Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 29

Aistros Toronte: techninę pražangą gavęs Jonas Valančiūnas vos neįsivėlė į muštynes

Jonas Valančiūnas nesileis būti stumdomas savo teritorijoje. Lietuvis apgynė savo garbę namų tvirtovėje, o „Toronto Raptors“ pranoko „Los Angeles Lakers“ ekipą 123:111 (28:21, 31:28, 32:28, 32:34).
Jonas Valančiūnas ir Julius Randle'as
Jonas Valančiūnas ir Julius Randle'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ pranoko „Lakers“ klubą 123:111.
  • J.Valančiūnas surinko dvigubą dublį (13 tšk., 10 atk. kam.).
  • Lietuvis susistumdė su varžovu ir gavo techninę pražangą.
  • D.Casey šia pergale įsitvirtino vietą NBA Visų žvaigždžių rungtynėse.

25 metų centras buvo agresyvus prieš svečius iš Holivudo.

Ne tik dėl to, kad vėl paleido tritaškį ir buvo taiklus. Antrojo kėlinio pabaigoje J.Valančiūnas įsivėlė į susistumdymą, kuriame komandos draugams teko skirti aukštaūgius, o teisėjai peštukus auklėjo techninėmis pražangomis.

Po savuoju krepšiu alkūne į veidą nuo Julius Randle'o gavęs JV neliko skolingas priešininkui kitoje aikštės pusėje. Kadangi teisėjų švilpukas tylėjo, J.Valančiūnas nusprendė varžovui surengti savo teismą.

Jis smarkiai stumdamas J.Randle'ą į nugarą kovojo dėl kamuolio puolime ir griovė „Lakers“ aukštaūgį po krepšiu. Pakilęs nuo parketo amerikietis puolė aiškintis santykių. J.Valančiūnas brovėsi varžovo link, tačiau „Raptors“ ir „Lakers“ žaidėjai sėkmingai užstojo kelią tarp dviejų įsiutusių krepšininkų.

J.Valančiūnas ant parketo praleido 24 minutes, per kurias pelnė 13 taškų (5/8 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 2 ir prasižengė 3 kartus.

Beje, per dvejas pastarąsias NBA rungtynes J.Valančiūnas pataikė 3 tritaškius iš 3. Šį sezoną vidurio puolėjas pataikė net 41,7 proc. tolimų metimų (10/24).

VIDEO: J.Valančiūno susistumdymas Toronte

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 25 taškus surinkęs atsarginis gynėjas Fredas VanVleetas. Jam tai buvo rezultatyviausias karjeros mačas.

F.VanVleetas ir „Raptors“ vyrukai nutraukė „Lakers“ keturių iš eilės pergalių seriją. Po 9 nesėkmių iš eilės ir LaVaro Ballo kritikos treneriui Luke'ui Waltonui iš Prienų, „Lakers“ buvo laimėję 8 pastaruosius susitikimus iš 10.

Tačiau „Raptors“ barjeras Los Andželo komandai neperšokamas. Pastarąjį kartą „Lakers“ nugalėjo Toronto klubą 2014-ųjų lapkričio 30-ąją.

Beje, ši „Raptors“ pergalė įtvirtino Dwane'ą Casey prie NBA Visų žvaigždžių rungtynių LeBrono Jameso komandos vairo. Iki vasario 4-osios „Raptors“ nebegali nukristi žemiau antrosios pozicijos. Kadangi Rytuose pirmaujančios „Boston Celtics“ ekipos specialistas Bradas Stevensas pernai treniravo Rytų konferencijos komandą ir antrąkart to daryti nebeleidžia NBA taisyklės, D.Casey taps NBA šventės dalyviu.

Po rungtynių vienas „Raptors“ vedlių K.Lowry rūbinėje sveikino trenerį išmaudydamas jį vandeniu.

„Tai įvertinimas mūsų organizacijai“, – kad galės atstovauti „Raptors“, didžiavosi D.Casey.

Prienuose viešinčių LaMelo ir LiAngelo brolis Lonzo dėl kelio traumos praleido 7-ąsias rungtynes iš eilės.

„Raptors“: F.VanVleetas 25, D.DeRozanas 19, K.Lowry 14 (11 atk. kam.), J.Valančiūnas (10 atk. kam.) ir CJ Milesas po 13.

„Lakers“: J.Randle'as ir J.Clarksonas po 17, K.Caldwellas-Pope'as 16, L.Nance'as 15.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius