-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02

„Burbulo“ kaina: NBA sezono tęsinys lygai atsieis šimtus milijonų

Jau mažiau už mėnesio prasitęs NBA sezonas, kurio finalinėje stadijoje dalyvaus 22 komandų krepšininkai. Visi jie apsigyvens ir žais „Disney World“ pramogų parke Floridoje, o tai lygai kainuos nemenką sumą pinigų.
Adamas Silveris
Adamas Silveris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Adamas Silveris

ESPN teigimu, tris mėnesius truksiantis 2019–2020 m. NBA sezono tęsinys lygai kainuos net 150 mln. JAV dolerių.

Ši suma susidarys iš daugelio išlaidų eilučių: 22 komandų žaidėjų ir personalo apgyvendinimo trijuose viešbučiuose, septynių treniruočių arenų ir trijų rungtynių arenų nuomos, maisto, kasdienio COVID-19 testavimo ir kitų medicininių išlaidų, apsaugos darbuotojų atlyginimų, susisiekimo išlaidų ir pramogų pusantro tūkstančio žmonių, kurie apsigyvens vadinamajame NBA „burbule“.

„Sugrįžimas bus neįtikėtinai brangus. Bet tai nėra vien tik doleriai ir centai, kadangi ekonomiškai žaisti vienoje vietoje mums nėra naudinga. Jaučiame pareigą sugrąžinti mūsų sportą ir visą industriją į normalias vėžes“, – kiek anksčiau kalbėjo NBA komisaras Adamas Silveris.

Į ir taip įspūdingą 150 mln. dolerių sumą nėra įtraukti nuostoliai, kuriuos komandos patirs dėl neparduodamų bilietų. Skaičiuojama, kad iš viso lyga dėl koronaviruso patirs daugiau nei 1 mlrd. dolerių sieksiančius nuostolius.

Vis dėlto užbaigdama sezoną su 88 reguliariojo sezono rungtynėmis ir atkrintamosios varžybomis NBA apsisaugo nuo dar didesnių praradimų.

Lyga už televizijos transliacijas išsaugos šimtus milijonų, o mažiau nukentės ir žaidėjai, kuriems bus išmokėti ant plauko pakibę 600 mln. dolerių.

NBA sezoną planuojama tęsti liepos 30-ąją, o užbaigti – iki spalio 13-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius