Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 25

Artūro Gudaičio įvertinimas: pranašumai, trūkumai ir naujokų biržos prognozė

JAV sporto žiniasklaidos gigantas „Bleacher Report“ išrikiavo geriausius NBA naujokų biržos vidurio puolėjus. 22 metų 210 cm ūgio lietuvis Artūras Gudaitis pateko tarp dešimties geriausių šios pozicijos žaidėjų. „Bleacher Report“ įvardijo ir žalgiriečio privalumus bei trūkumus.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / 15min nuotr.

Fizinės savybės (18/25 balų)

210 cm ūgio 115 kg svorio A.Gudaitis atitinka NBA standartus ir yra atletiškesnis nei vidutinis NBA „centras“. Tai krepšininkas, kuris gali įkrauti į krepšį nepaisant varžovo gynybos.

Rezultatyvumas (30/40)

A.Gudaitis daugiausia dirba žaisdamas be kamuolio ir taškus renka rungtyniaudamas „du prieš du“, gaudamas perdavimus ar pakartodamas netaiklius komandos draugų metimus. Jis efektingai baigia atakas, bet yra pakankamai pajėgus ir pats žaisti su kamuoliu. Jis pernelyg dažnai neatakuoja iš vidutinio nuotolio, bet laisvas įmesti gali.

Gynyba (11/15)

Jei skaičiai nemeluoja, A.Gudaitis turi potencialo būti tvirtu krepšio sargu. Vidutiniškai per 40 minučių A.Gudaitis blokuoja 2,7 metimo.

A.Gudaitis gali sulaukti susidomėjimo dar pirmojo rato pabaigoje. Juo gali susidomėti komandos, kuris tikisi pakviesti krepšininką ir leisti jam dar pasistažuoti Europoje.

Kova dėl atšokusių kamuolių (9/10)

A.Gudaitis pasižymėjo ir kovodamas po krepšiu. Paskaičiavus atkovotus kamuolius per 40 minučių, praėjusį sezoną jo vidurkis buvo 11,6.

Stiprioji pusė (4/10)

A.Gudaitis turi potencialo dėl savo atletiškumo ir žaidimo prieš aukštaūgius. Be to, jis kaupė patirtį žaisdamas prieš pajėgius varžovus Eurolygoje.

Vertinimas (72/100)

A.Gudaičiui – 22-eji. Jis yra NCAA absolvento amžiaus. A.Gudaitis gali sulaukti susidomėjimo dar pirmojo rato pabaigoje. Juo gali susidomėti komandos, kuris tikisi pakviesti krepšininką ir leisti jam dar pasistažuoti Europoje.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

Du geriausi NBA naujokų biržos vidurio puolėjai – Karlas-Anthony Townsas ir Jahlilas Okaforas. Jie ir yra krepšininkai, kurie bus pirmieji pašaukti NBA naujokų biržoje.

„Draft Express“ A.Gudaičiui prognozuoja 33-ąjį šaukimą, kuris priklauso „Boston Celtics“. Lietuvis šią savaitę pirmą kartą lankėsi JAV ir dalyvavo „San Antonio Spurs“, „Phoenix Suns“, „Detroit Pistons“ peržiūrose, dar pasirodys „Cleveland Cavaliers“ atstovams, planavo išvyką ir į Bostoną.

NBA naujokų birža vyks ankstyvą birželio 26 d. rytą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius