-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 07

Aikštėje užstaugęs Jonas Valančiūnas vertė aikčioti net varžovų sirgalius

Kai Jonas Valančiūnas sugrūdo į krepšį ore pakabintą kamuolį, jis net užstaugė aikštėje. Ant lėkštutės kamuolį padėjęs Kyle'as Lowry šypsojosi. Tokį lietuvį jis seniai buvo matęs. Iš susižavėjimo aikčiojo net varžovų sirgaliai.
Jonas Valančiūnas ir Brookas Lopezas
Jonas Valančiūnas ir Brookas Lopezas / „Scanpix“ nuotr.
NBA | „Brooklyn Nets“ – „Toronto Raptors“ 74:91 | Valančiūnas 22+11

Gynyba ir Jonas Valančiūnas. Tai buvo pagrindinės „Toronto Raptors“ pergalės Brukline priežastys. Po rezultatyviausių sezono rungtynių su „Brooklyn Nets“ 23-ejų lietuvį gyrė visi – nuo komandos draugų ir trenerių, iki „Raptors“ kritikų ir Toronto žurnalistų.

Per 30 minučių J.Valančiūnas iš viso pelnė 22 taškus (8/13 dvit., 6/6 baud.), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo 2 metimus, suklydo 3 ir prasižengė 1 kartą.

Tai buvo rezultatyviausios lietuvio sezono rungtynės. 213 cm ūgio „centras“ trečią kartą šį sezoną pelnė daugiau nei 20 taškų ir nuginklavo „Raptors Republic“ kritikus, kurie jam skyrė maksimalų įvertinimą A+.

VIDEO: Triuškinantis Jono Valančiūno dėjimas per Thaddeusą Youngą

„Tai turbūt geriausia, ką esu matęs iš JV. Jis drebino krepšį, atliko savo firminį judesį, rinko taškus baudos aikštelėje ir labai gerai gynėsi prieš puikiai puolantį „centrą“. Toks jo žaidimas teikė labai daug vilčių“, – rašė „Raptors Republic“.

Kai „Raptors“ puolimas strigo, komandos draugai dairėsi į J.Valančiūną. Būtent jis buvo vienintelis Toronto ekipos šviesulys puolime.

„Puolime nebuvome tokie pašėlę, todėl tai mus stabdė. Bet Jonas gerai kontroliavo baudos aikštelę, pataisė metimus, veržėsi krepšio link, – auklėtinį gyrė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey. – Jis atvėrė kelią mūsų snaiperiams. Jis gerai ir gynėsi prieš Brooką Lopezą, kurį pristabdė kiek tik įmanoma geriau. Svarbiausia, kad neleido šiam išmesti patogių metimų. Jonui tai buvo didelis vakaras“.

Treneris pridūrė, kad sėkmingas J.Valančiūno žaidimas puolime leidžia pailsėti kitiems lyderiams.

VIDEO: Jonas Valančiūno sugrūdo į krepšį ore pakabintą kamuolį

„Rungtynės jam ėjosi puikiai ir tai nuėmė spaudimą nuo mūsų pečių“, – sakė „Raptors“ puolimo mašina DeMaras DeRozanas, Brukline pelnęs pakankamai nedaug – 15 taškų. 

17 taškų pridėjęs K.Lowry džiaugėsi ryžtingu J.Valančiūno žaidimu: „JV gerai padirbėjo. Jis užsiimdavo tinkamas pozicijas. Ir jis buvo gerokai aktyvesnis, drąsiai žaidė prieš tikrą vidurio puolėją. Nebijojo šio iššūkio“.​

Su 22 pergalėmis ir 15 pralaimėjimų „Raptors“ NBA Rytų konferencijoje užima ketvirtąją vietą.

Toronto krepšininkai keliauja į JAV sostinę, kur naktį iš penktadienio į šeštadienį susitiks su „Washington Wizards“ klubu.

VIDEO: Jono Valančiūno šou Brukline: 22 taškai ir galingi dėjimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius