-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20

D.Motiejūno minutės neišgąsdino: „Aš suaugęs vyras – suprantu, kad nežaidžiau 6 mėnesius“

Donatas Motiejūnas solidžiai debiutavo „New Orleans Pelicans“ gretose surinkdamas 11 taškų, tačiau, kaip greitai paaiškėjo, tai buvo geriausios lietuvio rungtynės naujoje komandoje. 26-erių puolėjas greitai pajuto ilgos žaidybinės praktikos trūkumo padarinius. Bet per trejas pastarąsias NBA rungtynes vos po 6 minutes pasireikšti gavęs aukštaūgis nenuogąstauja: „Kasdien jaučiuosi vis geriau ir geriau.“
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Stopkadras

„Aš – suaugęs vyras. Suprantu, kad nežaidžiau šešis mėnesius, – atviravo sausio pradžioje į Naująjį Orleaną atvykęs D.Motiejūnas. – Kol kas viskas pakankamai gerai. Ieškau savo vaidmens, savo laiko, kur galėčiau prisidėti prie komandos žaidimo. Tiesiog sunkiai dirbu ir bandau būti pasiruošęs, kai manęs prireiks.“

Patikslinus Donatą, jis iš viso nerungtyniavo 255 dienas, arba 8,5 mėnesio. Tai – laikotarpis, po kurio kiekvienam krepšininkui reikia įsivažiuoti ne tik techniškai, bet daugiausia fiziškai. Ir pernai grįžęs po nugaros operacijos D.Motiejūnas užtruko, kol pagavo tą intensyvų rungtynių tempą.

„Iš šalies krepšinis galbūt gali pasirodyti lėtas, bet iš tikrųjų jis yra toks greitas. Todėl jaučiasi tas nežaidimas. Reikia laiko vėl apsiprasti. Bet jaučiuosi vis geriau su kiekviena diena“, – patikino D.Motiejūnas, pridūręs, kad individualiai dar dirba su „Pelicans“ asistentais ir pastangos po truputį atsiperka.

Iš šalies krepšinis galbūt gali pasirodyti lėtas, bet iš tikrųjų jis yra toks greitas. Todėl jaučiasi tas nežaidimas.

Per šešerias rungtynes su „Pelicans“ apranga D.Motiejūnas gavo pasireikšti vid. po 12 minučių, rinko 3,2 taško, atkovojo 2,7 kamuolio ir atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Jam dar reikia apsiprasti Naujajame Orleane ir su savo vaidmeniu, ir taiklumu. Žaidimo metu tikslą kol kas pasiekė tik 33 proc. D-Mo metimų.

Per statistiką labiausiai kirto mačas su „Brooklyn Nets“, kai lietuvis prametė visus 7 metimus.

Tačiau tos rungtynės su „Boston Celtics“, kuriose per 20 minučių jis pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, byloja apie D.Motiejūno potencialą svariai prisidėti prie „Pelicans“ žaidimo.

„Kol laimime, visi turėtų būti patenkinti, – šypsojosi D.Motiejūnas. – Aš dirbu su savo žaidimu. Kur mane mato aikštėje, ten aš būsiu pasiruošęs įnešti indėlį. „Pelicans“ sistema man nėra svetima. Žaidžiau Hjustone, kur irgi turėjome daug metikų. Čia aš irgi galiu atrasti laisvus metikus. Jei visi jie gaus kamuolius, visi būsime laimingi. O jei būsiu laisvas aš – mesiu.“

VIDEO: Donato Motiejūno debiutas „Pelicans“ gretose

D.Motiejūnui jau teko pažaisti kartu su viena didžiausių NBA žvaigždžių Anthony Davisu, kuris renka vid. 28,8 taško ir atkovoja 12,1 kamuolio. Dalindamasis su juo laiką, lietuvis žaidžia tai „centru“, tai sunkiuoju krašto puolėju. Kaip sakė pats, tai priklauso nuo trenerių plano.

Bet aukštaūgį sužavėjo 23 metų amerikiečio talentas.

„Jo gebėjimas pataikyti iš vidutinio nuotolio neįtikėtinas. Taip, kaip jis pataiko, leidžia jam lengviausiai sumesti po 30 taškų. Jis puikus jaunas žaidėjas. Ir gynyboje jis turi nuostabių įgūdžių“, – A.Davisą liaupsino D.Motiejūnas.

Stebėdami D.Motiejūno sugrįžimą į NBA krepšinį lietuviai turėtų būti kantresni. Nors kantrybės jau išmokė žaidėjo naujos sutarties istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius