Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 01

Alga kils pamažu, bet Domanto Sabonio ir „Pacers“ ateitis – žvaigždėta

Ne tik Domanto Sabonio, bet ir visos „Indiana Pacers“ komandos laukia šviesūs ateinantys metai, – įsitikinę NBA specialistai.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors „Indiana Pacers“ komandai nepavyko nukarūnuoti LeBrono Jameso ir „Cleveland Cavaliers“, Rytų konferencijos ketvirtfinalyje po pralaimėtos serijos 3:4 sezoną baigęs Indianapolio klubas gali drąsiai žvalgytis į priekį.

„Pacers“ laimėjo 48 rungtynes iš 82 reguliariajame čempionate ir buvo penktas Rytuose, o tai gali padėti privilioti vasarą naujų žaidėjų, – pabrėžia „Indy Star“ laikraštis.

Domantas Sabonis turi „Visų Žvaigždžių“ potencialo taip pat

Visada maloniau žaisti stipresnėje komandoje nei tokiuose klubuose kaip „New York Knicks“ ar „Brooklyn Nets“, kurie turi daugiau pinigų, bet pastaraisiais metais stumdosi Rytų konferencijos apačioje.

Tuo tarpu „Pacers“ kaip niekada panaši į jauną talentingą ekipą.

„Mes turime daug gerų jaunų talentų komandoje, – pabrėžė ir „Pacers“ gynėjas Darrenas Collisonas. – Mylesas Turneris yra potencialus „Visų Žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas. Vicas (Victoras Oladipo) yra „Visų Žvaigždžių“ žaidėjas. Domantas Sabonis turi „Visų Žvaigždžių“ potencialo taip pat.“

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Naujoko sutarties skaičiai keičiasi po truputį

Tai – drąsi „Pacers“ gynėjo prognozė. Iki šiol iš visų NBA rungtyniavusių lietuvių tik Žydrūnas Ilgauskas buvo patekęs į „Visų Žvaigždžių“ pagrindines rungtynes.

D.Sabonis šiemet antrą kartą žaidė „Kylančių Žvaigždžių“ rungtynėse ir ženkliai pagerino rodiklius lyginant su pirmuoju sezonu „Oklahoma City Thunder“.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Nepaisant stipriai išaugusio 21 metų lietuvio žaidimo, kylantys rodikliai nelems tokios pat aukštos kreivės atlyginimo grafoje, bent jau kol kas.

Pagal prieš 2016 metų vasarą sudarytą sutartį, kurioje skaičiai apibrėžiami pagal poziciją NBA naujokų biržoje, D.Sabonio atlygis kils nežymiai.

Prieš dvejus metus 11-uoju pašauktas lietuvis praėjusį sezoną uždirbo 2,55 mln. JAV dolerių, iš kurių beveik pusė nukeliauja mokesčiams.

Ateinantį sezoną D.Sabonio alga bus 2,66 mln. dolerių.

2019-2020 m. jo atlyginimas jau galėtų palypėti iki 3,5 mln. dolerių, nors ir tai būtų kelis kartus mažiau nei uždirba vyresni žaidėjai, demonstruojantys tokius rodiklius kaip Domantas.

Tiesiog NBA naujokų kontraktai be išimčių varžo spartų atlyginimų kėlimą 3-4 pirmuosius metus lygoje žaidžiantiems krepšininkams.

Gera galimybė išsaugoti branduolį

„Pacers“ šį sezoną buvo vos ketvirta nuo galo tarp 30-ies NBA klubų pagal žaidėjams mokamų atlyginimų sumą.

Pigi komanda turės daugiau finansinės erdvės prisivilioti naujų žaidėjų NBA rinkoje ateinančią vasarą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Tokie vidurio puolėjai, kaip Brookas Lopezas, DeAndre Jordanas, DeMarcusas Cousinsas, Aaronas Gordonas ar Enešas Kanteras turėtų būti laisvi rinkoje, tad „Pacers“ turės iš ko rinktis, jei nuspręstų sustiprinti priekinę liniją.

Dar svarbiau, kad dabartiniai „Pacers“ lyderiai yra pririšti kontraktais – keturių starto penketo žaidėjų (M.Turnerio, V.Oladipo, B.Bogdanovičiaus, D.Collisono) ir D.Sabonio kontraktai galios ir kitam sezonui.

Klausimų kyla tik dėl kelių svarbesnių žaidėjų.

Universalaus puolėjo Thaddeuso Youngo sutartis iš dalies baigėsi – bet yra sąlyga, kad jis gali pats priimti 13,7 mln. dolerių vertės algą už paskutinį (2018-2019 m.) sezoną pagal kontraktą. Po 11,6 taško rinkęs puolėjas veikiausiai taip ir padarys, nors pats dar neatskleidė iki galo kortų.

Teisę pratęsti beveik 8 mln. dolerių vertės sutartį ateinančiam sezonui turi ir gynėjas Corey Josephas. Šis patyręs kanadietis gali pabandyti paieškoti svarbesnio vaidmens kitame klube ir nepasakė aiškiai, kaip pasielgs.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Nėra apsisprendęs dėl ateities ir Trevoras Bookeris – energingasis 30-metis puolėjas, uždirbęs praėjusį sezoną 9 mln. dolerių.

Kiek kitokia padėtis yra su Lance'u Stephensonu. Dėl kieto gynybinio žaidimo sirgalių numylėtiniu tapęs gynėjas nėra savo kontrakto valdovas – ar pratęsti 4,4 mln. sutartį turės nuspręsti „Pacers“ komanda.

Jei T.Youngas ir C.Josephas nutars pasilikti, „Pacers“ bus išsaugojusi aštuonis geriausius savo žaidėjus.

„Nekeisčiau šių metų ir šių vyrų rūbinėje į nieką. Jie buvo fenomenalūs, – sakė komandos lyderis V.Oladipo. – Geriausi komandos draugai per mano karjerą. Buvo garbė žaisti su jais ir tikiuosi kartu su jais augti ateityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius