-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 16

Ant Lietuvos krepšinio mestas rimtas kaltinimas, o Argentinos rinktinės nariai juokiasi

Andresas Nocioni ir Luisas Scola kraipė galvą. Gal to viešai nesako, bet Argentinos krepšininkai netrukus palaikys Lietuvos rinktinę dvikovoje su Kroatija, kad ketvirtfinalyje išvengtų akistatos su JAV. Jeigu Lietuva laimės, argentiniečiai grupėje liks treti, bet jei laimės Kroatija, Argentina smuks į ketvirtąją poziciją. Tokia situacija turnyro lentelėje sukėlė sąmokslo teoriją, kurią viešai iškėlė Argentinos krepšinio konfederacijos (CABB) prezidentas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / V.Dranginio/LTOK nuotr.

Federico Susbiellesas prieš Lietuvos ir Kroatijos rungtynes sprogdino akiplėšiškumo bombas.

Jis metė įtarimus, kad Lietuva ir Kroatija galėjo susitarti dėl palankios rungtynių baigties, tai yra kroatų pergalės.

„CABB daro viską, kad atsakingos institucijos užtikrintų situacijos skaidrumą“, – rašė F.Susbiellesas.

Argentiniečio argumentas: Lietuvai prieš ketvirtfinalį tai būtų gera galimybė pailsinti žaidėjus, o didelio skirtumo būti pirmiems ar tretiems jiems galbūt net nėra – vis tiek pakeliui į finalą išvengtų JAV.

O kroatai pergalės atveju taip pat išvengtų akistatos su JAV pusfinalyje. Argentiniečio manymu, Europos rinktinės galėjo pasiekti joms abiem palankų susitarimą – pernelyg neeikvoti jėgų ir ramiai pasidalinti teoriškai palankesnes 1 ir 3 pozicijas.

A.Nocioni: „Man nerūpi. Jie žais, ar... kas ten žino ką darys. Man nerūpi.“

Po rungtynių su Ispanija argentiniečių puolėjas Andresas Nocioni nesileido į kalbas apie F.Susbielleso kaltinimus, bet su Lietuvos žurnalistais bendravo keistai.

“Mes sirgsime už krepšinį. Jie turi žaisti! Tai olimpinės žaidynės! Juk normaliai visi siekia pergalės. Bet aš spėju, kad Lietuva nugalės Kroatiją. Jei ne, nėra problemų“, – su ironiška šypsena veide pasakojo A.Nocioni.

Paklaustas, ar tiki, kad tarp Lietuvos ir Kroatijos galėjo būti koks nors susitarimas, A.Nocioni vėl viską nuleido juokais.

„Man nerūpi. Jie žais, ar... kas ten žino ką darys. Man nerūpi“, – purtė galvą 36-erių veteranas.

Spaudos konferencijoje nustebino Argentinos trenerio Sergio Hernandezo reakcija. Išgirdęs klausimą apie būsimą Lietuvos ir Kroatijos dvikovą ir F.Susbielleso teorijas, strategas bandė viską nuleisti juokais.

L.Scola: „Jei jie taip planuoja, tai blogai. Bet aš to juk nežinau“

Emanuelis Ginobili nelabai patenkintas kraipė galvą. Kita vertus, ant Lietuvos krepšinio mesti rimti kaltinimai, kas čia juokingo?

„Aš šimtu procentų tikiu kitomis komandomis. Visos komandos žaidžia dėl pergalės. Aišku, niekas nenori žaisti prieš JAV“, – nerišlia anglų kalba tikslaus atsakymo taip ir nedavė S.Hernandezas.

Buvęs Jono Valančiūno komandos draugas Luisas Scola pripažino, kad norėtų išvysti lietuvių pergalę.

„Aišku, mums būtų geriau nežaisti su JAV. Bet neverksime iš laimės, jei Lietuva laimės. Jei žaisime su Australija, bus ne ką lengviau. Su JAV irgi bus sunku. Bet stengsimės ir žaisime. Visada taip buvo“, – kalbėjo L.Scola.

Jis pernelyg nesigilino į Argentinoje iškeltą galimai sutartų Lietuvos ir Kroatijos rungtynių teoriją.

„Jei jie taip planuoja, tai blogai. Bet aš to juk nežinau“, – nedaugžodžiavo L.Scola.

Tuo tarpu LKF nemato prasmės komentuoti Argentinos krepšinio konfederacijos prezidento kaltinimų.

„Nematome prasmės komentuoti kažkokius absurdus. Į olimpiadą atletai atvažiuoja sąžiningai kovoti, o ne dėl kažko tartis. Tiek mes, tiek, manau, kroatai šiandien eis į aikštę tik laimėti, nes tai garantuoja pirmą vietą grupėje“, – LKF poziciją išdėstė rinktinės ryšių su visuomene ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius