Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 07

Kandi kritika „Raptors“ žvaigždėms: K.Lowry ir D.DeRozanas yra šlykštūs

Buvęs NBA krepšininkas ir atšokusių kamuolių legenda Charlesas Oakley pratrūko ant dviejų Jono Valančiūno komandos draugų. Kalbėdamas su „Toronto Star“ žurnalistu Dave’u Seschuku, buvęs „Raptors“ vidurio puolėjas Jono Valančiūno komandos draugus Kyle’ą Lowry ir DeMarą DeRozaną iškoneveikė visais įmanomais žodžiais.
Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas / „Scanpix“ nuotr.

„Tai šlykštu. Džiaugiuosi, kad jie laimėjo penktadienį, tačiau toli gražu nesu tikras dėl trečių ir ketvirtų pusfinalio serijos rungtynių, – kalbėjo C.Oakley. – DeRozanas ir Lowry yra beviltiški. Jie žaidžia tragiškai. Jie meta tik tam, kad mestų.“

C.Oakley niekada nebuvo tas, kuris liežuvį laikytų už dantų, tačiau tokie jo žodžiai smarkiai peržengė ribą. Vis dėlto, kad ir kaip ten bebūtų, buvusio krepšininko žodžiai yra persunkti tiesos.

Atkrintamosiose rungtynėse K.Lowry pataikymas tesiekia 30.8 procento, o iš trijų taškų zonos jis šaudo vos 15,8 procento tisklumu. Tokis nepataikymas akivaizdžiai neigiamai paveikė jo pasitikėjimą savo jėgomis. Ne ką labiau girtis gali ir D.DeRozanas – Rytų konferencijos pusfinalyje jo pataikymas sieka 33,7 procento, iš toli – vos 16,7 procento.

„Jie turi per daug laisvės, – toliau plūdosi C.Oakley. – Manau, kad jeigu jau vienoje srityje „grybauji“, reikia bandyti kažką kito, pasistengti gynyboje, daugiau dalintis kamuoliu. Nesuprantu, kas su jais vyksta.“

Tačiau sakyti, kad K.Lowry ir D.DeRozanas nustotų atakuoti, būtų didelė klaida, žinant, jog „Raptors“ savo gretose kitų metikų nelabai ir turi. Nepaisant šių dviejų žvaigždžių negandų, jie vis tiek sulaukia daug dėmesio iš varžovų, o tai leidžia lengvus taškus pelnyti kitiems krepšininkams. Tarkim, K.Lowry atkrintamosiose vidutiniškai atlieka po 7,6 rezultatyvaus perdavimo, o kai jis nupėdindavo pailsėti ant suoliuko, Toronto klubo puolimas strigdavo.

Nors C.Oakley kritika yra teisinga, o „Raptors“ taškų mašinos pastaruoju metu žaidžia „šlykščiai“, jie vis tiek yra labai svarbi Toronto ekipos sudedamoji dalis, be kurios vargu ar būtų peržengtas net ir „Pacers“ barjeras.

Šiuo metu Rytų konferencijos pusfinalyje „Raptors“ ir „Heat“ yra iškovoję po vieną pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius