Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 07

A.Karnišovas deda dideles viltis į „Bulls“ suomį: „Turime išgauti geriausią jo versiją“

Chicago „Bulls“ ekipa turi ypatingai puolime apdovanotų jaunų krepšininkų, tokių kaip Zachas LaVine'as ar Coby White'as, tačiau klubo krepšinio operacijų viceprezidentas Artūras Karnišovas 2020-2021 metų sezone tikisi atskleisti taip pat milžinišką potencialą turintį Lauri Markkaneną.
Lauri Markkanenas
Lauri Markkanenas / „Scanpix“ nuotr.

„Chicago Bulls“ pastarasis sezonas nesusiklostė, tačiau jei iš klubo dar nebuvo tikimasi itin aukštų pasiekimų, tai situacija su talentinguoju Lauri Markkanenu buvo kiek kitokia.

Suomis turėjo žengti dar vieną didelį žingsnį į priekį savo karjeroje, tačiau traumos ir savęs neatradimas trenerio Jimo Boyleno schemose 2019-2020 metų sezoną pavertė blogiausiu krepšininko karjeroje.

L.Markkanenas pradėjo reikšti nepasitenkinimą Čikagos klubu ir netgi pradėjo svarstyti apie naujo klubo paieškas, tačiau viską pakeitė atvykęs Artūras Karnišovas, kurio vizijoje suomis užima labai svarbią rolę.

„Su Lauri kalbėjome daugybę kartų. Jis išliko kantrus ir nedarė skubotų veiksmų rinkoje, – NBC Sports kalbėjo Karnišovas. – Jis nekantrauja grįžti į sporto salę ir tobulėti. Kalbėjomės ir apie šį sezoną. Jis tiek asmeniškai, tiek visai komandai buvo nuviliantis. Kiekvienas nori laimėti – ne išimtis ir Lauri. Mūsų tikslas atskleisti geriausią jo versiją. Tą ir stengsimės padaryti.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas ir Bojanas Bogdanovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas ir Bojanas Bogdanovičius

Nemažą skaičių rungtynių dėl dubens skausmų ir patemptos čiurnos praleidęs 23-ejų suomis 2019-2020 metų sezone fiksavo 14,7 taško ir 6,3 atkovoto kamuolio rodiklius.

Pavyzdžiui, 2018-2019 metų sezone sunkiojo krašto pozicijoje rungtyniaujančio žaidėjo vidurkiai buvo ženkliai aukštesni: 18,7 taško ir 9 kamuoliai.

213 cm ūgio krepšininko naujoko sutartis su „Bulls“ galios dar vieną sezoną.

„Noriu likti Čikagoje ir pratęsti sutartį, nėra klausimų. Myliu šį miestą“, – po pokyčių vadovybėje viešai sakė L.Markkanenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius