Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 04

„Cavaliers“ serijoje su „Raptors“ išsitraukė netikėtą ginklą

Lietuvio Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ klubas po pirmųjų dvejų rungtynių su „Cleveland Cavaliers“ serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-2, o praėjusią naktį itin prastai pasirodė DeMaras DeRozanas. Gynėjas pataikė vos 2 metimus iš 11, o tokį pasirodymą smarkiai įtakojo labiau dėl savo puolimo žinomas J.R. Smithas.
JR Smithas
JR Smithas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po rungtynių J.R.Smithas neslėpė džiaugsmo savo pasiekimu ir žurnalistams pabrėžė kėlinuką, kuriame D.DeRozanas pirmą kartą pasižymėjo iš žaidimo.

„Ketvirtame“, – laimingas teigė krepšininkas, kuris žinojo, jog prieš jam atsisėdant poilsio, D.DeRozanas buvo prametęs visus devynis metimus ir savo vieną tašką pelnė nuo baudų metimo linijos.

Šį sezoną neretai pasitaikė rungtynių, kai J.R.Smithas nebuvo pastebimas puolime, o praėjusią naktį jis pelnė vos 6 taškus. Tačiau tuomet jis ir likdavo mažai prisidėjęs prie savo ekipos pergalės, bet šį kartą daugiau dėmesio skyrė gynybai ir ją laikė svarbesne užduotimi.

„Jis tikrai negauna tiek metimų, kiek norėtų, – atskleidė Kyrie Irvingas. – Tačiau nuo pat serijos pradžios jis labai susikaupęs analizuoja Toronto ekipos žaidimą puolime.“

L.Jamesas atkrintamosiose varžybose kol kas renka 34,2 taško, atkovoja 9,2 kamuolio, atlieka 7,3 rezultatyvaus perdavimo, perima 2,7 kamuolio ir blokuoja 1,8 metimo per rungtynes. Nėra svarbesnio faktoriaus „Cavaliers“ žaidime nei „karaliaus“ pasirodymas, tačiau iš karto po jo tikrai galima įvardinti J.R.Smitho pastangas gynyboje.

Negana to, J.R.Smithas antroje serijoje iš eilės dengia geriausią varžovų krepšininką, o tai reiškia, kad L.Jamesas turi daugiau jėgų terorizuoti varžovų krepšį puolime.

„Norėjome, kad LeBronas galėtų laisviau jaustis aikštėje, todėl gynyba prieš Paulą George'ą praėjusioje serijoje buvo patikėta J.R., – pasakojo vyriausiasis treneris Tyronnas Lue. – Tai leido LeBronui ilgiau būti aikštėje ir žaisti greitesniu tempu. Visa tai yra J.R.Smitho dėka.“

D.DeRozanas reguliariajame sezone rinko po 27,3 taško, o iš žaidimo atakavo 46,9 proc. taiklumu. Tuo tarpu serijoje su „Cavaliers“ Toronto ekipos krepšininkas pelno vos po 12 taškų per susitikimą ir krepšį atakuoja 33 proc. taiklumu.

„Tai geriausi atakuojantys gynėjai Rytų konferencijoje, – teigė L.Jamesas. – J.R. priėmė jam duotą iššūkį, o jis žino, kad gynyboje jam tikrai padės visa komanda. Jis yra puikus krepšininkas abejose aikštės pusėse, o šiemet jis lėtai įsibėgėjo puolime tik dėl patirtų traumų. Manau, kad jis jau sugrįžo į optimalią sportinę formą.“

D.DeRozanas reguliariajame sezone per rungtynes vidutiniškai prie baudų metimo linijos stodavo 8,3 karto, o per pirmąsias dvejas rungtynes jis metė vos 8 baudų metimus. Viena pagrindinių užduočių J.R.Smithui yra neleisti savo tiesioginiam oponentui rinkti lengvų taškų nuo šios žymos.

„Visiškai nesirūpinu J.R.Smitho žaidimu puolime, kol jis taip rungtyniauja gynyboje, – ramiai aiškino T.Lue. – Per minutės pertraukėles jis dažnai ateina ir yra užsidegęs puikiai rungtyniauti gynyboje.“

Net „Raptors“ treneris Dwane'as Casey pripažino, kad su tokiu D.DeRozano žaidimu jo klubas neturi jokių šansų:

„Atvirai, tai be didesnio jo indėlio niekaip nelaimėsime.“

„Cavaliers“ serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2:0, o trečiosios serijos rungtynės įvyks Toronte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius