Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 10

Be būrio ryškiausių superžvaigždžių: JAV rinktinė paskelbė kandidatų sąrašą

Be Stepho Curry, LeBrono Jameso, Kevino Duranto, Paulo George'o, Kawhi Leonardo, Kyrie Irvingo ar Russello Westbrooko. JAV rinktinės kandidatų sąraše trūksta krūvos garsenybių, kurių nepamatysime pasaulio čempionate Kinijoje. Tačiau 20 pavardžių sąrašas vis tiek galingas.
Jamesas Hardenas vėl atstovaus JAV rinktinei
Jamesas Hardenas vėl atstovaus JAV rinktinei / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

JAV rinktinės vadovas Jerry Colangelo paskelbė 20 kandidatų sąrašą, kuris kovos dėl vietos dvyliktuke, atstovausiančiam šaliai pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje.

NBA žvaigždynas pradės pasirengimą planetos pirmenybėms keturių dienų stovykloje Las Vegase, į kurią rinksis rugpjūčio 5-9 d.

Amerikiečiai sieks jau net trečio iš eilės pasaulio čempionų titulo.

„Mums patinka JAV rinktinės sudėtis. Manome, kad pasaulio čempionatui subursime stiprią komandą, – džiaugėsi J.Colangelo. – Dalis kandidatų jau turi JAV rinktinės patirties ir mes gerai žinome, kaip jie pasirengę aukotis dėl savo šalies.“

JAV rinktinės kandidatai
Harrisonas Barnesas Bradley Bealas Anthony Davisas Andre Drummondas
Ericas Gordonas Jamesas Hardenas Tobias Harrisas Kyle'as Kuzma
Damianas Lillardas Brookas Lopezas Kevinas Love'as Kyle'as Lowry
CJ McCollumas Khrisas Middletonas Paulas Millsapas Donovanas Mitchellas
Jaysonas Tatumas PJ Tuckeris Mylesas Turneris Kemba Walkeris

JAV rinktinės kandidatų sąraše iš pirmojo simbolinio 2019-ųjų NBA penketo bus vienintelis Jamesas Hardenas („Houston Rockets“). Iš antrojo Las Vegase bus Damianas Lillardas („Portland Trail Blazers“), iš trečiojo – Kemba Walkeris („Charlotte Hornets“).

Šias žvaigždes papildys Anthony Davisas, 2014-aisiais su JAV rinktine laimėjęs pasaulio čempionato auksą Ispanijoje. Tada su „New Orleans Pelicans“ aukštaūgiu Madride dar triumfavo Andre Drummondas ir Jamesas Hardenas.

Sudėtyje bus penki olimpiniai čempionai – Harrisonas Barnesas (2016 m.), Anthony Davisas (2012 m.), Jamesas Hardenas (2012 m.), Kevinas Love'as (2012 m.) ir Kyle'as Lowry (2016 m.).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adas Juškevičius ir Anthony Davisas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adas Juškevičius ir Anthony Davisas

Beje, K.Lowry yra vienintelis šiųmetės NBA superfinalo serijos dalyvis, įtrauktas į JAV kandidatų sąrašą.

„Nekantrauju pradėti darbus, – sakė prie JAV rinktinės vairo debiutuosiąs Greggas Popovichius. – Turime puikų patyrusių JAV rinktinės žaidėjų ir jaunų NBA krepšininkų derinį. Tai labai universali komanda.“

G.Popovichiui Kinijoje talkins „Golden State Warriors“ strategas Steve'as Kerras, „Atlanta Hawks“ treneris Lloydas Pierce'as ir Vilanovos universiteto specialistas Jay'us Wrightas.

Grupės varžybose amerikiečiai startuos su Čekija, Turkija ir Japonija.

Stovyklos Las Vegase pabaigoje, rugpjūčio 9-ąją amerikiečiai surengs parodomąsias tarpusavio rungtynes tarp „Mėlynųjų“ ir „Baltųjų“.

Vėliau kandidatai tęs pasiruošimą pasaulio čempionatui Los Andžele (rugpjūčio 13-15 d.), o rugpjūčio 16-ąją Anaheime sužais draugišką mačą su Ispanijos rinktine.

JAV nacionalinės komandos dvyliktukas bus paskelbtas rugpjūčio 17-ąją.

Pakeliui į Kiniją, JAV krepšininkai sužais porą draugiškų rungtynių su australais rugpjūčio 22 ir 24 dienomis. Rugpjūčio 26-ąją Melburne dar numatyta dvikova su kita lietuvių grupės varžove Kanada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius