Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 19

Bismacku Biyombo susižavėję „Raptors“ gerbėjai siūlo Joną Valančiūną mesti lauk

Jonas Valančiūnas dėl traumos praleido trečias NBA rungtynes, bet į aikštę grįš jau netrukus. Kol lietuvis ilsėjosi, jo vietą užėmė kitas „Raptors“ vidurio puolėjas Bismackas Biyombo. Apžvalgininkai kelia klausimą – kuris žaidėjas geresnis?
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Toronto Sun“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas „Raptors“ žaidimą stebi iš arti ir pateikia įdomių įžvalgų.

Lietuvio netektį Indianoje fantastiškai kompensavo atsarginis vidurio puolėjas, kuris pelnė 16 taškų ir sugriebė net 25 atšokusius kamuolius, iš kurių 9 – puolime.

Tai – geriausi rodikliai jo karjeroje, o tiek kamuolių po krepšiu dar nebuvo sugriebęs joks kitas „Raptors“ žaidėjas. Ankstesnis 24 atkovotų kamuolių rekordas priklausė Donyeliui Marshallui.

Anot apžvalgininko, šis afrikiečio pasirodymas įtikino jo gerbėjus, kad jis yra universalesnis žaidėjas nei J.Valančiūnas ir „Raptors“ turėtų jį pasilikti net jei tai reikštų lietuvio netektį.

Tačiau pats R.Wolstatas nėra toks kategoriškas: „J.Valančiūnas daugiau dalykų daro teisingai. Jis tikrai geriau puola, gali mesti iš įvairių pozicijų, šiek tiek geriau atlieka perdavimus ir turi geresnes rankas.“

Visgi mažai kas gali pasiginčyti, kad B.Biyombo pranoksta lietuvį gynyboje. Tiesiog nėra ką lyginti.

„Yra tikinčių, kad jis geriau kovoja ir dėl kamuolių. Netiesa. Jie yra beveik lygūs ir J.Valančiūnas yra šiek tiek geresnis“, – lietuvį išskiria R.Wolstatas.

„Scanpix“/AP nuotr./Bismackas Biyombo
„Scanpix“/AP nuotr./Bismackas Biyombo

Lietuvis sugriebia 18,1 proc. visų galimų atšokusių kamuolių. 11,6% – puolime. B.Biyombo atsilieka – jis sugriebia 17,3% ir 10,8%.

Tačiau iš Kongo Demokratinės Respublikos kilęs krepšininkas yra nepralenkiamas pagal gynyboje sugriebtus kamuolius – 30,1%. Uteniškis sugriebia 25,9%.

Nors statistika rodo, kad viską apskaičiavus, J.Valančiūnas visgi yra geresnis, jis nebūtinai yra tinkamiausias Toronto klubui.

Lietuvis sunkiai dera su DeMaru DeRozanu abejose aikštės pusėse. Šis nepasižymi pačia geriausia gynyba, kaip ir pats J.Valančiūnas, o puolime lietuvis visada nusileis „Raptors“ taškų duetui – D.DeRozanui ir K.Lowry.

Nors statistika rodo, kad viską apskaičiavus, J.Valančiūnas visgi yra geresnis, jis nebūtinai yra tinkamiausias Toronto klubui.

Geriausiai J.Valančiūnas būtų išnaudojamas puolime. Jis puikiai meta, gerai dirba kojomis ir turi jėgos. Tačiau kamuolys jį pasiekia retai. Visas dėmesys yra nukreiptas į tritaškius svaidančius komandos snaiperius.

Kyla klausimas, ar su padidėjusia alga ir NBA tendencija į mažesnius žaidėjus, J.Valančiūnas yra reikalingas „Raptors“? Galbūt B.Biyombo gynyba yra vertingesnė?

Vienintelis būdas, kuriuo Toronto klubas gali pasilikti afrikietį, tai atsisakyti J.Valančiūno arba/ir Terrence'o Rosso. Taip atsilaisvintų algų kepurė.

Antras kelias – B.Biyombo liks komandoje už mažesnį atlyginimą. Jis puikiai sutaria su komandos vadovu Masai Ujiri, tačiau jam gali tekti likti Kanadoje tik tuo atveju, jeigu jis nusileis finansine prasme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius