Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25

Ant D.Motiejūno prakaito paslydęs ir traumą patyręs S.Curry uždavė čempionišką klausimą

Stephenas Curry vėl traumuotas. „Golden State Warriors“ lyderis nelemtą traumą patyrė paslydęs ant Donato Motiejūno prakaito ir susižeidęs kelį. Kiek tiksliai 28-erių gynėjas negalės rungtyniauti, paaiškės po išsamesnių tyrimų. „Warriors“ be S.Curry po pertraukos nušlavė „Houston Rockets“, bet Amerika kelia klausimą – ar „Warriors“ gali tapti čempionais be S.Curry?
Stephenas Curry
Stephenas Curry / „Scanpix“/AP nuotr.
Motiejūnas 8+4 | „Houston Rockets“ – „Golden State Warriors“ 94:121 | Serija 1-3

S.Curry Hjustone pasirodė aikštėje išsigydęs kitą, čiurnos traumą. Po dviejų praleistų rungtynių, „Warriors“ trenerio Steve'o Kerro žodžiais, jis atrodė geriau nei tikėjosi.

„Bet tada jis nedėkingai slysteli ir grįžtame prie nulio. Lauksime magnetinio rezonanso tyrimų“, – su nerimu užsiminė S.Kerras.

S.Curry susižeidė prieš pat ilgąją pertrauką. Bėgdamas į puolimą Donatas Motiejūnas paslydo ir šalia tritaškio linijos griuvo ant žemės. Pro šalį bėgęs ir Trevorą Arizą besivaikęs S.Curry paslydo toje pačioje vietoje. Pargriuvęs ant parketo, amerikietis čiupo už kelio.

Kol D.Motiejūnas rišosi sportbačius ir lengvai kilo nuo parketo, S.Curry atsistojo padedamas komandos draugų ir nušlubavo į rūbinę. Prieš antrąją mačo dalį S.Curry pabandė sugrįžti, bet atlikęs keletą metimų ir pasitaręs su trenerių štabu, nuo suolo nebepakilo.

VIDEO: Stephen Curry injures Knee on Awkward Slip | Warriors vs Rockets | Game 4 | 2016 NBA Playoffs

„Atrodė, kad jis stovi ir verkia. Bet mes norėjome jo nenuvilti. Turime jį palaikyti, bet situacija labai nedėkinga“, – po mačo pripažino puolėjas Draymondas Greenas.

ESPN iškart atliko analizę, kokie „Warriors“ šansai tapti NBA čempionais be S.Curry. Apibendrinant skaičiavimus – nedideli.

D.Greenas: „Jei liksime be Stepho, jūsų vietoje aš irgi mus nurašyčiau“.

„Warriors“ kitame NBA atkrintamųjų varžybų etape susitiks su „Portland Trail Blazers“ ir „Los Angeles Clippers“ poros nugalėtoju. Serijoje 2-1 pirmauja „Clippers“.

ESPN skaičiavimais, „Warriors“ šansai prieš „Clippers“ be S.Curry būtų lygūs. Tuo atveju, jei „Warriors“ tektų žaisti be S.Curry ir Vakarų konferencijos finale, dvikovoje su „Oklahoma City Thunder“ jų galimybės būtų taip pat vertinamos 50 proc. Bet jei tektų susidurti su „San Antonio Spurs“, procentinė tikimybė kristų iki 20 proc.

ESPN samprotavimais, jei „Warriors“ be S.Curry patektų į NBA didįjį finalą, ten būtų geriau vertinama už bet kurią Rytų konferencijos komandą, išskyrus „Cleveland Cavaliers“.

„Jei liksime be Stepho, jūsų vietoje aš irgi mus nurašyčiau, – atviravo „Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas. – Tai natūralu, juk jis lygos MVP. Bet mūsų komandoje pilna kovotojų. Mes nesilankstysime nė prieš vieną varžovą. Ir tęsime savo žaidimą nepaisydami visko, kas vyksta aplinkui.“

Tą „Warriors“ darė Hjustone, kur likę be S.Curry antroje mačo dalyje nušlavė „Rockets“ net 65:38 ir išsivežė pergalę 121:94, iš viso pataikydami net 21 tritaškį ir pasiekdami NBA atkrintamųjų varžybų rekordą.

„Nustojome žaisti savo žaidimą. „Warriors“ yra protinga komanda. O kai mes pristabdėme, jie tuo pasinaudojo. Kamuolys nustojo judėti. Jie padarė tai, ką daro geriausiai – rinko lengvus taškus greitose atakose ir žudė mus greitu žaidimu“, – pasakojo D.Motiejūnas, per 25 minutes pelnęs 8 taškus ir atkovojęs 4 kamuolius.

„Mus nuvylė gynyba. Be to, pralaimėjome, nes neprilygome „Warriors“ intensyvumu. Netekę savo lyderio jie pakėlė intensyvumo lygį. O mes tuo pačiu neatsakėme“, – antrino „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius