Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13

Buvusio žalgiriečio karjera NBA gali baigtis kalėjime

2015 metais buvęs Kauno „Žalgirio“ bei dabartinis „Sacramento Kings“ įžaidėjas Ty Lawsonas buvo nubaustas už tai, kad vairavo išgėręs. Tuomet teismas jam laisvės atėmimo bausmės nepaskyrė, o vietoje to jis privalėjo pavyzdingai laikytis įstatymų bei atlikti 48 valandas viešųjų darbų. Krepšininkas nesilaikė jam nurodytų taisyklių, todėl kovo 22-ąją gali būti pasodintas į kalėjimą.
Ty Lawsonas
Ty Lawsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

T.Lawsonas nuo praėjusio rugsėjo mėnesio tris kartus turėjo būti tikrinamas dėl alkoholio vartojimo ir arba šio testo neišlaikė, arba į jį neatvyko. Jis iki šiol taip ir neatliko 48 valandų viešųjų darbų, todėl jam teisme reikės gerokai pasistengti, jog įtikintų teisėją, kad yra vertas būti laisvėje.

Problematiškasis įžaidėjas taip gali ir baigti savo NBA karjerą, nes keletas komandų jam jau suteikė antrąjį bei trečiąjį šansus, tačiau jis niekaip nedemonstruoja gero žaidimo.

Kovo 22-ąją T.Lawsonas gali būti pasodintas į kalėjimą, o vėliau jokia komanda greičiausiai jam jau sutarties nebesiūlys.

T.Lawsonas policijos buvo pričiuptas ne kartą, tačiau labiausiai įkliuvo 2015-ųjų sausio 23-iąją. Tuomet rezultatyviausias „Nuggets“ krepšininkas viršijo greitį, o sustabdytas vos galėjo prakalbėti, nes buvo išgėręs. 55 km/h zonoje krepšininkas važiavo beveik 100 km/h greičiu.

2015-ųjų lapkritį įvykusiame teisme T.Lawsonas prisipažino esąs kaltas, todėl prokurorai jam kelis buvusius kaltinimus atmetė. Jau 2016-aisiais krepšininkui grėsė iki 180 dienų laisvės atėmimo bausmė, tačiau jo advokatui Harvey Steinbergui pavyko susitarti.

Šarūno Bulotos / 15min nuotr./Ty Lawsonas
Šarūno Bulotos / 15min nuotr./Ty Lawsonas

Tačiau T.Lawsonas niekada nesibaimino, kad pateks į kalėjimą. Sykį areštuotas 2015 sausį, jis vėl buvo pagautas tų pačių metų liepą. Sunku patikėti, kad 2015–2016 m. sezone 12,4 mln. JAV dolerių uždirbęs žaidėjas neranda pinigų taksi arba „Uber“ paslaugoms.

„Tu eini labai prastu keliu. Aš žinau, kad esi nusikaltęs praeityje“, – tuomet teigė teisėja Olympia Fay.

Kovo 22-ąją T.Lawsonas turės paruošti rimtų argumentų, kad įrodytų, jog nusipelnė likti laisvėje. Jis greičiausiai ir vėl prisipažins esąs kaltas ir turės prašyti teisėjos O.Fay, kad ji jam suteiktų dar vieną šansą.

O „Kings“ nuolat seka šią situaciją bei gali tapti paskutine T.Lawsono karjeros stotele. Įžaidėjas labai nesėkmingai bandė pritapti „Rockets“ bei „Pacers“ gretose, o šiemet Sakramente per 25 minutes žaidimo renka 9 taškus ir 5 rezultatyvius perdavimus per rungtynes.

Šiemet jis uždirba lygos minimumą (1,3 mln. JAV dolerių), nors praėjusiais metais jo alga siekė 12,4 mln.

T.Lawsonas tikėjosi šiemet suspindėti ir vasarą gauti didesnę sutartį, tačiau panašu, jog jo dienos NBA gali būti suskaičiuotos.

Jeigu krepšininkui sprendimas bus nepalankus, tai tam tikrų veiksmų gali imtis ir NBA vadovai, o tai jau garantuotai baigtų jo karjerą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

T.Lawsonas kurį laiką rungtyniavo ir Lietuvoje. NBA lokauto metu 2011-aisiais jis vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius