Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 14

Alternatyvūs NBA apdovanojimai: MVP D.Sabonis, specialus prizas J.Valančiūnui ir klausimas A.Karnišovui

NBA reguliarusis sezonas skrieja link pabaigos, o jau dabar lygos užkulisiuose kalbama apie būsimus šio sezono laureatus, išsidalinsiančius tradicinius apdovanojimus. „Bleacher Report“ nutarė jų išdalinti daugiau ir sukūrė alternatyvius apdovanojimus kiekvienos komandos žaidėjams.
Iš kairės: Jonas Valančiūnas, Artūras Karnišovas, Domantas Sabonis
Iš kairės: Jonas Valančiūnas, Artūras Karnišovas, Domantas Sabonis / Scanpix ir 15min nuotr.

Kiekvienai komandai buvo skirta po keturis, nebūtinai pasikartojančius apdovanojimus.

Įvertinti buvo ir ryškiausi NBA žaidžiantys lietuviai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, o „Chicago Bulls“ vadovui Artūrui Karnišovui skirtas specialus klausimas.

25-erių Domą „Bleacher Report“ pripažino „Indiana Pacers“ komandos MVP.

„Domanto Sabonio gynyba išlieka problematiška, o pastarieji dveji metai parodė, kad jis labiau gali pakelti komandos grindis, o ne prisidėti prie tiek pergalių, kiek galbūt galėtumei tikėtis. Bet aš vis tiek jam, o ne kam nors kitam atiduočiau komandos MVP apdovanojimą. Sabonis ir Russellas Westbrookas yra vieninteliai NBA žaidėjai, kurie užbaigs sezoną su bent 20 taškų, bent 11 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyvių perdavimų vidurkiais. Šioje vietoje nėra ko galvoti“, – rašė teksto autorius Grantas Hughesas.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Jis įvertino ir „Memphis Grizzlies“ bokštą J.Valančiūną.

Tiesa, jam teko ne MVP, o specialiai jam pritaikytas apdovanojimas – senosios mokyklos prizas.

„NBA lyga nebėra skirta žaidėjams, kurie daužosi po krepšiu, bet tik nesakykite to Valančiūnui. Jis nieko nemėgsta labiau, kaip užsiimti poziciją giliai baudos aikštelėje ar atsikovoti kamuolį puolime ir įsiremti į artimiausio varžovo krūtinę. Jis tarsi fiziškesnės NBA palikimas, kurį smagu turėti dabartinėje lygoje.

Valančiūnas Memfyje žaidžia karjeros sezoną ir yra vienas iš dviejų vyrukų lygoje, renkančių bent po 16 taškų ir 12 atkovotų kamuolių per mačą“, – rašė „Bleacher Report“ žurnalistas.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Jei Lietuvos rinktinės bokštai sulaukė G.Hugheso liaupsių, tai A.Karnišovui teko netikėtas klausimas. „Bleacher Report“ jam suteikė apdovanojimą pavadinimu „kas čia per planas?“.

„Nikola Vučevičius yra geras žaidėjas puolime, įrodęs, kad gali pakelti komandos lubas iki maždaug aštuntosios vietos silpnoje konferencijoje. Sunku suprasti, kodėl atsinaujinantys „Bulls“ galėjo pagalvoti, kad šis žaidėjas vertas 2018-ųjų naujokų biržos loterijos šaukimo Wendellio Carterio ir dviejų pirmojo biržos rato šaukimų.

Čikagos vadovai padarė vieną iš sunkiausiai paaiškinamų veiksmų, orientuotų į pergales, o tai, kad pergalės taip ir neatėjo, nepadeda suprasti šių mainų“, – kritikos „bulių“ vadovybei su lietuviu priešakyje nepagailėjo „Bleacher Report“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Vucevičius ir Jonas Valančiūnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikola Vucevičius ir Jonas Valančiūnas

G.Hughesas padalino ir daugiau įdomių ir tam tikriems asmenims pritaikytų apdovanojimų. Pavyzdžiui, „Denver Nuggets“ argentiniečiui Facundo Campazzo už įkyrią gynybą atiteko „pasaulinio lygio dirgiklio“ prizas, „Dallas Mavericks“ lyderis Luka Dončičius gavo ne tik komandos MVP, bet ir „labai reikalingo susipratimo“ apdovanojimą, turint omenyje pastovius slovėno ginčus su arbitrais ir gaunamas technines pražangas, o į Rytų konferencijos elitą „New York Knicks“ klubą sugrąžinęs treneris Tomas Thibedeau įvertintas apdovanojimu „tai vis dar veikia“.

NBA reguliarusis sezonas baigsis jau sekmadienį, gegužės 16 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius