-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 05

Buvusio NBA žaidėjo vingiai – po gilių nuopuolių tapo soc. tinklų žvaigžde

Sėdėdamas Manhatano kavinėje po savo naujojo šou filmavimo Rexas Chapmanas pripažįsta, kad šiuo metu gyvena tarsi sapne. Tačiau po karjeros NBA išpopuliarėjęs amerikietis kuklinasi savo naujosios šlovės. „Dėl to jaučiuosi nepatogiai“, – sakė 12 metų NBA žaidęs R.Chapmanas, kurį dabar tviteryje seka per milijoną žmonių visai ne dėl krepšinio.
Rexas Chapmanas
Rexas Chapmanas / New York Times nuotr.

R.Chapmanas, buvęs taikliarankis NBA krepšininkas, pastaraisiais metais žinomas kaip tviterio žvaigždė, pirmadienį debiutavo CNN laidoje.

Šioje laidoje, pavadintoje tiesiog „Rex Chapman“, kalbama apie įvairias klaidas ir iššūkius, su kuriais gyvenime susiduria žmonės. Per gilų bėdų liūną yra tekę braidyti ir 54 metų R.Chapmanui, dabar jis, kalbėdamas tokiomis temomis, tikisi pasaulį padaryti geresnį. Arba, kaip pats sako, pabandyti tai padaryti.

R.Chapmanas Londone kalbino lietuviškų šaknų turintį garsų JAV aktorių Jasoną Sudeikį, NBA puolėją Keviną Love'ą šnekino Klivlande, aktorių Beną Stillerį – Niujorke, paralyžiuotą amerikietiškojo futbolo žaidėją Ericą LeGrandą – Naujajame Džersyje. Kita jo pašnekovė bus komikė ir rašytoja Amber Ruffin. Dėl ko čia jaustis nepatogiai?

„Žmonės svajoja apie tokį darbą, – sakė R.Chapmanas, kurio ūgis (193 cm), plika galva ir šviesiai mėlyni akiniai paverčia jį dar labiau charizmatišku. – Jie svajoja vesti pokalbių šou.

Bet aš nesu tikras, ar to nusipelniau.“

Jis stengėsi paaiškinti. „Esu perėjęs per kai kuriuos dalykus. Kovojęs su tam tikrais dalykais. Ir, uch, – jo balsas sudreba. – Aš turiu keturis vaikus.

Sėdėti čia ir kalbėtis yra lengviau nei dauguma tų pokalbių, kokių esu patyręs su savo vaikais.”

NBA aikštėse uždirbo 40 mln., bet juos iššvaistė

Jo sūnus ir trys dukros – Zeke'as, Caley, Tatum ir Tyson – dabar yra nuo 21 iki 29 metų amžiaus. „Nėra nė dienos, per kurią nepagalvočiau, kad esu juos nuvylęs“, – pripažino R.Chapmanas.

Jaunystėje jis anksti šovė į krepšinio orbitą, tapęs Kentukio universiteto komandos žvaigžde, pašauktas NBA naujokų biržoje 8-uoju šaukimu („Charlotte Hornets“) ir užsivilkęs JAV rinktinės aprangą.

NBA jis žaidė 12 sezonų, rungtyniavo „Hornets“, „Washington Bullets“ (dabar – „Wizards“), „Miami Heat“ ir „Phoenix Suns“.

Jau per pirmąjį sezoną Šarlotėje jis rinko po 16,9 taško NBA varžybose, dukart dalyvavo NBA „All-Star“ dėjimų į krepšį konkurse, žaisdamas Vašingtone pateko ir į pagrindines „All-Star“ rungtynes, o persikėlęs į „Sun“ susidraugavo su treneriu Danny Ainge'u, kuris vertino R.Chapmaną dėl protingai žaidžiamo krepšinio.

Traumos paspartino anksčiau baigti karjerą, per kurią jis sužaidė 666 rungtynes NBA, rinko po 14,6 taško ir uždirbo apie 40 mln. dolerių.

Tačiau dėmesys ir sėkmė atnešė ne tik šviesius potyrius.

Kai jam buvo 10 metų, R.Chapmanas metė plaukimą, kai kiti vaikai pasišaipė iš jo „Speedo“ ekipiruotės. Kai buvo 15-os metų ir jau spindėjo mokykloje krepšiniu, kitos mokyklos vaikinai sustabdė jį parduotuvėje, paprašė autografo, o tada iškart jį suplėšė jaunojo krepšininko akivaizdoje.

Meilė ir sėkmė vedė ir į skausmą. Po kai kurių traumų ir operacijų jis tapo priklausomas nuo opioidų, kurie papildė jo ilgai besitęsusią ydą lošimams.

Pasitraukęs iš krepšinio R.Chapmanas krito dar giliau. Jis iššvaistė visus pinigus. Sulaukęs 40-ies, pridavinėjo daiktus ir baldus, kad gautų grynųjų pinigų. Jo žmona Bridger išsiskyrė su juo 2012 metais.

Savo priklausomybės įkarštyje R.Chapmanas vartojo maždaug po 10 „OxyContin“ ir po 40 „Vicodin“ piliulių, kramtydamas jas, kad jos greičiau suveiktų kraujotaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius