Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusi NBA žvaigždė: „Lyga sušvelnėjo, kad prisitaikytų prie užsieniečių“

Buvusi NBA lygos žvaigždė Gilbertas Arenas vėl atsidūrė dėmesio centre, sukėlęs tikrą diskusijų audrą aštria nuomone.
Gilbertas Arenas
Gilbertas Arenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Agentu nulis“ geriausiais savo karjeros metais dėl marškinėlių numerio vadintas amerikietis įsitikinęs, kad NBA lyga pasikeitė dėl to, kad prisitaikytų prie užsieniečių.

„NBA panaikino agresiją. Tam, kad atidarytų duris Eurolygai, nes kai jie čia atvyko pirmą sykį, jiems čia buvo per sunku. Jie čia nepritapo. Galiausiai, lyga sušvelnino taisykles. Ir padarė tai ne dėl amerikiečių, o dėl atvykstančių užsieniečių“, – savo tinklalaidėje dėstė G.Arenas.

You go to college to learn defense. What college do Europeans go to? They have no athleticism. They have no speed, no jumping ability. They are a liability on defense. They are 150 Euros in the league today… name the top defenders. None! Just Rudy [Gobert] and the Greek Freak. Other than that, they are offensive players.”

„Tai – ne mūsų žaidimo stilius. Perdavimai, tritaškiai, įkirtimai – tai europietiškai žaidimo stilius. Kerti po krepšiu, pritrauki gynybą ir nusimeti kamuolį prie tritaškio linijos“, – tęsė 42-ejų amerikietis, karjerą baigęs 2013-iaisiais.

„NBA dabar yra tritaškių mėtymo lyga, nes ji kopijuoja europiečius, – kalbėjo G.Arenas, socialiniuose tinkluose sulaukdamas ir daug prieštaraujančių nuomonių. – Pamenate, kaip buvo stumiama „globalaus žaidimo“ idėja? Kaip jie galėjo padaryti šį žaidimą globalų, jei atvykėliams šia buvo per sunku? Jie turėjo ieškoti išeičių.“

Pasak amerikiečio, europiečiai kalti dėl suprastėjusios NBA gynybos, skaičiuojančios rezultatyvumo rekordus.

„Atsikratykite visų europiečių. Norėdamas išmokti gintis, keliauji į NCAA. Ką daro europiečiai? Jie nėra atletiški. Neturi greičio, šuolio. Jie – pažeidžiami gynyboje. Šiandien NBA lygoje yra 150 europiečių... Įvardinkit man geriausius gynyboje. Nė vienas! Tik Rudy (Gobert'as) ir Giannis Antetokounmpo. Visi kiti yra puolimo žaidėjai“, – teigė G.Arenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius