Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 26

„Chicago Bulls“ talentas nebenori išvykti, kai atkeliavo Artūras Karnišovas

„Chicago Bulls“ krepšininkas Lauri Markkanenas buvo tiek nusivylęs, kad norėjo palikti komandą. Tačiau NBA klubo suomio nusiteikimas apsivertė aukštyn kojomis, kai Čikagos komandoje pradėjo dirbti Artūras Karnišovas.
Lauri Markkanenas
Lauri Markkanenas / „Scanpix“ nuotr.

L.Markkanenas nebuvo patenkintas savo trečiuoju sezonu Čikagoje.

Suomijos krepšinio talento svarbiausi rodikliai liko solidūs – po 14,7 taško ir 6,2 atkovoto kamuolio. Tačiau jie buvo prastesni nei pirmojo ir antrojo sezono, kai 2017 metais septintuoju NBA naujokų biržoje pašauktas suomis galingai startavo NBA pirmenybėse.

Per trečią sezoną smuktelėjo ne tik aukštaūgio rezultatyvumas, bet ir pataikymas krito iki 42,5 proc. metimų ir 34,4 proc. tritaškių.

„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas
„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas

Neguodė ir komandos rezultatai – „Bulls“ krepšininkai tikėjosi proveržio, bet trenerio Jimo Boyleno sistemos neveikė taip gerai, kaip tikėjosi.

Prieš pandemiją „Bulls“ rikiavosi 11-oje Rytų konferencijos vietoje su 22 pergalėmis ir 43 pralaimėjimais, o Čikagos „Sun Times“ pranešė, kad L.Markkanenas jaučiasi nelaimingas ir nori palikti klubą, jei permainų nebus.

Viskas apsivertė per pandemiją, kai Čikagos klubas atleido Garą Formaną, nustūmė į kitą poziciją Johną Paxsoną, o nauju komandos vadovu pakvietė Artūrą Karnišovą.

Pranešama, kad „Bulls“ žaidėjai liko sužavėti pasikeitimais, kurie padėtų komandai tapti laiminčia. Pasikeitė ir L.Markkaneno nuostata.

„Jų darbas kalba pats už save, – apie naujus vadovus sakė Suomijos krepšininkas per interviu savo šalies tinklalaidėje. – Negaliu apibūdinti, koks esu pakylėtas.“

Dabar jis patikino, jog norėtų likti Čikagos klube ilgiau.

„Noriu likti Čikagoje ir pratęsti sutartį, ne klausimų. Myliu šį miestą“, – sakė L.Markkanenas.

23 metų 213 cm ūgio krepšininko naujoko sutartis su „Bulls“ galios dar vieną sezoną.

L.Markkanenas pridūrė, jog nepaisant to, kad Čikagos komanda nebeturi galimybių patekti į atkrintamąsias kovas, jis norėtų, kad šis sezonas būtų pratęstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius