Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 15

Antras estas per istoriją debiutavo NBA: iš kur atsirado „Chicago Bulls“ naujokas?

27 metai praėjo nuo tada, kai pirmasis Estijos krepšininkas debiutavo NBA. Praėjusią naktį stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje per rungtynes pasirodė ir pirmaisiais taškais pasižymėjo antrasis estas. Tai Henri Drellas, atstovaujantis Artūro Karnišovo vadovaujamam „Chicago Bulls“ klubui.

Iki mačo pabaigos buvo likę 2 min. 52 sek., kai „Chicago Bulls“ treneriai nutarė, kad šaukštai po pietų, ir įleido į kovą naujoką.

Henri Drellas pakeitė aikštėje Torrey Craigą ir tapo antruoju Estijos krepšininku istorijoje, įžengusiu ant NBA parketo.

Po to, kai 1996-1998 metais 80 rungtynių NBA sužaidė Martinas Muurseppas, estams reikėjo ilgai palaukti kito savo žaidėjo NBA, bet pastaruoju metu jau buvo tikimasi H.Drello debiuto.

Gerai užsirekomendavęs G lygoje 23 metų 205 cm ūgio krepšininkas pastarąsias kelias savaites jau kartais būdavo „Chicago Bulls“ sudėtyje, dalyvavo treniruotėse, buvo registruotas rungtynėms.

Vida Press nuotr./Henri Drellas
Vida Press nuotr./Henri Drellas

Pirmą šansą treneris Billy Donovanas suteikė ketvirtadienį Čikagoje.

„Bulls“ pralaimėjo rungtynes 111:126 „Los Angeles Clippers“ klubui, o H.Drellas aikštėje pasirodė, kai šeimininkai buvo atsilikę 18 taškų.

Jis greitai atliko rezultatyvų perdavimą, bet tada tėškė kamuolį nuo tritaškio linijos į lentos viršų.

Vis dėlto, H.Drellas suvaldė emocijas – per kitą „Bulls“ ataką vėl atliko perdavimą, o likus žaisti 45 sek., pakartojęs netaiklų komandos draugo metimą, estas pelnė pirmuosius savo taškus NBA.

Per mažiau nei 3 min, jis ir surinko 2 taškus, pataikęs vienintelį dvitaškį, prametęs tritaškį, spėjęs atlikti 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovoti 1 kamuolį.

H.Drello kelias iki NBA ir šiek tiek panašus, ir kitoks nei M.Muurseppo, kuris nuo jaunų dienų buvo laikytas didelių talentu – 1993 metais 206 m estas buvo sudaręs neįtikėtiną 12 metų 5 mln. dolerių vertės kontraktą su Tel Avivo „Maccabi“, o 1996 metais buvo pašauktas NBA naujokų biržoje 25-uoju šaukimu. Per du sezonus atstovaudamas „Miami Heat“ ir „Dallas Mavericks“ M.Muurseppas rinko po 4,7 taško ir 2,2 atkovoto kamuolio NBA, o paskui grįžo į Europą ir dar žaidė Eurolygoje Atėnų AEK ir Maskvos CSKA gretose.

Remo Tonismagi/Postemees nuotr./Martinas Muurseppas
Remo Tonismagi/Postemees nuotr./Martinas Muurseppas

Kaip ir M.Muurseppas, dabar dirbantis asistentu Parnu klube, H.Drellas gimė Taline.

Jis augo krepšinio šeimoje – tėvas žaidė Talino „Kalev“, o motina ir sesuo – Estijos moterų rinktinėje.

Žaisdamas 2-3 pozicijose H.Drellas būdamas 16-os sudarė 6 metų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius