Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs žalgirietis auga NBA ir perka mašinas tėvams, bet vietoj olimpiados turi kitų planų

Isaiah Hartensteinas vis labiau patenkintas savo gyvenimu už Atlanto. Iš Kauno „Žalgirio“ į NBA kilęs vokietis žaidžia geriausią savo sezoną, bet vasarą neplanuoja prisidėti prie Vokietijos rinktinės olimpinėse žaidynėse Paryžiuje.

Isaiah Hartensteinas prieš septynerius metus bandė panaudoti Kauno „Žalgirį“ kaip pakilimo taką.

2016-2017 m. sezone tada 19-metis krepšinio talentas iš Vokietijos persikėlė į Kauną, siekdamas geriau pasirengti NBA šturmui.

213 cm ūgio vokiečio rodikliai „Žalgiryje“ per nepilną sezoną buvo kuklūs – po 1 tašką ir 0,8 atk. kamuolio Eurolygoje ir 4,7 taško bei 3,5 atk. kam. LKL.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Isiah Hartensteinas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Isiah Hartensteinas

Tačiau po sezono Kaune I.Hartensteinas buvo pašauktas NBA naujokų biržoje 43-iuoju šaukimu, o po praktikos G lygoje pateko į „Houston Rockets“.

Dabar šeštą sezoną NBA žaidžiantis vokietis pakeitė penkias komandas, bet išpildė savo svajonę.

„Man NBA visada buvo geriausias dalykas, – interviu Vokietijos „Bild“ sakė I.Hartensteinas. – Jaunystėje man tokie žaidėjai kaip Chrisas Paulas, Jamesas Hardenas ir Tysonas Chandleris buvo superžvaigždės. Augau su šiais žaidėjais, kai rinkdavausi juos žaidimams su konsole.

Galvojau, kad tokios žvaigždės nekreips dėmesio į mane, kai pateksiu į NBA. Bet nutiko priešingai. Jie priėmė mane labai gerai ir buvo draugiški man. Aš daug išmokau iš didžių žaidėjų. Todėl ir esu čia.“

„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Hartensteinas
„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Hartensteinas

Šį sezoną „New York Knicks“ gretose jis gali vadinti geriausiu.

2022 metų vasarą dvejų metų ir 16 mln. dolerių sutartį su Niujorko klubu sudaręs vidurio puolėjas pakėlė savo rodiklius – 6,9 taško ir 8,3 atkovoto kamuolio, o „Knicks“ džiaugiasi ketvirta vieta Rytuose.

„Jau anksčiau parodžiau, kad turiu potencialo. „Knicks“ pagaliau sulaukiu galimybės žaisti daug laiko. Man pavyko pagerinti rezultatus. Bet ir vasarą dirbau daug, kad tai pavyktų“, – sakė I.Hartensteinas.

Vida Press nuotr./Isaiah Hartensteinas
Vida Press nuotr./Isaiah Hartensteinas

Kol aukštaūgis džiaugiasi karjera NBA, Vokietijos rinktinė pernai be jo laimėjo pasaulio čempionato auksą pirmą kartą per šalies krepšinio istoriją.

„Tai buvo džiaugsmas, – „Bild“ paklaustas, ar jautė daugiau džiaugsmo, ar nusivylimo, nes pats ten nebuvo, atsakė I.Hartensteinas. – Visiems buvo aišku, kodėl nežaidžiu. Man yra kiek kitaip: man NBA visada yra Nr.1, taip aš galiu pasirūpinti savo šeima. Tai visada buvo mano svajonė. Ankstesniais metais buvau ir traumuotas, paskui turėjau įrodinėti savo pajėgumą Amerikoje per pirmuosius kelerius metus – taip vis nepavykdavo atvykti į rinktinę. Bet viskas turi sutapti. Suprantu ir vaikinus, kurie pastaruoju metu visada žaidžia rinktinėje.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vokiečių džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vokiečių džiaugsmo akimirkos

Panašu, kad I.Hartensteinas praleis dar vieną vasarą be rinktinės.

Su savo sužadėtine Kourtney Kellar vasarą jis laukiasi berniuko. Moteris, buvusi Teksaso valstijos Mis, jau perka vaikiškus daikčiukus.

Vaiko gimimas yra viena priežasčių, kodėl I.Hartensteinas nepanoro įsipareigoti Vokietijos rinktinės treneriui Gordonui Herbertui dėl olimpinių žaidynių.

„Nenoriu forsuoti savęs. Komanda, tapusi pasaulio čempione, žais ir olimpinėse žaidynėse. Nedaug kas pasikeis. O galiausiai aš tapsiu tėvu vasarą. Aišku, kaip sportininkas noriu būti olimpiados dalimi. Tačiau šiuo metu matau, jog tai nelabai tikėtina. Tačiau aš gražinsiu kai ką Vokietijos krepšiniui. Mano planas yra ateityje reguliariai rengti jaunimo treniruočių stovyklas.“

Vida Press nuotr./Isaiah Hartensteino žmona Kourtney Kellar
Vida Press nuotr./Isaiah Hartensteino žmona Kourtney Kellar

Naudingiausiu pasaulio čempionato žaidėju tapęs Dennisas Schroederis yra užsiminęs, kad karjeros pabaigoje norėtų sužaisti už savo gimtojo Braunšveigo komandą.

Kvakenbriuko „Artland Dragons“ klube, kuriame žaidė ir jo tėvas, užaugęs ir iš ten į „Žalgirį“ išvykęs I.Hartensteinas tokių planų neturi.

„Man NBA yra Nr.1, – pabrėžė jis. – Vokietijoje aš įsivaizduoju labiau save valdant klubą kažkuriame gyvenimo etape. Tai būtų šaunu – galėčiau atiduoti kažką atgal.“

Dabar jis daug dėmesio skiria šeimai.

Parodęs savo gimtąjį Kvakenbriuką I.Hartensteinas pritaria savo amerikietės žmonos norui pramokti vokiškai, kad šia kalba galėtų šnekėtis šeimoje.

Vida Press nuotr./Isaiah Hartensteino žmona Kourtney Kellar
Vida Press nuotr./Isaiah Hartensteino žmona Kourtney Kellar

Krepšininko tėvas Florianas gyvena tame pačiame apartamentų komplekse.

„Esu jam labai dėkingas, jis daug dėl manęs padaro. Treniravo mane visą gyvenimą – net ir dabar. Jis gyvena virš manęs, daro man valgyti, vežioja visur. Mūsų santykiai yra kažkas ypatinga. Nedaug žmonių turi tokius tėvo-sūnaus santykius“, – sakė I.Hartensteinas.

Neseniai jis nupirko automobilį savo tėvui. Paklaustas, ar rengiasi ką dovanoti savo amerikietei motinai, I.Hartensteinas nusijuokė: „Mamai visada pirmenybė. Ji gavo automobilį per mano antruosius metus NBA. Tėtis turėjo šiek tiek palaukti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius