Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 23

Artėjant istorinio pasiekimo link: Russello Westbrooko galimybės didėja

ESPN po kiekvienų rungtynių, kuriose žaidžia Russellas Westbrookas, pateikia savo prognozę apie jo galimybes reguliariajame sezone vidutiniškai rinkti trigubą dublį. Po praėjusios nakties susitikimo šį tikimybė padidėjo jau iki 97 proc., todėl panašu, jog „Oklahoma City Thunder“ krepšininkas artėja prie pasiekimo, kurio NBA nematė jau daugiau kaip penkis dešimtmečius.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1961–1962 metų sezone NBA rekordą pasiekė legendinis Oscaras Robertsonas, kuris surinko net 41 trigubą dublį. Šiuo metu R.Westbrookas turi surinkęs 35, todėl, norint pakartoti šį pasiekimą, jam reikia atlikti dar 6 per likusias 11 rungtynių.

Jeigu R.Westbrookas žais visuose likusiuose susitikimuose, tai jam per rungtynes reikia rinkti mažiausiai po 6,9 atkovoto kamuolio ir atlikti 7,7 rezultatyvaus perdavimo. Tuomet jo statistiniuose vidurkiuose pasibaigus sezonui bus trigubas dublis.

ESPN analitikas Kevinas Peltonas mano, kad „Thunder“ lyderis jau beveik neabejotinai pasieks trigubo dublio vidurkį, o tikimybė, kad jam pavyks, siekia net 97 proc.

ESPN nuotr./Russello Westbrooko statistika
ESPN nuotr./Russello Westbrooko statistika

Tiesa, kol kas mažai tikėtina, kad R.Westbrookas pasieks 41 trigubo dublio per vieną sezoną pasiekimą. ESPN prognozuoja, kad jam pavyks pasiekti 40.

Įdomu tai, kad individualią statistiką renkančiam krepšininkui tai padeda ir iškovoti pergales. „Thunder“ laimi net 82,9 proc. visų rungtynių, kai R.Westbrookas surenka trigubą dublį. Kai jam nepavyksta – komanda laimi vos 33,3 susitikimų.

Palyginti su tiek pat rungtynių sužaidusiu O.Robertsonu 1961–1962 m., R.Westbrookas atsilieka beveik visais statistiniais rodikliais, išskyrus vidutiniškai renkamais taškais.

ESPN nuotr./Russello Westbrooko statistika
ESPN nuotr./Russello Westbrooko statistika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius