Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 02

Ar gali „Raptors“ pranokti geriausią sezoną komandos istorijoje?

„Toronto Raptors“ kuriai atstovauja vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas praėjusiais metais pateko į Rytų konferencijos finalą, o tai buvo geriausias „roplių“ sezonas per visą klubo istoriją. Daugelis Toronto ekipos žaidėjų yra pasiekę savo piką, tačiau ar pavyks pakartoti praėjusių metų sėkmę? Pateikiame „Sports Illustrated“ straipsnį.
Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Toronto Raptors

Geriausias „Raptors“ sezonas komandos istorijoje jau yra praeityje, o visai netrukus prasidės naujieji krepšinio metai. Toronto komandos sudėtis pasikeitė labai nežymiai, o šie vyrukai 2015-2016 m. sugebėjo reguliariajame sezone laimėti 56 rungtynes bei patekti į Rytų konferencijos finalą.

Iš Kanados nekur nedingo ekipos superžvaigždės Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas bei svarbūs rotacijos žaidėjai: Jonas Valančiūnas, Cory Josephas, Patrickas Pattersonas, Normanas Powellas ir nuo traumų vis kenčiantis DeMarre Carrollas.

76,4 proc. minučių, kurias „Raptors“ žaidėjai praėjusiais metais praleido aikštėje sudaro į Torontą sugrįžtantys krepšininkai. Apskritai „ropliai“ patenka į pirmą lygos trečdalį pagal komandos tęstinumą bėgant metams.

Tačiau pagerinti 56 pergalių rezultatą gali būti sunkiau nei atrodo. Norinti tiek daug laimėti reikia, kad komandoje būtų gera atmosfera, žaidėjai būtų ramūs dėl savo vietos ekipoje, išliktų sveiki ir kasmet vis labiau rūpintųsi savo kūnu, kuris nuolat sensta.

„Raptors“ bus spaudžiami pakartoti praėjusių metų sėkmę, o talento šioje komandoje netrūksta. Tačiau Dwane'as Casey iš šios žaidėjų sudėties jau išspaudė labai daug, todėl tą reikės padaryti dar sykį.

„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry
„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry

K.Lowry ir D.DeRozanas praėjusiais metais sužaidė patį geriausią sezoną savo karjerose. Net jei gynėjai dar labiau pagerintų savo žaidimą, „Raptors“ spragos išliktų tokios pačios.

Ekipa prarado Bismacką Biyombo, o iš šono gali pasirodyti, kad tai neturėtų paskandinti laiminčios komandos. Tačiau „ropliai“ turėtų susidurti su nemažomis problemomis gynyboje, o jų atsarginis penketas itin susilpnėjo.

Dažnai D.Casey naudodavo penketą, kuriame B.Biyombo rungtyniaudavo su K.Lowry arba D.DeRozanu. Vidurio puolėjas būdavo po krepšiu ir ištaisydavo savo kolegų klaidas gynyboje, tačiau nuo šiol baudos aikštelėje jo nebebus.

Žvelgiant į išplėstinę statistiką, tai per 100 atakų „Raptors“ su B.Biyombo aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 100,6 taško. Taip yra skaičiuojamas komandų gynybos reitingas, kuris be jo buvo 104,5 taško. B.Biyombo Toronto ekipos gynybą pakeldavo į aukštesnį lygį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bismackas Biyombo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bismackas Biyombo

Svarbų šio vidurio puolėjo vaidmenį akcentavo ir K.Lowry: „Kartais gynyboje vėluodavome net pilna sekunde, tačiau B.Biyombo visuomet mus išgelbėdavo. Artėjantį sezoną turėsime pasitempti, nes po krepšiu neturėsime tokios geros gynybos.

Anksčiau sau leisdavome daugiau, tačiau dabar tokios prabangos nebeturime“.

Žvelgiant dar plačiau – K.Lowry galėjo žymiai didesnį dėmesį skirti puolimui, nes jam nereikėjo labai rūpintis gynyba. Įžaidėjas nuolat turi susikurti savo progas metimui arba veržtis po krepšiu, o tai labai sekina. D.DeRozano žaidimas panašus, nes abu krepšininkai dažniausiai laiko kamuolį savo rankose ir žaidžia individualiai.

Abu gynėjai praėjusiais metais žaidė ties savo galimybių riba, o dabar jie turės dar labiau pagerinti savo žaidimą, nes Torontas nebeturi savo ramsčio gynyboje.

Tai yra dalykas, kuriame turėtų padėti D.Carrollas, tačiau praėjusį sezoną jis sužaidė vos 786 minutes. Puolėjas labiau žinomas už savo gynybą, tačiau jis neprižiūrės krepšio taip, kaip tai darydavo B.Biyombo.

„Raptors“ gali padėti įvairios smulkmenos, tačiau su šia sudėtimi labai sunku kažką pernelyg keisti. J.Valančiūnas gali sulaukti dar didesnio vaidmens šioje komandoje bei kamuolių puolime, tačiau jis nėra tai, ko Toronto komandai reikia gynyboje.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Kita vertus, J.Valančiūnui kamuolį turint dažniau aikštėje sau vietos neras D.DeRozanas, kuris bėgios po aikštę ir nuolat lauks perdavimo. Tuomet gynėjas neatliks to, ką daro geriausiai – renka taškus. Tačiau tai ne tik šio žaidėjo privalumas, tačiau ir nemažas trūkumas.

Daugelis krepšininkų „Raptors“ sudėtyje yra pačiame savo karjeros pike arba prie jo artėja. Vargu, ar bent vienas iš jų jaunų ekipos krepšininkų (Bruno Caboclo, Lucasas Nogueira, Delonas Wrightas) vaidins rimtą vaidmenį komandoje artėjantį sezoną.

Žinoma, J.Valančiūnas, D.Powellas ir C.Josephas gali patobulėti, tačiau tai nebus pokyčiai, kurie labai pagerins „Raptors“ žaidimą.

Visa tai pasvėrus – Toronto ekipa artėjantį sezoną bandys pasivyti ne tik NBA čempionę „Cavaliers“, tačiau ir savo pačių praėjusių metų sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius