Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 08

D.Lillardą ir „Blazers“ Jutoje paskandino grubi teisėjų klaida, kurios epicentre – R.Gobert'as

Įspūdingą atkarpą žaidžiantis Damianas Lillardas surengė dar vieną fantastišką pasirodymą ir pelnė 42 taškus. Įžaidėjas buvo arti to, kad galėtų pasigirti išplėšęs ir pratęsimą, bet lemiamam jo dvitaškiui kelią į krepšį ir statistinį protokolą užkirto ne tik varžovai, bet ir teisėjų brigada, padariusi grubią klaidą ir nulėmusi „Portland Trail Blazers“ (24-29) pralaimėjimą prieš „Utah Jazz“ (33-18) – 114:117 (38:32, 34:26, 17:30, 25:29).
Damianas Lillardas
Damianas Lillardas / „Scanpix“ nuotr.

Donovanas Mitchellas likus 19,5 sek. pataikė dvitaškį ir išvedė „džiazmenus“ į priekį, bet svečiai iš Portlando dar turėjo laiko savo atsakymui.

Iniciatyvos ėmėsi geriausias pastarųjų dviejų savaičių Vakarų konferencijos krepšininkas D.Lillardas.

Jis be didesnių problemų prasiveržė link krepšio ir atliko metimą, tačiau kamuolį, jau atsimušusį nuo lentos, numušė „Jazz“ bokštas Rudy Gobert'as.

Nors tiek pačiam D.Lillardui, tiek visai „Blazers“ komandai, tiek ir rungtynes komentavusiems komentatoriams buvo aišku, kad prancūzas pažeidė taisykles, arbitrai rungtynių nestabdė ir užfiksavo ne lanko taisyklės pažeidimą, o Gary Trento pražangą prieš Bojaną Bogdanovičių.

Šis pataikė vieną baudos metimą, o deperatiškas Calebo Swanigano tritaškis su sirena jau buvo netaiklus.

Įniršęs D.Lillardas po mačo iš karto bandė pulti prie teisėjų, tačiau jį apsikabinęs sulaikė vienas iš trenerio Terry Stottso asistentų.

Pyktį Portlando ekipos žvaigždė liejo ir po kurio laiko. „Trail Blazers“ rungtynių reporteris Casey Holdahlas tikino, jog tokio įniršusio D.Lillardo jis dar nėra matęs.

„Pažįstu jį dar nuo treniruočių, vykusių dar prieš naujokų biržą. Aš niekada, NIEKADA nesu matęs jo tokio pikto, koks jis buvo rūbinėje po rungtynių. Tiesiog tyras, nesuvaidintas pyktis“, – rašė amerikietis.

Įdomu tai, kad R.Gobert'as panašių incidentų epicentre atsiduria jau ne pirmą kartą.

Prieš mėnesį prancūzas galimai neleistinai blokavo ir lemiamą „New Orlean Pelicans“ puolėjo Brandono Ingramo metimą.

Dar anksčiau, pasaulio čempionate Kinijoje, R.Gobert'as skandalingai numušė nuo lanko Jono Valančiūno mestą kamuolį, kartu ne pagal taisykles sudrebindamas ir lanką.

„Jazz“: Bojanas Bogdanovičius 27 (8/10 dvit.), Mike'as Conley 18, Donovanas Mitchellas (6/16 metimai, 7 rez. perd.) ir Rudy Gobert'as (7/9 dvit., 14 atk. kam.) po 16, Joe Inglesas 14, Jordanas Clarksonas 13.

„Trail Blazers“: Damianas Lillardas 42 (8/16 dvit., 8/14 trit., 6 rez. perd.), C.J.McCollumas 27 (5/10 trit.), Gary Trentas 16 (2/8 trit.), Mario Hezonja 11.

Kitų praėjusios nakties NBA rungtynių rezultatai:

„Washington Wizards“ 119:118 „Dallas Mavericks“

„Boston Celtics“ 112:107 „Atlanta Hawks“

„Oklahoma City Thunder“ 108:101 „Detroit Pistons“

„Sacramento Kings“ 105:97 „Miami Heat“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius