-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 26

Aršiausias savo paties kritikas Domantas Sabonis treniruočių įpročiais jau stebina ir NBA

Debiutui NBA besiruošiantis Domantas Sabonis sulaukia daugybės įvairiausių patarimų. Vienas jų – mėgautis žaidimu. „Tai aš ir bandau“, – „The Oklahoman“ pasakojo 20-metis lietuvis. Tik puolėjo „mėgavimasis“ krepšiniu yra kiek kitoks, nei įsivaizduojate jūs.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / instagram nuotr.

Pasirodo, naktimis bandydavęs prasliūkinti į „Gonzaga Bulldogs“ treniruočių salę net kai treneriai jam to neleisdavo, D.Sabonis Oklahomoje ruošiasi daryti tą patį.

Dvejus metus žaisdamas NCAA prieš miegą Domantas tobulindavo savo metimą visą parą žaidėjams atviroje treniruočių salėje. NBA savo įpročio jis neatsisakys. Pasirodo, D.Sabonis paprašė Oklahomoje jam rasti tokį butą, kuris būtų kuo arčiau „Thunder“ treniruočių arenos.

„Aš bandau mėgautis krepšiniu, o smagiausia man – tobulėti, – „The Oklahoman“ pasakojo D.Sabonis. – Treniruotis, žaisti su kamuoliu, eiti į aikštę su komandos draugais – štai kas man yra pasimėgavimas. Galbūt aš atrodau per rimtas, bet tik todėl, kad man rūpi. Aš labai noriu laimėti. Labai noriu ir tobulėti.“

D.Sabonio treniruočių įpročiai patinka „Thunder“ treneriui Billy Donovanui.

„Bet kuris žaidėjas turėtų būti pats sau kritikas. Kai pradedi save vertinti, lengviau atrandi kelią, kur tobulėti, – pasakojo antrąjį sezoną NBA dirbsiantis amerikietis. – Bet reikia išlaikyti balansą tarp savęs mušimo ir vertinimo“.

D.Sabonis sau griežtesnis net už patį tėtį – Arvydą Sabonį.

„O taip, jis nėra toks griežtas, – šypsojosi Domantas. – Jis galėtų būti dar griežtesnis. Bet manau, kad jis tiesiog nori, jog pats kurčiausi savo kelią.

Bet jei tėtis mato, kad kas nors man kelia didžiulę problemą, jeigu turiu kokį blogą įprotį, jis man tiesiai šviesiai tai pasakys. Bet šiaip jis nori, kad aš tiesiog mėgaučiausi krepšiniu taip, kaip jis mėgavosi.“

„Gonzaga Bulldogs“ trenerio asistento Tommy Lloydo teigimu, į NCAA Domantas atvyko su didžiuliu energiniu užtaisu, bet be technikos – nei solidaus metimo iš tolėliau, nei prasiveržimų.

Tačiau T.Lloydo žodžiais, būdamas sau griežčiausias kritikas D.Sabonis per dvejus metus išlavino savo įgūdžius.

„Jis dievina iššūkius. Todėl su juo reikia būti griežtam“, – pridūrė T.Lloydas.

„Atkaklus, fiziškas ir labai protingas, – taip D.Sabonį apibūdino B.Donovanas. – Dėl jo pastangų nekyla jokių abejonių. Jis tikrai atneš į aikštę energiją, pastangas ir kietą kovą.“

D.Sabonio fizinė kova stebina net ir galingo sudėjimo „Thunder“ vidurio puolėją Steveną Adamsą.

„Tai – unikalu. Labai sunku rasti tokių jaunų vyrukų. O dar jis gali mesti iš vidutinio nuotolio. Jis bus tikrai geras, žmogau“, – tikino S.Adamsas.

„The Oklahoman“ rašo, kad D.Saboniui dar tikrai reikės laiko adaptuotis NBA. Kaip ir bet kuriam kitam lygos naujokui. Žurnalisto patarimas lietuviui – pernelyg nenuleisti galvos, jei kažkas eisis ne taip, kaip jis norėtų.

„Daug žmonių man sako, kad aš sau per griežtas ir į nesėkmes reaguoju per jautriai. Bet aš tiesiog noriu tobulėti“, – atkaklus tas D.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius