Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01

„Bulldogs“ rengia neįprastą planą, kaip dar labiau išnaudoti Domantą Sabonį

„Gonzaga Bulldogs“ klubas ieško, kaip dar geriau išnaudoti jaunąjį Lietuvos talentą Domantą Sabonį. Debiutinį sezoną 19 metų 209 cm ūgio puolėjas kildavo nuo suolo, nes starto penkete žaidė prie komandos lyderių priskiriami aukštaūgiai. Visi trys jie žais ir 2015–2016 m. sezoną, todėl „Bulldogs“ treneris Markas Few ėmė ieškoti variantų, kaip dar labiau išnaudoti galingą savo priekinę liniją.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Domantas Sabonis

„Manau, kad kai kuriomis rungtynių atkarpomis jie visi kartu vienu metu bus aikštėje. Juk tai trys geriausi mūsų žaidėjai“, – pareiškė M.Few.

JAV žiniasklaida tokią strategiją apibūdino „Didžiuoju planu“. „Bulldogs“ priekinė linija atrodytų tiesiog įspūdingai – Kyle'o Wiltjerio ūgis 208 cm, Przemeko Karnowskio – 216 cm.

Nors vasarą JAV netrūko diskusijų, kad Domantas galėtų rungtyniauti ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, bet M.Few atskleidė, kad prie perimetro būtų atitrauktas K.Wiltjeris. Pastarasis geriau atakuoja iš tolimų distancijų.

Aukštaūgių trijulė praėjusį sezoną kartu rinkdavo vid. 37,4 taško ir sugriebdavo 19,1 atšokusio kamuolio. Krepšį jie atakavo bendru 61 proc. tikslumu.

„Bulldogs“ priekinė linija atrodytų tiesiog įspūdingai: Domanto Sabonio ūgis 209 cm, Kyle'o Wiltjerio – 208 cm, Przemeko Karnowskio – 216 cm.

Visą trijulę aikštėje M.Few bandys panaudoti prieš aukštus penketus naudojančias varžovų komandas.

Puolime tokia „Bulldogs“ priekinė linija atrodys įspūdingai, tačiau strategas baiminasi, kaip aukštaūgiai apsigins nuo žemesnių, bet vikresnių priešininkų.

Bet specialistai sutaria, kad Gonzagos universiteto komanda turi geriausią priekinę liniją NCAA, todėl žingsnis maksimaliai ją išnaudoti yra sveikintinas.

Taigi, D.Sabonis kitą sezoną turėtų gauti daugiau laiko pasireikšti. Praėjusį jis žaisdavo po 22 minutes, per kurias pelnydavo 9,7 taško ir sugriebdavo 7 atšokusio kamuolio.

NBA ar Europoje tokia statistika nėra įspūdinga, bet NCAA tokie rodikliai yra solidūs. Specialistai Domantą įvardijo kaip vieną geriausių NCAA debiutantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius