Garden“ arenoje. Visas Niujorko ekipos žaidimas turėtų smarkiai pasikeisti be Melo aikštėje, ir tapti parankesniu jaunajam Latvijos talentui.

Joelis Embiidas

„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“/AP nuotr./Joelis Embiidas

Jeigu gerbėjų balsai turėtų tokią pačią galią kaip pernai, tai J.Embiidas dalyvautų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse jau kitą savaitę. Tačiau nors šiemet ir „neišdegė“, vidurio puolėjas demonstruoja puikus skaičius žaisdamas su minučių limitu.

Šį sezoną „centras“ per 25 minutes žaidimo renka net po 19,8 taško, atkovoja 7,9 kamuolio ir atlieka 2,6 bloko per rungtynes.

J.Embiidas neabejotinai laimės geriausio metų naujoko titulą šiemet, o 2016-2017 m. sezone jam nėra lygių. Jeigu krepšininkas sugebės išlikti sveikas, tai jau netolimoje ateityje kausis ir dėl gerokai rimtesnių individualių prizų.

Rudy Gobertas

„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobertas
„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobertas

Jeigu nesate patenkinti, jog Vakarų konferencijai atstovaus DeAndre Jordanas, tuomet greičiausiai galvojote, kad Naujajame Orleane išvysite R.Gobertą.

Krepšininkų statistika puolime yra panaši, tačiau R.Gobertas yra gerokai naudingesnis gynyboje. D.Jordanas nepatenka tarp 25 geriausiai besiginančių žaidėjų NBA pagal gynybos reitingą, kai prancūzas jame užima 3 vietą.

Žinoma, D.Jordanas šioje lygoje rungtyniauja jau seniai bei atstovauja vienai geriausių lygos komandų. R.Gobertui tiesiog reikia tęsti pradėta darbą ir jo žaidimas netrukus bus įvertintas.

Nikola Jokičius

„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“/AP nuotr./Nikola Jokičius

Wiltas Chamberlainas, Kevinas Garnettas, Davidas Robinsonas, Billas Waltonas, Alvanas Adamsas, Chrisas Webberis ir Joakimas Noah. Ką su jais bendro turi N.Jokičius? Kol kas nieko.

Tačiau jeigu krepšininkas ir toliau taip dalinsis kamuoliu tuomet gali tapti daugiausiai rezultatyvių perdavimų savo ekipoje atliekančiu žaidėju, kaip ir prieš tai minėti aukštaūgiai.

Serbas mokosi labai greitai, o aukštu tempu žaidžianti „Nuggets“ jam yra labai paranki. Svarbiausia, kad Denverio klubo vadovai jį apsuptų su krepšininkais, kurie puikiai juda be kamuolio.

Karlas-Anthony Townsas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas

Zachas LaVine'as patyrė sezoną jam pabaigusią traumą, todėl likusios dvi „Timberwolves“ žvaigždės gali pradėti „siausti“.

Panašu, kad būtent K.A.Townsas taps pirmuoju „Timberwolves“ nariu, kuris pateks į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes nuo 2014 metų, kai tai pavyko padaryti Kevinui Love'ui. Žinoma, Andrew Wigginsas taip pat gali tai padaryti, tačiau jo galimybės menkesnės.

K.A.Townsas atrodo lyg saulė „Timberwolves“ saulės sistemoje, o A.Wigginsas yra svarbiausia jos planeta.

Abu krepšininkai neabejotinai turėtų savo karjerose dalyvauti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, tačiau iš pradžių Minesotos ekipai reikia pradėti iškovoti pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius