-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

Aistros dėl J.Valančiūno: varžovai pasmerkė, buvęs ir esamas komandos draugai užstojo

Jonas Valančiūnas Sakramente sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, bet po jų dėmesio centre atsidūrė dėl epizodo ketvirtajame kėlinyje, kai grubiai nusviedė ant lanko kybojusį ir kojomis jį apžergusį varžovą.
Jonas Valančiūnas nusviedė žemyn ant jo kabojusį Chimezie Metu
Jonas Valančiūnas nusviedė žemyn ant jo kabojusį Chimezie Metu / Stopkadrai

25 taškus surinkęs ir 13 kamuolių po krepšiais sugriebęs J.Valančiūnas buvo pagrindinė „Memphis Grizzlies“ pergalės 124:110 prieš „Sacramento Kings“ priežastis.

Tačiau ketvirtajame kėlinyje lietuvio nervai neatlaikė, kai po Chimezie Metu dėjimo pajutęs ant savęs amerikiečio kojas uteniškis be skrupulų nutraukė jį ant žemės suėmęs už kojos.

Nors didesnio konflikto pavyko išvengti, po vaizdo peržiūros J.Valančiūnas buvo nubaustas technine pražanga.

Tačiau tai „Kings“ narių nepasotino. Jie po susitikimo reiškė nuomonę, kad lietuvis turėjo būti nubaustas griežčiau.

„Tai buvo pavojingas žaidimas, – sakė Sakramento klubo treneris Luke'as Waltonas. – Jis paėmė jį už kojos ir nutraukė žemyn. Tad nesupratau, kaip, įvertinus, kokia dabar yra NBA, tas epizodas nebuvo apsvarstytas dėl nesportinės pražangos. Nemačiau jame žaidimo pagal krepšinio taisykles.“

Anot „Kings“ stratego, iš teisėjų jis išgirdo paaiškinimą, esą J.Valančiūno veiksmas nebuvo perteklinis, o dėl to ir nebuvo skirta nesportinė pražanga.

Tai buvo pavojingas žaidimas.

Griežtesnių sankcijų lietuviui norėjo ir „Kings“ lyderis De'Aaronas Foxas.

„Jis (Ch.Metu – red. past.) įdėjo į krepšį, o Valančiūnas tuo metu buvo po juo. Tad jis laikėsi už lanko, kol Valančiūnas jį patraukė už kojos“, – situaciją prisiminė ryškiausia Sakramento žvaigždė.

Sakramento ekipos norai griežčiau nubausti J.Valančiūną dar gali išsipildyti, nes po mačo NBA peržiūri abejotinus epizodus ir gali skirti lietuviui papildomas sankcijas.

Jei „Kings“ atstovai po mačo liejo tulžį ant J.Valančiūno, tai „Grizzlies“ nariai lietuvį užstojo.

Štai jaunoji Memfio žvaigždutė Ja Morantas po mačo ne tik pasirinko JV pusę, bet ir atskleidė, ką jam pasakė iš karto po epizodo.

„Man pasirodė, kad Metu persistengė po dėjimo per Joną. Jis įdėjo, buvo užsivedęs, bet tuomet pasielgė nepagarbiai ir kojomis jį apkabino. Nekaltinu JV. Pasakiau jam, kad atsilyginsime jiems ir laimėsime rungtynes“, – kalbėjo 20-metis įžaidėjas.

J.Valančiūnui tiesiogiai atsilyginti pavyko jau po kelių akimirkų, kai įdėjęs į krepšį per Ch.Metu jis perkėlė kojas per galvą buvusiam komandos draugui Cory Josephui, su kuriuo žaidė „Toronto Raptors“ klube.

Tiesa, jau netrukus buvę kolegos smagiai pasijuokė iš šio epizodo, o lietuvis apsikabino kanadietį. Nuoskaudų po rungtynių neturėjo ir pats C.Josephas, pasisakęs ir apie ankstesnį epizodą.

„Nemanau, kad Jonas norėjo sužeisti Metu. Jie tiesiog abu yra kovotojai“, – sakė „Kings“ įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius