Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 30

7 svarbiausi klausimai prieš NBA superfinalą

Trečius metus iš eilės NBA superfinale susitiks „Golden State Warriors“ ir titulą ginantys „Cleveland Cavaliers“. Praėjusiais metais šios dvi komandos mums padovanojo vieną įspūdingiausių dvikovų per visą lygos istoriją, tačiau ar panašų mūšį išvysime ir šiemet? Pateikiame 7 svarbiausius klausimus prieš lemiamą seriją dėl Larry O'Brieno trofėjaus.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

1. Kas bus geriausias finalo žaidėjas?

NBA finale aikšte dalysis net trys fenomenalūs krepšininkai: LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas bei Stephenas Curry. Pastarasis į finalą dažniausiai atvykdavo tapęs MVP, tačiau lemiamoje sezono serijoje geresnį pasirodymą surengdavo „Cavaliers“ lyderis.

K.Durantas buvo rimtas kandidatas ir į šių metų MVP prizą, tačiau vėliau patyrė traumą.

L.Jamesas atkrintamosiose kol kas demonstruoja bene geriausią žaidimą savo karjeroje. „Cavs“ finale turi šansų tapti čempionais tik tuo atveju, jeigu jie turės geriausią krepšininką ant parketo savo komandoje.

L.Jamesas tradiciškai Klivlando ekipai turės padėti visose srityse. Jam reikės gynyboje prižiūrėti K.Durantą, o kartais – ir S.Curry. Puolime jam reikės organizuoti žaidimą ir rasti laisvus Keviną Love'ą, Kyle'ą Korverį ir pan. Žinoma, taškų pelnyti taip pat teks nemažai, o tai padaryti bus itin sunku, jeigu „karalių“ dengs Draymondas Greenas.

Tačiau jeigu aikštėje geriausiais žaidėjais bus S.Curry ir K.Durantas, tai „Warriors“ gali čempionais tapti be vargo. Ouklando ekipos įžaidėjas praėjusių metų finale buvo patyręs nedidelę traumą, todėl jo pasirodymas nebuvo toks magiškas, o jam tikrai norėsis atsigriebti.

Kai S.Curry jaučia savo žaidimą, tai „Cavaliers“ gynyba yra bejėgė. Priešingu atveju „Warriors“ gelbės K.Durantas, kuris nesunkiai gali pelnyti taškus ir pats.

2. Ar tęsis puikus Kevino Love'o žaidimas?

K.Love'as serijoje su „Celtics“ buvo puikus. Jis vidutiniškai pelnė po 22,6 taško, atkovojo 12,4 kamuolio ir iš toli atakavo nuostabiu 53,5 proc. taiklumu. Panašių skaičių iš savo puolėjo Tyronnas Lue turėtų laukti ir finale, nes jų prireiks, norint šiemet tapti NBA čempionais.

Praėjusių metų finale K.Love'as apsigynė vienoje svarbiausių atakų, tačiau tai paslėpė prastą jo pasirodymą visoje serijoje. Jis pelnė vos 7,3 taško per rungtynes, atkovojo 5,9 kamuolio, o nuo tritaškio žymos metė tik 26,3 proc. taiklumu.

Jeigu reikėtų ieškoti vadinamojo „x faktoriaus“ Klivlando ekipoje, tai greičiausiai būtų K.Love'as.

3. Ar Klay Thompsonas atsibus?

„Warriors“ šiose atkrintamosiose rungtyniauja fantastiškai, tačiau K.Thompsonas vis dar neranda savojo žaidimo. Jis per rungtynes pelno vos 14,4 taško, o krepšį atakuoja 38,3 proc. taiklumu.

K.Thompsonas buvo nuostabus praėjusiais metais, tačiau šiemet jam vis dar nepavyksta įsivažiuoti. Gynėjo žaidimo pagerėjimas reikštų dar didesnes galimybes finalą laimėti „Warriors“, tačiau nuolatiniai sunkumai gali atverti duris į pergalę „Cavaliers“.

4. Ar aukštaūgiai bus svarbūs šioje serijoje?

Šiose atkrintamosiose „Warriors“ puikiai išnaudoja Zazą Pačuliją bei JaVale'į McGee, o šie aukštaūgiai galėtų pridaryti nemažai žalos ir po Klivlando ekipos krepšiu.

J.McGee būtų labai rimtas iššūkis veteranui Channingui Frye, kuris turėtų dengti itin aukštą ir atletišką vidurio puolėją bei prižiūrėti gynėjus ties tritaškio linija, kurie lenda iš po užtvarų.

O Tristanas Thompsonas yra vienas svarbiausių praėjusių metų finalo krepšininkų, nors apie jį būna kalbama retai. Jis sugebėjo puikiai darbuotis gynyboje net prieš „Warriors“ „mirties penketą“.

D.Greenas šį sezoną dažnai žaisdavo vidurio puolėju, o „centru“ trumpą laiko tarpą rungtyniavo net ir L.Jamesas, todėl bus įdomu pažiūrėti, kokios strategijos imsis treneriai finale.

5. Ar „Warriors“ trūks Steve'o Kerro?

Panašu, kad S.Kerras jau netreniruos komandos šiame NBA finale, o jį kol kas puikiai pakeitė Mike'as Brownas. Tačiau pastarajam teks priimti nemažai sunkių sprendimų, o tai bus ne tokia lengva užduotis, kaip pirmuose trijuose etapuose.

Akivaizdu, kad „Warriors“ ir be savo kapitono kol kas žaidė puikiai, tačiau rimtos duobės „karių“ pasirodyme gali trenerio darbą paversti vienu svarbiausių.

6. Ar „Cavaliers“ gali išlaikyti tokį rezultatyvumą?

NBA čempionai kol kas yra geriausia atkrintamųjų komanda metant iš toli. Tai, ko gero, ir yra vienintelis būdas nugalėti „Warriors“, tačiau pralenkti juos tritaškiais tikrai nebus taip lengva, kaip gali atrodyti.

Nėra abejonių, jog „Cavaliers“ dar nesusidūrė su tokia gynyba, kaip „Warriors“. Pastarieji buvo antri pagal gynybos reitingą reguliariajame sezone bei pirmi atkrintamosiose varžybose.

Negana to, tokie žaidėjai kaip K.Korveris ar J.R.Smithas turės ne tik stabiliai pataikyti iš toli, bet ir dengti vienus geriausių pasaulio krepšininkų kitoje aikštės pusėje. „Cavaliers“ privalo pataikyti daugybę tritaškių ir rasti būdą, kaip prilaikyti nuo šios žymos atakuojančius varžovus.

7. Ar ši serija bus smagi?

Kol kas „Warriors“ yra šio superfinalo favoritai, o su tuo nesutikti sunku. Tačiau šios atkrintamosios kol kas nebuvo labai atkaklios, todėl reikia tikėtis, kad NBA finalas pateisins lūkesčius. Kas nenori, jog ši serija truktų septynerias rungtynes?

Reikia tikėtis, kad „Warriors“ ir „Cavaliers“ mums padovanos dar vieną krepšinio spektaklį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius