-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 15

Atgal į praeitį: Michaelo Jordano mainai, kurie galėjo pakeisti istoriją

Išmainyti geriausią krepšininką per visą NBA istoriją skamba beprotiškai, tačiau prieš naujokų biržą, kurioje buvo pasirinktas Michaelas Jordanas, variantų būta įvairių. Nors gynėjas ir nepakeitė komandos, tačiau trečiasis 1984 metų šaukimas galėjo pakliūti ir į kitų komandų rankas.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiasis šaukimas už Juliusą Ervingą

VIDEO: Julius Ervingas prisiminė 1976 metų ABA dėjimų konkursą

J.Ervingas NBA paliko gilų pėdsaką, o buvęs „76ers“ savininkas Haroldas Katzas vos jo neišmainė į „Bulls“:

„Maniau, kad jau turiu susitarimą su Čikagos klubo savininku Jonathonu Kovleriu. Tačiau šiam sandėriui sutrukdė generalinis vadybininkas Rodas Thornas, kuris verčiau pasiliko trečiąjį šaukimą ir pasirinko M.Jordaną.“

J.Ervingas būtų sulaukęs nemažai dėmesio Čikagoje, tačiau tais laikais geriausios jo dienos jau buvo praeityje. Tuo tarpu M.Jordanas būtų vienu metu žaidęs ekipoje, kurioje tais pačiais metais į NBA pakliuvo Charlesas Barkley.

Trečiasis šaukimas už penktąjį (Ch.Barkley), Andrew Toney ir Clemonas Johnsonas

VIDEO: Gražiausi Charleso Barkley žaidimo epizodai vilkint „76ers“ aprangą

„76ers“ troško tais metais pasirinkti M.Jordaną, o „Bulls“ tikrai nebūtų nusivylusi ir Ch.Barkley. Tačiau Čikagos ekipa greičiausiai yra labai laiminga savo sprendimu, nes tokius žaidėjus kaip A.Toney ir C.Johnsonas, ko gero, prisimena retas krepšinio gerbėjas.

Trečiasis šaukimas už Terry Cummingsą

Ką tokį? T.Cummingsas 1984 metais buvo sužaidęs du sezonus, o jo karjeros pradžia buvo įspūdinga. Jis vidutiniškai rinko po 24 taškus ir atkovojo 11 kamuolių per rungtynes pirmaisiais metais, o 1983-1984 m. sezone vidutiniškai pelnė 23 taškus ir atkovojo 10 kamuolių.

Jis buvo nuostabus krepšininkas puolime ir puikiai atkovojo kamuolius, todėl „Bulls“ šiuo krepšininku buvo itin susidomėję. Tačiau gerokai pagalvoję Čikagos klubo vadovai nusprendė šių mainų atsisakyti.

„Čikagos ekipa tikėjosi, kad M.Jordanas juos atves į atkrintamąsias varžybas“, – tuomet rašė „Chicago Tribune“ žurnalistas Bobas Loganas.

„Bulls“ buvo teisūs, nes MJ padėjo jiems iškovoti 6 NBA čempionų žiedus ir penkis kartus tapo naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku. T.Cummingsas tokiais pasiekimais pasigirti negali.

Trečiasis šaukimas už Jacką Sikmą

VIDEO: Michaelo Jordano dėjimas per Jacką Sikmą

„SuperSonics“ savo komandą norėjo lipdyti nuo pamatų, o „Bulls“ svajojo apie aukštaūgį, kuris į areną pritrauktų žiūrovų.

J.Sikma yra vienas labiausiai nuvertinamų NBA krepšininkų, nors tais laikais jis buvo labai universalus ir patikimas aukštaūgis. Jis vidutiniškai rinko po dvigubą dublį ir galėdavo perimti kamuolį bei neblogai blokuoti varžovų metimus. Jis turėjo nemažai patirties, nes padėjo Sietlo klubui 1979 metais laimėti NBA čempionų titulą.

Tačiau pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas atiteko „Rockets“, o Hakeemas Olajuwonas buvo neabejotinas pirmasis pasirinkimas. „Blazers“ antruoju šaukimu pasirinko Samą Bowie, kuris taip pat buvo vidurio puolėjas, todėl trečiajam šaukimui nebeliko gero „centro“.

Įdomu tai, kad „Rockets“ turėdama antrąjį šaukimą S.Bowie būtų nesirinkusi, o tai reiškia, jog šis vidurio puolėjas būtų pakviestas trečiuoju šaukimu ir keliautų į „Sonics“. Sietlo komanda nenorėjo įgyvendinti J.Sikmos mainų, jeigu negalės pasirinkti vidurio puolėjo (H.Olajuwono arba S.Bowie).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius