Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 18

„All-Star“ savaitgalyje – Europos legendų pripažinimas ir kilnus G.Popovichiaus sprendimas

Trys Europos krepšinio legendos ir dar kelios NBA įžymybės buvo atrinktos tarp krepšinio „Šlovės muziejaus“ finalininkų „All-Star“ savaitgalio Solt Leik Sityje metu. Tarp jų yra ir karjerą baigusi Ispanijos krepšinio ikona Pau Gasolis, kuris jautriai kalbėjo apie tai, kas leido jam pasiekti įspūdingas aukštumas krepšinyje.
Pau Gasolis ir Dwyane'as Wade'as paskelbti „Šlovės muziejaus“ finalininkais
Pau Gasolis ir Dwyane'as Wade'as paskelbti „Šlovės muziejaus“ finalininkais / Scanpix ir 15min nuotr.

Specialios ceremonijos „Vivint“ arenoje metu atskleistos pavardės tų, dėl kurių balsuos „Šlovės muziejaus“ komisija, galiausiai atrinksianti naujausius Springfilde esančio muziejaus laureatus.

Kaip pabrėžė „Šlovės muziejaus“ vadovas Jerry Colangelo, šių metų klasė – tiesiog įspūdinga.

Neabejojama, kad balsavime palankumo sulauks ir jau rugpjūtį į „Šlovės muziejų“ bus įtraukta šūsnis NBA ir Europos krepšinio legendų.

Didžiąją karjeros dalį tarpusavyje tiek Senajame žemyne, tiek už Atlanto varžęsi Dirkas Nowitzki, Pau Gasolis ir Tony Parkeris dabar kartu turėtų sulaukti didžiausio pripažinimo, koks tik gali būti krepšininkui.

Vienintelis iš europiečių trijulės Solt Leik Sičio „Vivint“ arenoje apsilankęs P.Gasolis sakydamas kalbą teigė, jog augdamas Barselonoje nė negalėjo pagalvoti apie tokį pripažinimą.

„Augdamas Ispanijoje net nežinai, kad gyvenime egzistuoja tokie dalykai. Žinoma, aš svajojau žaisti NBA, ypač nuo 1992 metų, kai į Barselonos olimpines žaidynes atvyko JAV „Svajonių komanda“, palietusi daugybės mano kartos vaikų gyvenimus. Tada sakiau: „vau, tie vyrukai neįtikėtini, ir aš noriu toks būti“, – pasakojo ispanas. – Bet kaip yra sakęs Kobe, svarbiausia yra kelionė. Tai nuostabus pripažinimas, bet jį pasieki teisingai darydamas dalykus daugybę metų. Kai myli tai, ką darai, gali tai pasiekti. Man pasisekė, kad galėjau daugybę metų žaisti su puikiais žaidėjais, kurie mane daug išmokė, galėjau žaisti prieš nuostabius varžovus, kaip Dwyane'as (Wade'as – aut. past.), Tony ir Dirkas. Jau vien būti Šlovės muziejaus finalininku yra didžiulė garbė.“

Į sceną jis lipo kartu su taip pat „Šlovės muziejaus“ finalininku paskelbtu Dwyane'u Wade'u. Triskart su „Miami Heat“ čempionu tapęs amerikietis dabar yra „Utah Jazz“ akcininkas, tad, kaip juokavo renginio vedėjas, dalyvavo jame tarsi šeimininkas.

„Jaunas Dwyane'as Wade'as niekada net negalvojo apie tokį momentą, kaip šis, – kalbėjo 2019 metais karjerą baigęs gynėjas. – Kai esi jaunas ir turi svajonę, daug žmonių ja netiki, nes ji atrodo tokia tolima. Bet aš visada buvau svajotojas. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nenorėjau atsisakyti tos svajonės daugybę kartų. Bet aš to nepadariau. Per visą kelionę daugybę kartų įsivaizdavau, kaip užsivilksiu oranžinę striukę (į Šlovės muziejų patekusiems žaidėjams įteikiamą simbolį – aut. past.). O dabar esu vienu žingsniu arčiau to.“

Dar tarp finalininkų buvo atrinkti iki šiol „San Antonio Spurs“ dirbantis Greggas Popovichius, WNBA legenda Becky Hammon ir keli kiti.

Įdomu tai, kad G.Popovichius galėjo būti išrinktas „Šlovės muziejaus“ nariu dar anksčiau, bet jo paties noras buvo nukelti šią akimirką tol, kol į jį nebus išrinkti titulus San Antonijui nešusios trijulės nariai – Timas Duncanas, Emmanuelis Ginobili ir T.Parkeris.

T.Duncanas į „Šlovės muziejų“ pateko prieš trejus metus, E.Ginobili buvo išrinktas pernai, o pagaliau šios garbės sulaukus T.Parkeriui, atėjo eilė ir G.Popovichiui.

Tiesa, treneris „Šlovės muziejaus“ finalininkų paskelbime Solt Leik Sityje nedalyvavo ir rinkosi atostogas sezono, kuriame jo treniruojami „Spurs“ yra tarp blogiausių NBA ekipų ir siekia kuo aukštesnio naujokų biržos šaukimo, metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius