-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 29

Būti ar nebūti: ar „Pelicans“ su Donatu Motiejūnu verta plėšytis dėl atkrintamųjų?

NBA reguliariajam sezonui persiritus per pusiaukelę jau turime lygoje dominuojančias komandas bei tas, kurias galime vadinti stipriomis vidutiniokėmis. Jei Rytų konferencijoje 5–10 vietas užimančias komandas skiria tik 3–4 pergalės, Vakaruose viskas kur kas aiškiau – „laisva“ liko tik aštunta vieta. Ar verta dėl jos plėšytis „New Orleans Pelicans“ su Donatu Motiejūnu?
„Pelicans“
„Pelicans“

2014–2015 m. sezone „Pelicans“ tuomet labai stiprioje Vakarų konferencijoje iškovojo 45 pergales ir užėmė aštuntąją vietą, tačiau pirmajame atkrintamųjų varžybų raunde 0:4 nusileido vėliau čempione tapusiai „Golden State Warriors“.

Tačiau kitą sezoną „Pelicans“ negailestingai pjovė traumos, galiausiai ekipa prarado du lyderius – Ericą Gordoną ir Ryaną Andersoną – ir praėjusį sezoną užbaigė su vos 30 pergalių.

Šis sezonas irgi buvo pradėtas labai blogai, tačiau sugrįžus traumuotiems žaidėjams ekipa įsibėgėjo, o neseniai nukovė net NBA čempionę „Cleveland Cavaliers“. Tai pavyko nežaidžiant A.Davisui.

Koks pastarųjų „Warriors“ ir „Pelicans“ rungtynių tarpusavio santykis? 20-1 „Warriors“ naudai.

„Mūsų tikslas yra būti atkrintamosiose varžybose. Aš kalbu visiškai atvirai, manau, esame viena iš aštuonių komandų, kovojančių dėl aštuntosios vietos“, – po pergalės prieš „Cavs“ kalbėjo „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry.

Šiuo metu „Denver Nuggets“, „Portland Trail Blazers“, „Sacramento Kings“ bei „Minnesota Timberwolves“ yra pagrindinės Naujojo Orleano krepšininkų konkurentės dėl išsvajotosios vietos atkrintamosiose.

Tačiau koks tikslas? Aštuntąją vietą Vakaruose užėmusi komanda beveik šimtu procentu žais prieš „Warriors“. Koks pastarųjų „Warriors“ ir „Pelicans“ rungtynių tarpusavio santykis? 20-1 „Warriors“ naudai. Kiek aštuntąją vietą užėmusių komandų per visą NBA istoriją yra įveikusių konferencijos lyderius? Penkios.

Negana to, kalbama, kad 2017 metų NBA naujokų birža bus viena geriausių istorijoje. Analitikai skaičiuoja, kad šioje biržoje lygą gali papildyti bent dešimt ateities žvaigždžių.

Kodėl negavus gero naujokų biržos šaukimo, kuris sustiprintų komandą? A.Davisas, praėjusios biržos naujokas Buddy Hieldas, Tyreke'as Evansas ir Jrue Holiday'us jau sudaro tikrai neblogą komandą. Tiesa, pastarųjų dviejų sutartys po sezono baigiasi, tad sumaišties yra dar daugiau.

„Mes visi norime laimėti. Turime susikoncentruoti kiekvienoms rungtynėms. Po tokios pergalės tikiu, kad galime gerai pasirodyti ir prieš „Thunder“, ir prieš „Spurs“, – kalbėjo J.Holiday'us.

Bėda ta, kad kol kas „Pelicans“ rezultatai labai šokinėja. Vieną vakarą komanda sugeba praleisti net 144 taškus nuo „Brooklyn Nets“, o kitą – be A.Daviso nukauti NBA čempionus.

Pastovumas – to labiausiai trūksta „Pelicans“, jei ekipa tikrai taikosi į aštuntąją Vakarų vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius