-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 05

„Celtics“, „Bulls“, „Lakers“ – ar NBA dinastijai priklauso ir „Golden State Warriors“?

Stephenas Curry ir treneris Steve'as Kerras nuolat kartoja, kad su „Golden State Warriors“ jie nori sukurti kažką ypatinga ir ilgaamžiška – kad komanda varžytųsi dėl NBA čempionų žiedų metai po metų.
"Warriors" taikosi į trečią titulą per ketverius metus – taip komanda priartėtų prie kitų NBA dinastijų.
"Warriors" taikosi į trečią titulą per ketverius metus – taip komanda priartėtų prie kitų NBA dinastijų. / „Scanpix“ nuotr.

LeBronas Jamesas savo varžovus NBA finale laiko viena geriausių komandų per visą istoriją.

Jos metraščiuose „Warriors“ įsispaus dar tvirčiau, jei laimės trečią titulą per ketverius metus. Tai jau dinastijos apraiška. Be to, ši dinastija neturi pabaigos ženklų bent jau artimiausiu metu. Tęsdama titulų medžioklę, „Warriors“ ras savo vietą istorijoje.

„Kaip NBA fanas vis užmetu akį į sąrašą klubų, kurie dominavo lygoje ilgus etapus“, – sakė S.Curry.

„Warriors“ bando prisigretinti prie didžiųjų NBA klubų – tokių, kaip „Boston Celtics“ su Billu Russellu, arba „Chicago Bulls“ su Michaelu Jordanu.

„Los Angeles Lakers“ didžiuojasi trimis etapais – 1950-ųjų su George'u Mikanu, 1980-ųjų su Kareemu Abdul-Jabbaru ir Magicu Johnsonu bei prieš beveik dvi dešimtis metų dominavusia ekipa su Shaquille'u O'Nealu ir Kobe Bryantu. Pastaroji „Lakers“ laimėjo tris žiedus per ketverius metus.

„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas
„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas

„Warriors“ iki tokio pasiekimo tetrūksta dviejų pergalių – ji pirmauja 2-0 prieš „Cleveland Cavaliers“, finalo serijai iki keturių pergalių persikeliant į Klivlandą, kur trečiadienį vyks trečiasis mačas.

„Paklausykite: „Golden State“ yra viena geriausių komandų, prieš kurią man yra tekę žaisti. Tai vienas geriausių klubų, kada nors gyvavusių“, – pabrėžė L.Jamesas, žaidžiantis aštuntajame finale iš eilės ir ketvirtajame paeiliui prieš „Warriors“.

S.Curry, taikliarankis Klay Thompsonas, kovingasis Draymondas Greenas ir 2015 metų finalo naudingiausias žaidėjas Andre Iguodala – visi yra žaidę „All Stars“ rungtynėse, o prie jų prieš dvejus metus, kai „Cavaliers“ buvo pavykę atimti titulą iš Oklando klubo, dar prisidėjo Kevinas Durantas, perėjęs iš „Oklahoma City Thunder“.

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

„Žiūrite į juos ir matote keturis žaidėjus, kurie pateks į Šlovės Muziejų: Klay, Dray, Stephas, KD. Finalų MVP pas juos žengia į aikštę nuo atsarginių suolo, – kalbėjo L.Jamesas apie A.Iguodalą, kuris po traumos turėtų sugrįžti į finalo seriją. – Nežinau, kurioje mano knygos vietoje jie atsidurs, bet tai bus garbingas skyrius.“

Ne visi pasiruošę karūnuoti „Warriors“ kaip dinastiją. Net ir šių metų titulo kai kuriems bus per mažai.

„Nesakyčiau, kad tai dinastija, jie labiau yra dešimtmečio komanda, – sakė Gary Paytonas, ilgametis „Seattle SuperSonics“ gynėjas, NBA žaidęs 17 sezonų iki 2007-ųjų. – Taip jau yra. Jie eina savo keliu. Tačiau dinastija yra Michaelas Jordanas ir jo komanda, laimėjusi šešis titulus. Štai kas yra dinastija. „Golden State Warriors“ laimėtų tris iš keturių.“

„Scanpix“ nuotr./NBA legendos – Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./NBA legendos – Michaelas Jordanas

„Warriors“ iškovojo pirmąjį savo titulą per 40 metų istoriją 2014-2015 metų sezoną, kai Steve'as Kerras ėjo pirmuosius metus trenerio pareigose. Bet 2016 metais apginti titulo nepavyko.

Ch.Barkley: „Neturime jokių dinastijų. Daug metų praėjo nuo tada, kai turėjome dinastiją“.

TNT analitikas, buvęs krepšininkas Charlesas Barkley mano, kad dinastija ir „Warriors“ yra du skirtingi diskusijų objektai.

„Neturime jokių dinastijų. Daug metų praėjo nuo tada, kai turėjome dinastiją, – pareiškė Ch.Barkley. – „Bulls“ laimėjo šešis kartus, „Spurs“ laimėjo penkis. Buvo tikrai gerų komandų. Man vienintelė dinastija yra „Spurs“. Jie buvo puikūs pastaruosius 20 metų. „Warriors“ nelaimės. Du titulai per ketverius metus nėra dinastija.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Charlesas Barkley
AFP/„Scanpix“ nuotr./Charlesas Barkley

„Warriors“ turi tikslų didingai įžengti į naują areną, kuri atvers duris 2019 metų vasarą San Fransiske. Jei viskas eis pagal planą, Oklando „Oracle Arena“ komandai kitas sezonas bus paskutinis.

B.J.Armstrongas, laimėjęs titulus su M.Jordanu Čikagos klube 1991-1993 metais, mano, kad „Warriors“ taip pat taptų dinastija, jei pridėtų dar vieną titulą.

„Jie jau prie pat, – sakė B.J.Armstrongas. – Jie yra aukščiausiame lygyje, visi tie, kurie yra žaidę ar išmanantys krepšinį, suvokia, kaip tai yra sunku. Patekti į finalą keturis kartus ir turėti galimybę laimėti tris sykius – šie faktai kalba patys už save.

Jei jie laimės ir šįkart, jie įsiterps tarp dinastijos kalibro komandų.“

„Scanpix“ nuotr./NBA legendos – Magicas Johnsonas.
„Scanpix“ nuotr./NBA legendos – Magicas Johnsonas.

S.Curry prisimena ir kitokią patirtį. „Warriors“ laimėjo tik 26 rungtynes per jo pirmąjį sezoną lygoje 2009-2010 m. Dar po dviejų sezonų buvo tik 23 pergalės. Tačiau jų skaičius augo kasmet.

30-metis krepšininkas dabar didžiuojasi tapęs pokyčių dalimi, dukart naudingiausiu NBA pirmenybių žaidėju.

„Mes žengėme mažais žingsneliais iki 2015-ųjų, kai laimėjome pirmąjį titulą, – sakė S.Curry. – Būti ilgamečiu žaidėju ir matyti, kaip pasiekiame šį etapą kasmet – ir tai padarome su vaikinais, su kuriais būnu kasdien, nuo Bobo Myerso iki trenerių štabo ir vadovybės. Transformacija ir visos detalės – kai tiek pasakyta ir padaryta, aš kartais tiesiog noriu prisėsti ir visa tai iš širdies įvertinti. Nuo pradžios iki pabaigos.“

VIDEO: „Atsarginiai“: NBA superfinalo pradžia, įtūžęs L.Jamesas ir užtikrintai ant suolo atsidūręs J.R.Smithas
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius