Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

D.Nowitzki garbei Dalase pervadinta gatvė: vokietis sunkiai rinko žodžius

Po praėjusio sezono krepšininko karjerą baigęs Dirkas Nowitzki paliko didžiulį įspaudą Dalaso krepšinio istorijoje. Tokį didelį, jog Teksaso valstijos mieste trečiadienį vokiečio pavarde buvo pervadinta viena iš gatvių.
D.Nowitzki vardu pervadinta gatvė
D.Nowitzki vardu pervadinta gatvė / „Scanpix“ nuotr.

Ceremonijoje, kurioje dalyvavo keli šimtai žmonių, apsilankė ir pats 21 sezoną „Dallas Mavericks“ ekipai atstovavęs D.Nowitzki.

„Tai siurrealu, – susirinkusiems kalbėjo vokietis, kaip įprasta, nevengęs pajuokauti. – Po pirmųjų mano metų Dalase miestas mano vardu greičiausiai nebūtų pervadinęs net šiukšlių konteinerio.“

D.Nowitzki „Mavs“ klubui atstovavo visą savo karjerą, trukusią nuo 1998 iki 2019 metų. Per šį laiką vokietis 14 kartų buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, kartą tapo naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju, o 2011 m. atnešė ir pirmąjį bei kol kas vienintelį čempionų trofėjų Dalaso miestui, tapdamas NBA finalo naudingiausiu krepšininku.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzkis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzkis

Ilgamečio „Mavericks“ ir Vokietijos rinktinės lyderio pavarde pervadinta gatvė į pietus nuo „American Airlines Center“ arenos, kurioje D.Nowitzki žaidė namų rungtynes nuo 2001-aisiais įvykusio arenos atidarymo. Miesto taryba sprendimą pervadinti gatvę priėmė vienbalsiu sprendimu.

„Tai – dar svarbiau nei krepšinis, – sunkiai rinkdamas žodžius sakė D.Nowitzki. – Tai įprasmina mano santykį su miestu. Per visus šiuos metus sulaukiau itin daug meilės iš Dalaso gyventojų.“

Svarstant gatvės pervadinimo klausimą, buvo svarstytas ir variantas ją pavadinti ne „Nowitzki“, o „Dirko“ vardu – būtent juo sirgaliai ir komandos draugai dažniausiai kreipdavosi į vokietį. Visgi pats buvęs krepšininkas paaiškino, jog pasirinkdamas pavardę norėjo atiduoti duoklę savo šeimai.

„Be to, aš niekada per savo karjerą nesiverždavau po krepšiu“, – juokėsi D.Nowitzki, turėdamas omenyje gatvės pervadinimo į „Dirk Drive“ variantą – žodis „drive“ anglų kalboje reiškia tiek prasiveržimus link krepšio, tiek gatvę/ alėją.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir būrys prie didžios D.Nowitzki karjeros prisidėjusių asmenybių – buvę ir esamas „Mavericks“ treneriai Donas Nelsonas, Avery Johnsonas ir Rickas Carlisle'as, klubo savininkas Markas Cubanas, dabartinis komandos prezidentas Donnie Nelsonas ir kiti.

D.Nowitzki tapo pirmuoju žmogumi Dalaso istorijoje, kurio vardu gatvė pervadinta jam dar esant gyvam. Dėl to net buvo pakeistas gatvių pervadinimo reglamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius